Δικτατορία δεν είναι αντίθετη προς το θέλημα του Θεού, ενώ η Αναρχία είναι – Tου Χαράλαμπου Παπαδόπουλου



 

Την Παρασκευή το μεσημέρι επιστρέφοντας στο σπίτι μου κάθισα στον υπολογιστή να γράψω ένα άρθρο σχετικά με κάποια λόγια του Χρυσοστόμου που είχα διαβάσει και μου έκαναν εντύπωση. Τυχαία είδα στο διαδίκτυο τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από την ναυτική φωτοβολίδα που πέταξαν οι Χούλιγκαν και τόσο πολύ στενοχωρήθηκα που δεν έγραψα τίποτα. Όλη την μέρα δεν μπόρεσα να απαλλαγώ από την στενοχώρια και ούτε ήθελα να ακούω γι αυτό το θέμα.

Φάνηκε και πάλι ο βρώμικος ρόλος που παίζουν οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ. Αν το περιστατικό είχε γίνει αντίστροφα, δηλαδή ο αστυνομικός είχε τραυματίσει τον Χούλιγκαν θα ωρυόντουσαν οι δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ. Ενώ τώρα απλώς ανέφεραν το γεγονός, το πώς συνέβη, τα ιατρικά ανακοινωθέντα για την κατάσταση του αστυνομικού κλπ δηλαδή όλα σε χαμηλούς τόνους και τίποτα για να καταδικάσουν την κατάσταση Αναρχίας που συχνά επιτρέπουν οι Κυβερνήσεις να υπάρχει στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Γράφει ο άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς : «Η Εκκλησία προσεύχεται για εκείνους που έχουν την εξουσία και ιδιαίτερα για τον Κυβερνήτη, ώστε να επιτελούν το έργο τους με γνώμονα το γενικό καλό. Η εξουσία εδραιώθηκε χάριν της απόκρουσης του κακού και χάριν της τάξης η οποία διασφαλίζει την ειρηνική και ευτυχισμένη ζωή των υπόλοιπων πολιτών, οι οποίοι μπορούν να ζουν όχι μόνο σε ευμάρεια, αλλά και ευσεβώς».

Ξεκάθαρα το θέλημα του Θεού είναι να υπάρχει εξουσία. Βέβαια όσο πιο δημοκρατική είναι η εξουσία είναι καλύτερο, αλλά ακόμα και η δικτατορία δεν είναι αντίθετη προς το θέλημά Του. Ο βασιλιάς της Ιουδαίας Ηρώδης είχε στην φυλακή τον Απόστολο Πέτρο και είχε διατάξει να τον φυλάνε τέσσερις τετράδες στρατιωτών δηλαδή 16 στρατιώτες. Σε κάθε βάρδια 2 στρατιώτες ήταν δεμένοι με χειροπέδες με τα χέρια του Αποστόλου και 2 στρατιώτες φύλαγαν έξω από τα κάγκελα. Το βράδυ άγγελος Κυρίου τον απελευθέρωσε χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι φύλακες. Την άλλη μέρα ο Ηρώδης κρέμασε και τους 16 στρατιώτες και η Γραφή δεν τον κατηγορεί καθόλου. Τον τιμώρησε όμως ο Θεός επειδή μετά λίγες μέρες ο λαός της Τύρου του απένειμε δόξα που ανήκει μόνο στον Θεό και αυτός το αποδέχτηκε.

Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε υποκριτές. Κανείς δεν τόλμησε να πει δημόσια στα ΜΜΕ έστω και τα λίγα καλά που έκανε η Χούντα. Είχε 0 Ευρώ χρέος η Ελλάδα, τώρα χρωστάει δισεκατομμύρια Ευρώ. Είχε ελάχιστη ανεργία, τώρα έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες κυρίως νέοι για εργασία. Φοβόντουσαν οι μαθητές τους καθηγητές στα σχολεία και γινόταν σοβαρό μάθημα. Τώρα φοβόμαστε οι καθηγητές τους μαθητές που τους έχουν γεμίσει με δικαιώματα και ξεφτιλίζεται το ελληνικό σχολείο. Απλώς η Χούντα έκανε την χαζομάρα να διώκει τους αριστερούς. Δεν κατάλαβαν πως όταν διώκεις κάποιον του δίνεις και αξία.
Ναι, φοβόντουσαν οι πολίτες τους αστυνομικούς. Αυτό δεν ήταν καλό, ήταν όμως πολύ καλύτερο από το να φοβούνται οι αστυνομικοί τους πολίτες όπως σήμερα. Έχω στην Αθήνα ένα φίλο αστυνομικό και μου λέει πως όταν πηγαίνει και όταν φεύγει από την υπηρεσία προσέχει καλά να μην φοράει κάτι και καταλάβουν ότι είναι αστυνομικός επειδή μπορεί να κινδυνεύσει ακόμα και η ζωή του. Και εμείς υποκρινόμαστε ότι έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Κάθε τόσο οι «γνωστοί – άγνωστοι» βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές των αστυνομικών όπως τώρα του 31χρονου και οι δημοσιογράφοι παραμονεύουν να δουν ποιος αστυνομικός θα ξεπεράσει τα όρια για να αρχίσουν να φωνάζουν στα ΜΜΕ. Δουλειά της Δικαιοσύνης είναι να αποδώσει ευθύνες αν κάποιος αστυνομικός έχει παραβεί τα καθήκοντά του και όχι των δημοσιογράφων. Δεν το καταλαβαίνουν οι δημοσιογράφοι ότι εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αφεντικών τους έχουν γίνει θεομάχοι ! Δεν φταίνε αυτοί, φταίμε όλοι εμείς που καθόμαστε και τους ακούμε.

Ακόμα και η Σοβιετική εξουσία που σκότωσε στα 70 χρόνια που κυβέρνησε στην πρώην Σοβιετική Ένωση εκατό εκατομμύρια πολίτες ήταν από τον Θεό. «Για πες μου, η Σοβιετική εξουσία είναι από τον Θεό ή από τον Διάβολο ; » ρώτησε ο Ανακριτής έναν ορθόδοξο Επίσκοπο. «Από τον Θεό» του απάντησε εκείνος. «Τότε, που είναι το πρόβλημα ; » ξαναρώτησε ο Ανακριτής. «Δεν κάμνετε καλή χρήση της εξουσίας» του απάντησε ο Επίσκοπος.

Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο επειδή ζω σε μικρή επαρχιακή πόλη. Γιατί φοβάμαι όπως κατάντησαν την Αθήνα ισχύουν πλέον τα προφητικά λόγια του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη : «Έγκλημα η ζωή σ’ αυτή την πόλη / Κι εγώ αισθάνομαι ανασφαλής / Ζούγκλα η ζωή ψεύτικοι νόμοι / Και οι φιλίες δρόμοι της φυγής / Η ζωή της νύχτας ένας μύθος / Μεσ στις αγγελίες δίχως ήθος / Ο νόμος προσπερνάει τους επωνύμους / Στους δρόμους κυνηγάει τους ανωνύμους».

17 σχόλια στο άρθρο “Δικτατορία δεν είναι αντίθετη προς το θέλημα του Θεού, ενώ η Αναρχία είναι – Tου Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

  1. το πουλί,ο φοίνικας του συνονόματου.

    - Edit

    Απαντήστε

    Περαστικα στον αστυνομικο,ένα παλικάρι
    που δεχτηκε δολοφονικη επιθεση!
    Οσο για τα περι δοκτατοριας,πόσα αργύρια θέλεις για να μη μας τρελάνεις!
    και τα βρομοκάναλα είναι η ανώτατη μορφή δικτατορίας που
    έχουμε,αν και εισαι θιασώτης της δικτατορίας,το γυρίζεις
    όπως θέλεις!
    ” εμένα με λένε Ριζο κι όπως θέλω το γυρίζω ”
    στις δικτατοριες,υπάρχει ….,καλή χρήση της εξουσιας; …..από το κείμενο.
    την άλλη φορά,να μας γράψεις ,πόσα φτερά είχε ο φοινικας
    του Παπαδόπουλου,του Γιωργου!
    Ή πόσα φτερά,είχε το καπέλο του Μουσολίνι και πόσες τρίχες
    Ο μυστακας του Αδολφου.

