Η Φοιτητική ζωή της Κοζάνης



Νέος φοιτητής και νιώθεις χαμένος; Μη φοβάσαι τίποτα!

Η Κοζάνη είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, πόσο μάλλον αν μένεις εκεί ως φοιτητής. Ανακάλυψε τώρα ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για το νέο αυτό κεφάλαιο της ζωής σου.

Η πόλη της Κοζάνης

Η Κοζάνη θεωρείται μία από τις πιο ιδιαίτερες πόλεις για φοιτητική ζωή. Αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, έχει πλούσια ιστορία και διατηρεί τα πολιτισμικά της στοιχεία, ενώ διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Εξερευνήστε όλα τα μουσεία της, τους εκθεσιακούς χώρους, τη μοναδική της κουζίνα και κάθε μικρή γωνιά που κρύβει. Θα τα λατρέψεις όλα.

Προσοχή σε ένα πράγμα όμως! Να είσαι πολύ καλά ντυμένος μιας και το κρύο εδώ αρχίζει από το Σεπτέμβριο και το χειμώνα μπορεί να χιονίζει για έως και 4 εβδομάδες. Καλό λοιπόν θα είναι να έχεις και μια ομπρέλα στην τσάντα σου σε περίπτωση που αποφασίσει ο καιρός αντί για χιόνι να ρίξει βροχή.

Αναζήτηση κατοικίας

Αναρωτιέσαι ποια είναι η κατάλληλη τοποθεσία για να νοικιάσεις σπίτι; Μην ανησυχείς γιατί η απάντηση είναι πολύ απλή.

Μιας και τα τμήματα του πανεπιστημίου είναι στο κέντρο, όπου και αν επιλέξεις στην πόλη να μείνεις θα σου είναι πολύ εύκολο και να παρακολουθείς τα μαθήματά σου και να κάνεις τις βόλτες σου και να βγαίνεις το βράδυ με άνεση. Ακόμα και οι σχολές του ΤΕΙ απέχουν 3 χιλιόμετρα από το κέντρο κάνοντας τη ζωή των φοιτητών πολύ πιο εύκολη.

Όσο πιο κοντά στα παραρτήματα του πανεπιστημίου βρεις σπίτι τόσο λιγότερο περπάτημα θα χρειαστεί να κάνεις για να φτάσεις εκεί. Ακόμη όμως και αν δεν βρεις αποκλείεται να χρειαστείς πάνω από 20 λεπτά για να φτάσεις στον προορισμό σου. Το μεταφορικό μέσο δε το γλιτώνεις για το ΤΕΙ.

Τα ενοίκια βρίσκονται σε πολύ λογικές τιμές.

Ανακάλυψε τη διασκεδαστική πλευρά της πόλης

Δε θα μπορούσε ως σωστή φοιτητούπολη να μην έχει δεκάδες επιλογές για καφέ, φαγητό αλλά και ποτό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Για τον πρωινό σου καφέ θα συναντήσεις την παρέα σου στο ρολόι, σήμα κατατεθέν για τους φοιτητές της πόλης. Η διαδρομή σας θα οδηγεί στον πεζόδρομο της Κοζάνης, με τα δεκάδες καφέ για να επιλέξετε το αγαπημένο σας.

Δοκίμασε όσα πιο πολλά πιάτα μπορείς! Παραδοσιακές συνταγές με ντόπιο κρέας της πόλης, αλλά και άλλες αγαπημένες συνταγές όπως τα πιτάκια ή τους λαχανοντολμάδες. Όλα αυτά και φυσικά πολλά περισσότερα θα τα βρεις στα εστιατόρια και τα μεζεδοπωλεία της πόλης.

Ο πεζόδρομος όμως φιλοξενεί και άλλα μαγαζιά… Συγκεκριμένα θα βρεις πολλά μπαράκια και κλαμπ κάθε λογής ώστε να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί. Ελληνική μουσική, παλιά αγαπημένα ρεμπέτικα, λαϊκά, μαγαζιά με mainstream μουσική ελληνική και ξένη και πολλά ακόμη σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Γιατί νυχτερινή ζωή Κοζάνη ισούται με ανεπανάληπτες στιγμές.

Τις απόκριες διοργανώνεται το καρναβάλι της πόλης το οποίο δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις! Και καθώς περνάει ο καιρός και έρχεται το καλοκαίρι θα υποδεχθείτε το Sourdstock festival για εκείνους που αγαπούν ροκ, metal αλλά και jazz μελωδίες.

Στην πλατεία της πόλης διοργανώνονται πολλές ακόμα εκδηλώσεις, συναυλίες και event, ενώ και οι ίδιοι οι φοιτητές εκτός από όλα αυτά διοργανώνουν και δικά τους πάρτυ στο πανεπιστήμιο, στα ΤΕΙ ή στο σταθμό των τρένων.

Πανεπιστημιακά «μυστικά»

Ως πρωτοετής φοιτητής θα έχεις πολλά να μάθεις, όμως αυτό δεν είναι κακό. Για αρχή μπορείς να βρεις στο facebook την ομαδική συνομιλία της σχολής σου ώστε πριν καν φτάσεις στην πόλη να έχεις ήδη μια πρώτη επαφή.

