Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κοζάνης



Η ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κοζάνης επί τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού.

Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών θα έχει ως εξής:

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου

5.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

7.30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

7 σχόλια στο άρθρο “Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κοζάνης

  1. Άγιος Σπυρίδων

    Οι Τούρκοι την 24η Ιουνίου του 1716, ξεκίνησαν να πολιορκούν την Κέρκυρα. Στις 9 Αυγούστου ξεσπά στο νησί μια καταστρεπτική καταιγίδα και μια γενική αναταραχή προκαλείται στο στρατόπεδο των πολιορκητών.
    Η πολιορκία των Τούρκων λήγει τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου του 1716, με θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος, αφού, καθόλη τη νύχτα της 10ης Αυγούστου πολλοί στρατιώτες είδαν τον με τη μορφή καλόγερου πλαισιωμένου από εκατοντάδες ουράνιες αγγελικές δυνάμεις να βγαίνει από τον ναό του όπου και το Θαυματουργό του Λείψανο, απειλώντας τους επιτιθέμενους Μουσουλμάνους με αναμμένο πυρσό, πράγμα που μεγαλώνει τον πανικό τους.
    Αξιοσημείωτο δε πως αυτή η πολιορκία, για πρώτη φορά, δεν στοίχισε την ζωή σε κανέναν από τον άμαχο πληθυσμό.
    Με απόφαση του Βενετού Γενικού Καπιτάνου Ανδρέου Πιζάνη, καθιερώθηκε όπως κατά την 11η Αυγούστου να γίνεται Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της Κέρκυρας.

    1. Πρόβατα ξυπνάτε

      - Edit

      Απαντήστε

      Τι είναι αυτά που γράφεις?? είσαι ψυχικά διαταραγμένος ,απλά λόγο της κατάστασης σου πρέπει να σε κλείσουν μέσα οι δικοί σου γιατί από μόνος δεν αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της παράνοιας σου. Δεν υπάρχουν λόγια για όσα έγραψες,λίγο σεβασμό για τους Έλληνες που έχουν σφαγιαστεί όλα αυτά τα χρόνια δεν θα έβλαπτε. Τέτοιες άρρωστες ιστορίες μπορώ να σε πλάσω άπειρες. Άσε που ο Άγιος σου έσωζε μόνο όταν ήθελε και συγκεκριμένα άτομα ,για τους άλλους δεν είχε λίγη βοήθεια?τι ήταν απασχολημένος??? Αυτούς τους έσωσε γιατί για να κάνει επίδειξη δύναμης?; μήπως ήταν μέσω ΕΣΠΑ και αυτοί ήταν στο πρόγραμμα???? Εξήγησε μας που πήγε μετά από εκεί και άφησε να γίνουν αυτά τα εγκλήματα στον τόπο μας ?ξεχνάς ότι έχουμε εδώ γύρω μας χωριά που βάζανε γυναίκες μέσα σε σάκους με ποντίκια για να φαγωθούν ζωντανές επί Χίτλερ??? Που ήταν τότε για πες???? Γιατί δεν βοηθάει άλλο που πήγαν τα θαύματα??? Υπάρχει έλλειψη απλής λογικής σε όλους εσάς τους χριστιανοταλιμπαν. Αναιρείται και τα πιο απλά. Το κλασικό παράδειγμα με τον Χριστό,στο παραμύθι του με ένα κομμάτι ψωμί τάισε εκατοντάδες παιδιά αλλά στην πραγματικότητα τα παιδιά στην Αφρική δεν έχουν ούτε νερό και πεθαίνουν από ασιτία το 2023.

    2. 4 δόση τώρα κιόλας

      - Edit

      Απαντήστε

      Με αναμμένο πυρσό λέει ο αθεοφοβος. Α και οργανωμένος οπαδός της θύρας 4 ο Σπυράκος. Σώπα ρε.

  2. Ο άγιος Σπυρίδων έζησε τον 4ο αιώνα στην Κύπρο. Ήταν βοσκός. Η φήμη της μεγάλης αρετής του έγινε αιτία να τον εκλέξουν επίσκοπο της μικρής πόλης της Τριμυθούντος της Κύπρου.

    Το άγιο λείψανό του (Κέρκυρα) διατηρείται άφθαρτο και ακέραιο για να διακηρύττει στους αιώνες το λόγιο, το προφητικό.«Τοῖς ἁγίοις τοῖς ἐν τή γῆ αὐτοῦ ἐθαυμάστωσεν ὁ Κύριος» (Ψαλμ. ιε΄ 3).

    1. Αρα μην φτιαντι ετσια

      - Edit

      Απαντήστε

      Κρίμα και χρειαζόμουν έναν τσιομπανο για τα πρόβατα και είχε και προϋπηρεσία ο αγιους σπύρους θα ήταν καλός στ’αρμεγμα και στην βοσκή.

  3. στην καθολικη Εκκλησια,οι εκεί οι αλλοι απατεώνες,
    γύριζαν στα χωριά με το λείψανο της Αγίας Ροζαλιας,
    αλλά τελικά αποδείχτηκε, ότι ήταν απομεινάρι,κόκαλο
    αίγας.

    1. Μην χαλάς την πιάτσα

      - Edit

      Απαντήστε

      Μην λες αλήθειες δεν είναι αποδεκτές από τους θρησκόληπτους χριστιανοταλιμπαν. Δεν της αντέχουν πως να το πούμε αλλιώς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.