  2. Δεν τα πάει καλά η εκκλησία με τη Δημοκρατία,κε Παπαδόπουλε.Το γνωρίζουμε αυτό.Τα πάει όμως πολύ καλά με κατακτητές ( Οθωμανούς-Γερμανοναζί ) και,προπαντώς,με τους δικούς μας χουντοφασίστες.Για τον απλό λόγο:όλοι απεχθάνονται την ελευθερία.Το ποίμνιο ( κοπάδι ) πρέπει να είναι φοβισμένο,τρομοκρατημένο ( σαν τα παππουδάκια μας,μπροστά στο φόβο του θανάτου ).Τότε το καθοδηγείς όπως γουστάρεις.Και το αρμέγεις χωρίς να χρειάζεσαι κάποιον να το λαλάει.Ερχεται μόνο του.

  3. όλες τις δικτατοριες,τις ευλογουσαν
    και ευλογουν
    στον κόσμο οι εκκλησίες!
    και στην Ελλάδα, υμνητες της δικτατορίας,
    υπήρξαν όλοι οι χουντοδεσποταδες,εκτός από
    τρεις- τέσσερις.
    από τον ραγιαδισμο τους και την υποταγη τους,
    δοξολογούσαν τους δικτατορες και ξεχνούσαν οι θεομπαιχτες
    τον Θεό.

  4. ……ακόμα και η δικτατορία δεν είναι αντίθετη προς το θέλημά Του……

    κ. Παπαδόπουλε σκανδαλίζετε ! να ανακαλέσετε ! Ο Θεός μας είναι Θεός της αγάπης και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ !!!. Στην Ορθοδοξία ισχύει «ἡ ψῆφος τῶν πλειόνων κρατείτω» Κανών ΣΤ’, Α’ Οἰκουμ. Συνόδου. Καμιά δικτατορία δεν είναι αποδεκτή ! Καμία !
    Δηλώνω ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
    Δεν ανήκω στο ΚΚΕ , αλλά το αρχικό κήρυγμα του κομμουνισμού (το αρχικό !): Aπό τον καθένα ανάλογα με τις ικανότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του, σας θυμίζει κάτι κ. Παπαδόπουλε; ( τὸ ὑμῶν περίσσευμα εἰς τὸ ἐκείνων ὑστέρημα, Α. ΠΑΥΛΟΣ Β Κορ. 8,13)
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΡΝΤΙΑΓΕΦ Ορθόδοξος Ρώσος φιλόσοφος:
    Μόνο ένας «θρησκευόμενος» Σοσιαλισμός μπορεί να εμποτίσει τη σύγχρονη κοινωνία με δυναμική ικανή για ανατροπή !
    Κώστας Σαρδελῆς :
    «ἡ δική μας παράδοση (η εκκλησιαστική) δὲν εἶναι οὔτε καπιταλιστική, οὔτε σοσιαλιστική, οὔτε μαρξιστική. Εἴμαστε πιὸ ἀριστεροὶ καὶ ἀπὸ τὸν πιὸ ἀριστερό. Γιατί ἡ παράδοση ἡ δική μας, ἡ ἑλληνική, εἶναι κοινοβιακὴ-ἀσκητική.»

    1. Την αλήθεια λέει ο κος Παπαδόπουλος.Η αδυναμία που είχε και έχει η εκκλησία στα ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι πασιφανής.Και ιστορικά αποδεδειγμένη.Απλά δεν σας συμφέρει να το παραδεχτείτε.Σας χαλάει το αφήγημα.Μπράβο κε Παπαδόπουλε για την ειλικρίνεια σας.

    2. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΡΝΤΙΑΓΕΦ Ορθόδοξος Ρώσος φιλόσοφος

      1874: Γέννηση 1894: Noμική Σχολή. Γίνεται μαρξιστής, χωρίς να προσχωρήσει στην αθεία και στον υλισμό. 1897: εξορίζεται για ανατρεπτική πολιτική δραστηριότητα.1917 : χαιρετίζει τη Ρωσική επανάσταση 1922: Λόγω της κριτικής του στην αθεία και στην ανελευθερία εξορίζεται από τη Ρωσία.

