Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο



 

Για αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου, αναφέρει ο Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ασλανίδη.

Οι εναλλαγές του καιρού συνεχίζονται.. Μετά τις ανοιξιάτικες σημερινές θερμοκρασίες, αλλάζει το σκηνικό του καιρού, το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, αύριο Σάββατο 20 Ιανουαρίου η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και τα χιόνια από τις απογευματινές ώρες θα κάνουν την εμφάνιση τους ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα.
Έτσι ενώ η θερμοκρασία σήμερα ( μεσημέρι της Παρασκευής 19/1/24), θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αγγίζοντας τους 16-17 βαθμούς Κελσίου, αύριο Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και μέχρι το βράδυ θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού.
Πρόκειται για ένα χαμηλό σύστημα εξπρές , που ναι μεν μπορεί να δώσει αρχικά βροχές ,χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα όμως μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιανουαρίου θα εξασθενήσει.
Δεν μιλάμε φυσικά για κάποιο σύστημα , με ακραία φαινόμενα, αλλά για μια σύντομη χειμερινή επιδείνωση του Καιρού (φυσιολογική θα έλεγα για την εποχή).
Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας στο οδικό δίκτυο κυρίως το βράδυ τού Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής .
Στη συνέχεια σύμφωνα με τα προγνωστικά η θερμοκρασία από το μεσημέρι της Δευτέρας σταδιακά θα σημειώσει άνοδο και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Καλό Σαββατοκύριακο σε oλους.

Προδρομος Ασλανιδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.