Ήταν όλοι εκεί στη συναυλία Αγάπης για την μικρή Ευαγγελία – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση για τη μικρή Ευαγγελία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού Κοζάνης.

Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς, κάλεσε τηλεφωνικά τη μητέρα της Ευαγγελίας για να της μεταφέρει την εικόνα και τις ευχές όλων των παρευρισκομένων για την κόρη της.

Την συναυλία άνοιξε η ομάδα παραστάσεων σχολής εκμάθησης ποντιακής λύρας του Νίκου Κοτταρίδη, την σκυτάλη πήραν η ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα μαζί με τον μουσικό  Βαγγέλη Βέττα.

Στη συνέχεια την εμφάνισή τους έκαναν επί σκηνής το ευρωπαϊκό μουσικό σύνολο και το σύνολο τάνγκο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, τα οποία συνόδευσαν την κ. Βέττα ταξιδεύοντας τον κόσμο σε ξεχωριστά μουσικά μονοπάτια. 

Την εκδήλωσε έκλεισε το μουσικό σχήμα  του σχολείου Balkan.

Την συμπαράσταση των μαθητών και των καθηγητών στη μικρή Ευαγγελία εξέφρασε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας  Παύλος Ταγτεβερενίδης “είμαστε εδώ σε αυτή την πολύ όμορφη συναυλία Αγάπης για να παίξουμε μουσική και με αυτόν τον τρόπο να διατρανώσουμε την συμπαράστασή μας σε αυτό το υπέροχο κορίτσι”.

“Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την μικρή Ευαγγελία να ξαναβρεί το χαμόγελο της και την οικογένεια της. Τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο, τόσο οι συμμετέχοντες αλλά και ο κόσμος που ανταποκριθηκε με πολύ αγάπη, με αλληλεγγύη και αυτό είναι σημαντικό γιατί υπάρχει ακόμη ελπίδα στην κοινωνία, ανθρωπιά και αγάπη” το μήνυμα της ερμηνεύτριας Καλλιόπης Βέττα.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Κοζάνης «Μακρυγιάννης», Σύλλογος Κρητών  «Η Μεγαλόνησος»  και η Ομάδα Εθελοντών «Δημήτριος Δαϊρούσης».

 

 

 

 

13 σχόλια στο άρθρο “Ήταν όλοι εκεί στη συναυλία Αγάπης για την μικρή Ευαγγελία – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

  1. συναυλία Αγάπης = αδελφοσύνη

    από τον ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου
    νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη. Α Κορ. 13,13

  2. καλά τα λόγια σου φίλε μου
    καλέ,αλλά δεν είδαμε και εκπροσώπους
    της Εκκλησίας στα πρώτα καθισματα!
    συγχαρητήρια σ όλους, όσους πήραν μέρος
    σ αυτή την ανθρωπιστική εκδηλωση!

    1. ἐκ τοῦ στόματός σου κρινῶ σε, πονηρὲ δοῦλε Λουκά ιθ΄,22
      Υπήρχε εκπρόσωπος της Εκκλησίας (στα πρώτα καθίσματα) !

      Πολεμώντας τους ρασοφόρους (άξιους, ανάξιους) πολεμάς την Εκκλησία του Χριστού, πολεμάς τον ίδιο το Χριστό !
      Το κοσμικό δέος απέναντι στο μηδέν που σε περιμένει σε θολώνει το μυαλό. Τι κρίμα ! Και για σένα σταυρώθηκε ο Χριστός ! Φτάνουν πια τόσες αηδίες. Στο τέλος θα πνιγείς από τα ίδια σου τα λόγια!..
      Είναι αφροσύνη να πολεμάς τον αήττητο, ενώ είναι βέβαιο πως θα ηττηθείς.