  5. Ο φασισμός πάντα γιγαντώνεται από την κακή λειτουργία της δημοκρατίας. Η χειρότερη μορφή φασισμού είναι αυτή που προπαθεί να βρει και θρησκευτικά στηρίγματα, αντί να τονίσει στους νέους ανθρώπους ότι πρέπει να διορθώνουν τη δημοκρατία όταν δε λειτουργεί καλά.

  6. τώρα στις διακοπές των Χριστουγέννων
    που δε θα χετε χρόνο, να ζαλίζετε τους
    μαθητές σας με τις σκοταδιστικες αντιλήψεις σας
    και να καταδικαζετε τον Δαρβίνο,ως Τορκεμαδα,
    και να τον καιτε λιγο- λίγο στην διπλανή πυρά του Γαλιλαίου,
    διαβάστε το ψυχοφελές βιβλίο του Γ.Γκίνη” ιεράρχες διακονοι της
    χούντας”
    θα ηρεμήσει και θα
    χορτασει η ψυχή σας από σκοταδισμό και Ιερά εξεταση!

  7. κ. Παπαδόπουλε
    Το αυγό του φιδιού έσπασε. Ήρθε η ώρα του και ξέρασε τα γεννήματά του.
    Δώσατε την ευκαιρία στους αναιτίως μισούντες το Χριστό αθλιογράφους “αντιφασίστες¨ να χλευάσουν ό,τι τους φαρμακώνει !

    1. Κανείς από εμάς δεν έγραψε κάτι ενάντια στο Χριστό.Για τους παπάδες-ιερατείο γράφουμε.Εκτός και αν θεωρούν τους εαυτούς τους Χριστό.Και τα ”αυγά του φιδιού” καθώς επίσης τους παιδεραστές,ψάξτους στους κόλπους της εκκλησίας.Θα βρεις έναν σωρό.

  8. ο Ιστορικός Υλισμός είναι διπρόσωπος. Οι ίδιες πρακτικές τόσο του μαρξισμού όσο και του αχαλίνωτου καπιταλισμού. –(αυτονόητα συμπεθεριάζει ο Τσίπρας με τον Καμμένο).

    Η Ορθοδοξία είναι στο στόχαστρο και από την Αριστερά (και την Ακρο-) και από τη Δεξιά (και την Ακρο-).

    Ο φαύλος κύκλος ης πολιτικής είναι Δημοκρατία χωρίς ηθική.

  9. Προς τον 11:16.
    Εσύ πρέπει να είσαι ο γνωστός
    υμνητής της χούντας ο
    ( τόσα χρόνια,από το ’67,δεν κλούβιασες ακομα)

  10. την ακροδεξιά την ψηφίζετε εσείς,
    οι ορθοδοξοι φανατικοί, οι οργανωσιακοι
    και οι παραεκκκλησιαστικοι,
    δεν πιστεύουμε
    να ψηφίζετε το κίνημα των πράσινων και
    οικολογων;χαχαχα.
    όσο πιο δεξιός,τόσο πιο ακροορθόδοξος.

  11. κ. Παπαδόπουλε
    Γιὰ τὴν Ἐκκλησία εἴτε ὁ ἄθεος μαρξισμὸς εἴτε ἡ δεξιὰ μασωνία εἶναι τὸ ἴδιο πράγμα.
    Δεν το έχετε καταλάβει ; Kρίμα !