Θα περάσεις από τη λέσχη την οποία θα επισκέπτεσαι και συχνά για να τρως το μεσημέρι, αν όχι και το πρωί και το βράδυ. Για ήσυχες στιγμές διάλεξε κάποιο αναγνωστήριο που έχει η σχολή σου ή τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου.

Δε θα μπορούσαν να λείπουν εγκαταστάσεις όπως το γυμναστήριο, οι σύλλογοι, οι φοιτητικές εκδρομές. Εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία που σου δίνεται να ζήσεις τη φοιτητική σου ζωή στο έπακρο.

Πάρε μέρος σε κάποιο χορευτικό ή σκακιστικό σύλλογο, γίνε εθελοντής (για παράδειγμα στην ομάδα αιμοδοσίας) ή μέλος ομάδων. Κάποιες από τις πιο γνωστές είναι η ρομποτική, ομάδα της αεροδιαστημικής και η Tyφoon MotoRacing Team UoWM. Μπορείς επίσης να λάβεις συμμετοχή σε συνέδρια που σε ενδιαφέρουν.

Εξερεύνηση των τριγύρω περιοχών

Ως φοιτητής έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλές εκδρομές και να ανακαλύπτεις πολλά καινούργια μέρη. Από καινούργιες πόλεις σε πανέμορφα φυσικά τοπία τα οποία είναι μια «ανάσα» μακριά.

Από τη σπηλιά με τις τοιχογραφία στα ερείπια του Ασκηταριού, στο γραφικό χωριό Βελβεντό και την τεχνητή λίμνη του φράγματος Πολυφύτου στον ποταμό Αλιάκμονα. Και εννοείται πολλές πόλεις, όπως η Καστοριά, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη, η Κατερίνη, η Φλώρινα και η λίστα όλο και μεγαλώνει…

Αν έχετε την όρεξη να ανακαλύψετε και νέες χώρες σε λιγότερο από δύο ώρες μπορείτε να βρεθείτε στην Αλβανία. Οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες και έχετε τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσετε όλες!

Απόλαυσέ το!

Η Κοζάνη έχει να σου προσφέρει τόσα πολλά τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Θα γεμίσεις τα φοιτητικά σου χρόνια με τις πιο μοναδικές εμπειρίες που θα θυμάσαι μια ζωή. Εμείς είμαστε ήσυχοι ότι θα μένεις στην πιο όμορφη πόλη και σου ευχόμαστε καλή αρχή στο νέο σου ξεκίνημα!

12 σχόλια στο άρθρο “Η Φοιτητική ζωή της Κοζάνης

      1. Κων/νος Κατοικος Κοζανης

        - Edit

        Απαντήστε

        Τι ειναι αυτα που γραφεις;που την ειδες την ομορφια; 48η στις 48 πρωτευουσες ειναι η Κοζανη,δηλ. τελευταια.Ποια Αλβανια κλπ.αναφερεις και ποιο πανεπιστημιο στο κεντρο μας δουλευεις κανονικα.Μαλλον εχεις γκαρσονιερες.Μακρυα απο αυτην την πολη.Οσο για ακριβεια θα πω μονο τουτο:εχει το ακριβοτερο νερο στην Ελλαδα.

  1. λιγο καλυτεροι απο το κιλκις ειστε, τρομαρα σας με κανατε και γελασα σημερα. Ακου εκει η κοζανη απο τις ομορφοτερες πολεις….τι ομορφο υπαρχει σε αυτο το ”πραμα”, νταξει θα βρειτε ενοικιαστες φιλοι μου σουρδοι μην ανησυχειτε

  2. Στην Κοζάνη επικρατεί μια γκρίζα αύρα βλάστηση 0, κακοχτησμενη στους δρόμους επικρατεί παράνοια, event μετρημένα στα δάχτυλα το μόνο πού σέ σώζει εκεί είναι να βρείς μια καλή παρέα καί νά περνάτε καλά η Κοζάνη με το ζόρι έγινε φοιτητουπολη πολύ προώθηση έφαγε εδώ στην Κοζάνη βγαίνεις το βράδυ καί μόνο φαντάσματα υπάρχουν όλοι κλεισμένοι σπίτια σάν νεκροί άμα μπορείτε να την αποφύγετε καλώς άμα είστε αναγκασμένοι κοιτάξτε να φτιάξετε τη ζωή σάς όσο καλύτερα μπορείτε γιατί από events zero zero zero στο πανεπιστήμιο δεν πατάει άνθρωπος πού να γνωρίσεις κόσμο άντε πες εσύ

  3. Ντροπή σας. Αυτό το άρθρο ζήτημα να περιέχει μισή αλήθεια.
    Αντί να κοιτάξουμε να γίνει καλύτερη η πόλη αυτή , εσείς απλώς γράφεται ψέματα σε ένα άρθρο μπας και πείσετε κανέναν φοιτητή να ρθει εδώ, αξιοθρήνητοι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.