Τίμησαν τους τραγουδιστές των Φανών στο αφιέρωμα για τα Αποκριάτικα Τραγούδια στο ‘RestoBar’ – Μια εκδήλωση συγκίνησης, χαράς γεμάτη γεύσεις παράδοσης! – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Σε κλίμα συγκίνησης και τιμής  πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στα Αποκριάτικα Τραγούδια και τους τραγουδιστές των Φανών, το βράδυ της Κυριακής 3 Μαρτίου στο ‘The RestoBar’, στην Κοζάνη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η ιστορία του Αποκριάτικου Τραγουδιού που αποτελεί τον πολύτιμο λίθο του Φανού  από την Λαογράφο Ματίνα Μόμτσιου Τσικριτζή.

Έπειτα κατά την απονομή των επαίνων στους συγγενείς των εκλιπόντων αλλά και των εν ζωή τραγουδιστών των φανών  η ατμόσφαιρα άλλαξε…. Τα συναισθήματα χαράς, λύπης διαδέχονταν το ένα το άλλο  καθώς κατέθεσαν εικόνες και βιώματα από τους ανθρώπους τους που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα για τη διατήρησή του αποκριάτικου τραγουδιού και κατ’  επέκταση του εθίμου.  

Συνέχεια στη βραδιά έδωσε η ορχήστρα του Χάρη Σαλαγκιώτη.

Από μια τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μυρωδιές και οι γεύσεις της Κοζανίτικης παραδοσιακής κουζίνας με κυρίαρχα φαγητά το κιχί, τα γιαπράκια, τους κεφτέδες και άλλα όπως ρόλο κοτόπουλο και λουκάνικα που πλαισίωσαν τον μπουφέ.

Η εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Αλώνια’, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.