  12. Στέλιος Κ.καθηγητης

    - Edit

    Απαντήστε

    από τη λεξη Χριστός, προήλθε ο χριστιανισμος!
    πατριάρχες και πάπες από εγωισμό και μίσος πολύ
    μεταξύ τους ,χώρισαν την Μία Εκκλησια και δημιούργησαν
    την ορθοδοξία και τον καθολικισμό!
    Χωρισαν το σώμα του Χριστου στα δύο και μέχρι σήμερα
    έχουμε πάνω από 780 χριστιανικες ομολογιες!
    ευτυχώς υπήρξε ο Λούθηρος και έσωσε κάτι από την αρχική Εκκλησια
    την οποία κατασπαραξαν τα δύο κοράκια, οι καθολικοί και οι ορθοδοξοι!
    πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος,εάν υπήρχε ο χρστιανισμος χωρίς κοσμητικά επιθετα!
    πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος, εάν δεν υπήρχαν τα αξιώματα
    του πατριαρχη και του Πάπα!
    έχουν τόσο μίσος μεταξύ τους που…. και τα ενδυματα τους είναι
    διαφορετικά και η όλη εξωτερική τους εμφανιση!
    το μεγαλύτερο μίσος, τον είχαν μεταξύ τους οι Σαμαρείτες και οι Ιουδαίοι!
    μίσος ανυπέρβλητο, τόσο μεγάλο που και τα ρούχα τους ήταν διαφορετικα!
    Ιουδαίος και Σαμαρειτης,εκεινη την εποχη;Πατριαρχης και Πάπας
    στη σημερινή εποχη!
    έβλεπαν οι μουσουλμάνοι τη φαγωμάρα και το μίσος που είχαν μεταξύ τους οι ορθοδοξοι και οι καθολικοί και στο τέλος χωρίστηκαν κι αυτοί
    και έγιναν σιίτες και σουνίτες!
    Σιίτες,αυτό που λέμε εμείς ορθοδοξοι και
    σουνίτες, αυτό που λέμε Καθολικοι!
    οι πρώτοι σφάζουν στο γόνατο,μια κι εξω ,οι δεύτεροι,και οι από δω
    και οι αποκεί,σε σφάζουν αργα- αργα με το βαμβάκι μια ζωή -και πάλι ματωνεις,
    αγαπάμε τον Χριστό,όχι όμως όλους αυτούς που χώρισαν το Σώμα του
    Χριστου σε χίλια κομματια!
    εσείς οι ” καθώς πρεπει” χριστιανοι θα πάτε στον παράδεισο,εμεις
    θα μείνουμε έξω από την πόρτα του,μπορεί καπου- κάπου να μας
    επισκέπτεται και ο Χριστός και να μας καλει, κάθε φορά, να μπούμε
    κι εμείς μεσα!
    και τι να κάνουμε μεσα;
    Να βλέπουμε τους πατριάρχες και τους Πάπες ,πλάτη με πλατη
    και οι δόλιοι ,ούτε,ούτε,ούτε,ούτε στον παράδεισο να
    απαγγέλλουν το Συμβολο της Πιστεως μαζι;
    δύο προσευχές μεγάλες έχουμε,το ” πάτερ Ημων ” και το “Συμβολο της
    Πιστεως”,δύο προσευχές γεμάτες Χριστό κι Αγάπη!
    κι όμως οι δύο αυτοί εκπρόσωποι των Εκκλησιων,οι υποκριτες
    και οι Φαρισαίοι ,από υπερβολικό μίσος μεταξύ των ,ΟΥΤΕ ΤΟ
    ” ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ” ημπορουν ν απαγγειλουν μαζι!
    οι δύο Εκκλησιες, γίνανε τρεις και σε λίγα χρονια 1013!
    ” είμαστε δυο,είμαστε τρεις,είμαστε χίλιοι δεκατρείς!
    άσπρα οι καθολικοί,μαύρα ενδύματα οι ορθοδοξοι,
    βάπτισμα στην κολυμβήθρα οι ορθοδοξοι,βάπτισμα,” όξω” από την
    κολυμβήθρα οι καθολικοί,Σώμα και Αιμα Χριστου Κοινωνούν
