Πλούσιο το πρόγραμμα της φετινής Κοζανίτικης Αποκριάς – Στο 90% η πληροτητα των καταλυμάτων – Τι ειπώθηκε στη Συνέντευξη Τύπου



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της πόλης, την Κοζανίτικη Αποκριά 2024, που φέτος φέρει τον τίτλο “Δεν τη βλέπεις…τη ζεις!’, στο Δημαρχείο το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Μαρτίου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης υπογράμμισε πως “ο πυρήνας της Κοζανίτικης Αποκριάς είναι ο φανός και θα πρέπει να το κρατήσουμε σαν κόρη οφθαλμού, αυτό άλλωστε είναι που μας διαφοροποιεί από άλλες περιοχές”.

Σε άλλο χρόνο ο ίδιος αναφέρθηκε  και στις επιχορηγήσεις που έλαβαν οι φανοί από τον δήμο “πρώτη φορά δίνεται τόσο μεγάλη επιχορήγηση δεν ξεχωρίζουμε  κανέναν φανό, αλλά τη μέρα. Όλοι οι φανοί και οι άνθρωποι κάνουν την αποκριά”. 

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως η πληρότητα των καταλυμάτων είναι στο 90% “πράγμα που σημαίνει ό,τι πολύς κόσμος θα επισκεφθεί την πόλη”. 

Το κόστος της φετινής αποκριάς όπως ανακοινώθηκε ανέρχεται περίπου στις 130.000€.

” Έχουμε φτάσει σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο προετοιμασίας μέχρι στιγμής. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου μέσα από την προσπάθεια που κάνουν για να διεξαχθεί η Αποκριά με ομαλό τρόπο” ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης Γιάννης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και παρουσίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της αποκριάς.

“Του χρόνου θα δείτε περισσότερα πράγματα τα οποία θα προστεθούν στην Κοζανίτικη Αποκριά. Ήδη μετά το τέλος της φετινής θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για την επόμενη”.

Στη συνέχεια ο Λύσανδρος Μεταξάς Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών ανέφερε πως “δείξαμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και εδώ είναι η Περιφέρεια να στηρίζει τόσο μεγάλα γεγονότα”.

Από την πλευρά του ΕΒΕ ο Βασίλης Μόσχος τόνισε πως” πάντα το Επιμελητήριο διαχρονικά είναι αρωγός.  Φέτος το ποσό που μας ζητήθηκε είναι της τάξης των 8.500€. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην διοργάνωση όπου μας ζητηθεί να συνδραμουμε για το καλό της επιχειρηματικότητας, για το καλό της πόλης”.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.