Πλήθος κόσμου στη συγκινητική λιτανεία της θαυματουργής εικόνας Παναγιάς Ζιδανιώτισσας στην Κοζάνη – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο



Αργυρώ Ζιάμπα – Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, συνοδεία έξι φιλαρμονικών, της στρατιωτικής μπάντας της πόλης και αντιπροσωπείες από τοπικούς Συλλόγους πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ζιδανίου το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου, στην Κοζάνη.

Μέσα σε ένα χαρμόσυνο κλίμα που δημιουργήσαν οι συμμετέχοντες μουσικοί, η θαυματουργή εικόνα μεταφέρθηκε όπως είθισται από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στον ναό Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου και του  Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ.

Στην λιτανεία συμμετείχαν και συνόδευσαν με κομμάτια ‘marchia trionfale’ η Φιλαρμονική του Δήμου Γρεβενών ‘Ορφέας’,  του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, του Δήμου Εορδαίας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Καρουσάδων του Δήμου Τρικκαίων,  η Φιλαρμονική του Δήμου ‘Πανδώρα’ και η Στρατιωτική μπάντα της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Κοζάνης.

Πλήθος κόσμου ακολούθησε την πομπή, ανάμεσά τους πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα 13 Μαΐου, με αφορμή την 29η επέτειο από την ημέρα του σεισμού του 1995, θα τελεστεί Ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στις 7:30 π.μ.

Η εικόνα θα παραμείνει για προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου έως και τις 21 Μαΐου.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR:

 

 

 

6 σχόλια στο άρθρο “Πλήθος κόσμου στη συγκινητική λιτανεία της θαυματουργής εικόνας Παναγιάς Ζιδανιώτισσας στην Κοζάνη – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

  1. Ο Ελληνισμός πέθανε με την δολοφονία της Υπατίας από τους χριστιανούς. Πώς το τίποτα έγινε θρησκεία πράγμα θλιβερό να δοξάζεται ως αληθινό. Όποιος μελέτησε ιστορία γνωρίζει ότι αν δεν ήταν η εκκλησία και οι δεσποταδες δεν θα κάναμε 400 χρόνια σκλαβιά. Ένα δίκιο το έχουν που βγάλανε ένα κομμάτι ξύλο περιφορά,το μαγαζί έχει τρεχαματα είναι πολυεθνικό. Το αστείο είναι ότι αν ρωτήσεις όσους παρευρέθηκαν εκεί πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε θρησκευτικό βιβλίο η απάντηση θα είναι , δεν διάβασα ποτέ ότι μου μάθανε. Αν ξανά γυρνούσε ο Χριστός πραγματικά θα γελούσε με τα χάλια μας.
    Η αλήθεια είναι πάντα μία και ποτέ αποδεκτή.

  2. Oι πρακτορίσκοι διαστρεβλωτές της Ιστορίας κανονικά θα έπρεπε να απολογούνται ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ από τους «εθνικούς» ψυχανώμαλους τύπου Νέρωνα και Διοκλητιανού .

    1. Και τα ωμά εγκλήματα των χριστιανών αιμοσταγων δολοφόνων ,”Αγίων” ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, καθώς και ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ Β’ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΥ και και και ,που δεν ήταν ψυχανωμαλοι, παρακαλεισθε να τα κάνετε γαργαρα με Betadin.

      1. Έχουν κουράσει. Κανείς δεν έχει ψαχτει πως επιβλήθηκε ο χριστιανισμός και γενικά οι αβρααμικες θρησκείες. Αυτο που έχουν υποστεί στον εγκέφαλο δεν εξηγείται. Αφήστε την υποκρισία εκτός το ότι δεν έχετε πατήσει το πόδι σας σε εκκλησία, δώστε βάση έστω στης ψαλμωδίες ακούστε και βάλτε το ρημαδι να δουλέψει. Τι σχέση έχουμε με αυτό το βρωμερό γένος των Εβραίων Ψάξτε υπάρχει και το διαδίκτυο πλέον ποιος είναι ο Αβραάμ, ο Θεοδόσιος ο Παύλος ο μέγας Κωνσταντίνος η μάνα του η Ελένη και πάει λέγοντας. ΦΤΆΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΆΔΙ. Αν υπήρξε ο Χριστός σίγουρα δεν έχει σχέση με αυτόν που τον περιβάλλει και εκμεταλλεύεται το όνομα του.

        1. Ένα από αυτά που προσάπτουν, οι νεοταξίτες-παγανιστές, με στόχο, να πλήξουν την Ορθοδοξία, είναι και η δολοφονία”, της μεγάλης νεοπλατωνικής Φιλοσόφου Υπατίας.
          Η Ελληνίδα Φιλόσοφος Υπατία ήταν Χριστιανή, και δολοφονήθηκε από εωσφοριστές Ιουδαίους, σύμφωνα, με την Κωνσταντίνα Παλαμιώτου. Η Φιλόλογος και διδάκτωρ της Ελληνικής φιλοσοφίας, Κωνσταντίνα Παλαμιώτου-Θωμαϊδου, αλλάζει τα ιστορικά δεδομένα, με ένα εξαιρετικό άρθρο, και νέα αδιάσειστα
          στοιχεία, προκαλεί συγκλονιστικές ανατροπές.
          Παρόμοιο άρθρο και του Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου.

          Βαλσαμωμένε δωδεκαθεïστή εσαλεύθης ως ο μεθύων !!!

        2. Ιουστινιανος, ο βαρβαρος!
          Έκλεισε όλα τα Εκπαιδευτικά
          Ιδρύματα των Αθηνών,
          Έκλεισε ο απολίτιστος,ο μισάνθρωπος
          και την Ακαδημία Πλάτωνος ,
          Ακαδημία που λειτουργούσε
          1000 χρονια!
          Χίλια χρόνια!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.