    οι ορθοδοξοι;μόνον Σώμα οι καθολικοί,Γάμος κληρικών στην ορθοδοξια;Άγαμια στην Καθολικη, filigue οι καθολικοί στο Συμβολο
    της Πιστεως,sine( χωρις) “και εκ του Υιού ” οι ορθοδοξοι και άλλες πολλές διαφορές!
    φαγωμάρα,φαγωμάρα,φαγωμάρα,ο ένας τραβάει από δω κι ο άλλος
    αποκεί,και που συναντουνται Ορθοδοξοι και Καθολικοι;
    εκεί που στήνουν χορό,η υποκρισία,ο φαρισαισμος και μια μεγάλη ψευτια!
    κι αυτές οι λειτουργικές και ενδυματολογικες φαγωμαρες,είχαν
    σαν αποτέλεσμα; χιλιάδες χιλιάδων νεκρων!
    ποιοί έπνιξαν στο αίμα, πρώτοι την Κωνσταντινούπολη και δήωσαν
    την Αγία Σοφία;οι δυτικοί,οι καθολικοι!
    και μετα ήλθε ο Πορθητής ο εξ Ανατολης,σαν τους μεθαυριανους Μαγους!
    Ορθοδοξοι,καθολικοι,Προτεσταντες και άλλα 780 Ομολογιες!
    Συνολο;783!
    783 κομμάτια ,ο αρραφος χιτώνας του Χριστου!
    και μεις ,μείναμε στους στρατιώτες που μοίρασαν τα Ιματια
    του Χριστου,κάτω από τον Σταυρο Του και τους βρίζουμε ακομη!
    τουλάχιστον, εκείνοι οι στρατιώτες ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!
    Ο Παλαιολόγος ζητούσε βοήθεια από τον Πάπα,πριν την εισβολή
    των Μουσουλμανων στην πόλη κι εκείνος; εκείνος ο παγαποντης;
    έστειλε τ ρ ι α σαπιοκαραβα που κάναν μήνες να φθάσουν,
    ακόμα στον στον δρομο- στη θάλασσα ειναι!
    ποιος λύκος κι αρνι;
    Ο λύκος και τ αρνί είναι σιαμαία αδελφάκια, μπροστά στους
    προβατοσχημους – Πατριαρχη και Πάπα!
    κι εσύ Χριστε μας;που Γεννιέσαι σε λίγες μερες;
    μας Μίλησες για την παραβολή του Καλού Σαμαρειτη που γιατρεψε
    τις πληγές του Ιουδαιου!!
    από κει ψηλά που εισαι ,πολλά βλέπεις…..βλέπεις το Σώμα σου ,
    να Το κομμάτια-ζουν ακόμα και σημερα!
    οι ίδιοι οι Ιουδαίοι και οι Σαμαρείτες, οι υποκριτες, όλοι ΜΑΣ,
    σε λίγες μέρες θα έρθουμε προσκυνητές στη Γέννηση Σου!
    όλοι όμως,θα φοράμε ίδια ρούχα,γιατί σήμερα όλοι οι χριστιανοι
    φοράμε τα ίδια ρούχα ,τα ίδια κουστούμια ,σ ολον τον κόσμο
    και δεν ξεχωρίζουμε από κείνους τους Σαμαρειτες και Ιουδαίους
    που οι μεν φορούσαν γαλάζια και οι δε πορφυρά χρώματα,θαρρώ!
    Στέλιος
    Καθηγητης.
    Αγαπώ τον Χριστό μου κι ας βρίσκομαι
    αιώνια έξω από τον παράδεισο!
    δε θέλω, να συναντηθώ με τους παραπάνω που κομμάτια- ζουν
    το Σωμα του,ούτε στον Παραδεισο!
    Δεν πήρα,ούτε ένα τόσο δα κουρελακι από την ΣτοληΤου,δεν Τον άφησα να κρυώνει ποτέ…..και κάνει ένα κρύο έξω!
    Ας ανάψω λίγο τα λαμπιόνια του Δένδρου,μόνον που τα θωρείς
    ζεσταίνεσαι,μάλλον από τη θερμή προσμονή Του…..
    Εναν Χριστό έχουμε και τον κόψαμε σε 783 κομμάτια!
    Μαλλον από αγάπη πολληηηηηη…

  13. Σκοταδισμός, απλοϊκή σκέψη και πλήρης απουσία αυτοκριτικής.

    Μου κάνει εντύπωση που δεν απαντάτε πότε στα σχόλια. Δε σας αγγίζουν;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.