Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Κοζάνης για το 2024 – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR  

Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, για τον προϋπολογισμό του  έτους 2024, στην αίθουσα  Κοβεντάρειο.

Το ποσό του προϋπολογισμού ανέρχεται στα 113 εκατ ευρώ.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης τόνισε πως “ο προϋπολογισμός είναι ένα υπερωκεάνιο καράβι που μόνο διορθωτικές κινήσεις μπορεί να γίνουν. Με τις αναμορφώσεις θα δείτε και το όραμά μας να ξεδιπλώνεται και η πολιτική που θα ακολουθήσει. Είμαστε σχεδόν 30 μέρες Δημοτική αρχή και έχουμε σχεδόν αλλά 5 χρόνια μπροστά μας λίγη υπομονή”

Ο εισηγητής Κωνσταντίνος Κουρού ανέφερε πως ‘θέλουμε να τυπώσουμε σωστά όλα τα στοιχεία των εσόδων και εξόδων, του προϋπολογισμού. Μας λύνει τα χέρια όσο αφορά να αντιμετωπίσουμε διαφορά θέματα, με συγκεκριμένες πληρωμές’.

Ο επικεφαλής της Ενότητας Λάζαρος Μαλούτας τόνισε “οι όροι με τους οποίους συντάσσεται ο προϋπολογισμός είναι εξαιρετικά αυστηροί και υπακούουν σε αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες. Ο σημερινός προϋπολογισμός έχει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία προσδιορίζουν ένα εξαιρετικά ευνοημένο περιβάλλον για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Κοζάνη Τόπος να Ζεις” Χάρης Κουζιάκης στην τοποθέτηση του υπογράμμισε πως “έχουμε έναν προϋπολογισμό που βασίζεται σε ξύλινα πόδια. Ψάχνουμε  να βρούμε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του, είναι καθαρά έναν διαχειριστικό έγγραφο δεν υπάρχει όραμα. Υπάρχουν λιμνάζοντες κωδικοί οι οποίοι πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουν, αφορούν 20 έργα που ούτε έγιναν ούτε θα γίνουν. Ως παράταξη δηλώνουμε πάρον”.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίνα Κουζιάκη ανέφερε” ζητούμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Κανείς από τους συνομιλητές  δεν αναφέρθηκε στα παρακρατηθέντα. Ο σημερινός προϋπολογισμός κινείται στις ίδιες ράγες με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Δεν θα  ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό και ζητούμε να μην υπερφολογηθούν οι πολίτες”. 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.