      1. Προσπαθείς να μετριάσεις την αγάπη που έχεις για τον συνάνθρωπο σου,να την κρύψεις,μα δεν μπορείς.Το φαρμάκι που έχετε μέσα σας ,εσείς οι ένθεοι,οι δούλοι του Χριστού, κτλ,κτλ,είναι πιό δραστικό και από αυτό του πιό δηλητηριώδους φιδιού.Η γιαγιά μου έλεγε,όταν ήμουν μικρός,να φυλάγομαι από αυτούς ”που εφτάγνε τρανάς μετάνοιας”.Και από αυτούς που έχουν και ένα ρητό κάποιου,υποτιθέμενου αγίου,για κάθε περίπτωση,για να χύσουν το φαμάκι τους,θα προσέθετα.

        1. Η γιάγιας καλά έλεεν , η γιάγιας επήνεν μετάνοιας, εσύ εφτάς ;

          Eίσαι φαρμακωμένος απ΄τη ζωή σου, κάτι σου λείπει.

          1. Κι εφτάω κακόν για να μετανοώ,πουλόπο μ’.Φαρμακωμένοι είστε εσείς που δεν μπορείτε να ζήσετε και να χαρείτε τις ομορφιές της ζωής χωρίς ενοχές.Ενοχές που σας φορτώνει το θρησκευτικό σας περιβάλλον από την παιδική σας ηλικία.Που όλους τους θεωρείτε αμαρτωλούς και όλες,ακόμα και τις πιό φυσιολογικές πράξεις (π.χ. αυνανισμό στην εφηβική ηλικία) τις θεωρείτε αμαρτίες.Αέναος και βασανιστικός ο πόλεμός σας ενάντια σε υποτιθέμενες αμαρτίες.Σαν τον Προμηθέα σας καταδίκασε ο θεός σας.Για λύπηση είστε.Διάβασε λίγο Επίκουρο να δροσιστεί η ψυχή σου.Με αγάπη στο λέω.

            1. Κι εφτάω κακόν για να μετανοώ…

              οὐκ εἰμὶ ὥσπερ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, ἅρπαγες, ἄδικοι, μοιχοί, ἢ καὶ ὡς οὗτος ὁ τελώνης, ( είπε Ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ )

  3. Κι εφτάω κακόν για να μετανοώ,…….

    οὐκ εἰμὶ ὥσπερ οἱ λοιποὶ τῶν ἀνθρώπων, ἅρπαγες, ἄδικοι, μοιχοί, ἢ καὶ ὡς οὗτος ὁ τελώνης, (είπε ο ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ)

  4. 1.Η εξομολόγηση ενός άθεου (αληθινή ιστορία)
    Παρασκευή, 31 -10- 2014 Από GreekPress
    «Γέροντα πρώτη φορά έρχομαι στο Όρος, από περιέργεια. Δεν πιστεύω στο Θεό. Κατασκεύασμα του ανθρώπου κι αυτός, για να εξυπερετήσει πράγματα ,καταστάσεις και ανάγκες».
    Επέστρεψα από το Άγ.Όρος χωρίς να έχω στα χέρια μου απτές αποδείξεις ότι υπάρχει Θεός, για να τις δείξω σε όσους τις ζητούν. Κατάλαβα ότι η ύπαρξή Του δεν μπορεί να αποδειχτεί με πειράματα στα εργαστήρια ούτε με μαθηματικές αποδείξεις.
    Το «θείο» προσεγγίζεται αλλιώς… Είναι υπόθεση καρδιάς.
    2. Η ύπαρξη του ανθρώπου είναι συνυφασμένη με τραγικότητα.
    Η ύπαρξη του ανθρώπου προικισμένη με τίτλους ιερότητας.
    Δεν έχει ο άνθρωπος την παντοδυναμία της θεότητας, ώστε να κινείται αλάθητα πάνω στο σαθρό έδαφος της μέσα του και γύρω του πραγματικότητας.
    Συχνά ο άνθρωπος αδυνατεί να καθορίσει ορθά τον ορθό- άξιο τρόπο συμπεριφοράς σε δεδομένη ώρα της ζωής του. Η αδυναμία αυτή επισυμβαίνει, καθώς η βούληση του ανθρώπου διέπεται όχι απλώς από τον πρακτικό λογισμό του, αλλά και από άλογικές ψυχικές τάσεις, δηλαδή πόθους, φόβους, και άλλα πάθη, σε ανταγωνισμό προς τον πρακτικό λογισμό ή και μεταξύ τους.
    Καθ. Κων/νος Δεσποτόπουλος της Ακαδημίας Αθηνών

