Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Χορολογικό Συμπόσιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοζάνης «Οι Μακεδνοί»



 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης «Οι Μακεδνοί» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Χορολογικό Συμπόσιο στην πόλη της Κοζάνης το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.

Κατά τις εργασίες της πρώτης ημέρας στην κατάμεστη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας οι εισηγητές κος Σταύρος Σπηλιάκος, Δρ. Χορολογίας, Αφυπ. Πανεπιστημιακός, κος Αντώνης Γρηγοριάδης, Καθηγητής Εργοφυσιολογίας, κα Ματίνα Τσικριτζή Μόμτσιου, Καθηγήτρια, Συλλογέας λαογραφικού και γλωσσολογικού υλικού, κα Μαρία Μπάρκα, Αρχειονόμος -Βιβλιοθηκονόμος – Μουσικολόγος παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους σχετικά με το νεοελληνικό χορό και την ευεργετική για τον άνθρωπο επίδρασή του τόσο στην ψυχοσωματική όσο και στην πνευματική και κατ’ επέκταση πολιτισμική του ανάπτυξη.

Την επόμενη ημέρα ο κος Σταύρος Σπηλιάκος δίδαξε παραδοσιακούς χορούς σ΄ένα αιγαιοπελαγίτικο χορευτικό ταξίδι στο γεμάτο κόσμο γυμναστήριο του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης.

 

Για το Δ.Σ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.