Μαθήματα πρώτων βοηθειών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ από τους Εκπαιδευτές Διασώτες του ΕΚΑΒ Κοζάνης



 

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης, από  τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2023, οι εκπαιδευτές διασώστες του  ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ πραγματοποίησαν, σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, παρέμβαση  εκπαίδευσης και πρόληψης στο αμφιθέατρο του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ  ΚΟΖΑΝΗΣ, που περιλάμβανε ομιλία και σεμινάρια σχετικά με την  Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου  Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), που ήδη διαθέτει το σχολείο, έτσι ώστε
όλοι οι εκπαιδευόμενοι μαθητές να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις  αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη  βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου  του ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, η ενημέρωση στόχευε στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών  σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και  στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών  των συνανθρώπων μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.