    3.Ο άπιστος είναι ο πλέον δυστυχής από όλους τους ανθρώπους, είναι δυστυχέστατος γιατί είναι στερημένος από την ελπίδα, το μοναδικό στήριγμα στη μακρά οδό του βίου.
    4 . Μη πλανάσθε, Θεός ου μυκτηρίζεται. ό γαρ εάν σπείρη άνθρωπος, τούτο και θερίσει. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Γαλ. 6,7

    1. Και ζήσαν αυτοί καλά,και μεις καλύτερα.Αν θέλεις να πιστεύεις πως εμείς οι άθεοι είμαστε δυστυχισμένοι,πλανημένοι,απελπισμένοι,φαρμακωμένοι και ό,τι κακό υπάρχει,πίστεύε το.Εγώ σου λέω,πως αγαπάμε τη ζωή περισσότερο από σας,για τον απλούστατο λόγο πως δεν πιστεύουμε στην μετά θάνατον ζωή.Ισως να πλανώμαστε,θα αποδειχτεί κάποια στιγμή.Αυτή η αμφιβολία όμως δεν θα με κάνει υποχείριο σε κάποιους πονηρούς,οι οποίοι πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες,ζουν ζωή χαρισάμενη στις πλάτες μου και τον παιδιών μου.Και ,το χειρότερο,θέλουν να μου καθορίζουν την καθημερινότητα μου βάσει των αλλοπρόσαλλων δοξασιών τους,τις οποίες ούτε οι ίδιοι πιστεύουν και εφαρμόζουν.Εχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις όπου και όπως θέλεις.Το ίδιο όμως απαιτώ και για τον εαυτό μου.Ζούμε σε μιά εποχή που η λογική πλέον έχει κυριαρχήσει,η επιστήμη έχει δώσει πολλές απαντήσεις σε πολλά δύσκολα και ανεξήγητα ερωτήματα.Φώτισε πολλά σκοτάδια.Οσο για την ηθική που την θεωρείτε δικό σας αποκλειστικό προνόμιο,σου απαντώ πως και χωρίς θρησκεία μπορεί κάλλιστα να υπάρξει.Πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα της,όχι για το φόβο μιας μεταθανάτιας τιμωρίας αλλά αυτής της ειρηνικής συμβίωσης με βάση την λογική.Αγαπώ τα παιδιά μου,την γυναίκα μου,τους γονείς μου κοκ.Τον ξένο δεν τον αγαπώ με αυτή την έννοια,απλώς τον σέβομαι.Με βάση κάποιους κανόνες,που αν παραβιαστούν η τιμωρία θα επέλθει από του μηχανισμούς που δημιουργεί το συντεταγμένο κράτος,κοινωνία,ομάδα κλπ.Δεν προσπαθώ να σε πείσω για την ορθότητα των απόψεων μου.Συμβιώνουμε ,όμως,στον ίδιο χώρο και είμαστε υποχρεωμένοι να τις σεβόμαστε.Αυτό είναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα του Διαφωτισμού.Που τόσο αγαπάτε να μισείτε.

  5. Καταμάγια,πόσο δίκιο έχεις.
    ” τη λεξη ηθική,αν τη συναντουσαμε
    στη βίβλο θα μας προκαλούσε
    την ίδια έκπληξη με το να βρίσκαμε
    τη λεξη τηλέφωνο ή αυτοκινητο”
    Μπέρναντ Σώ.

  6. Ζούμε σε μιά εποχή που η λογική πλέον έχει κυριαρχήσει,…..

    όπως στη Γάζα,……, όπως οικογένεια είναι ” δύο άνδρες και ένας σκύλος” κλπ,κλπ

    καταμάγια εύχομαι να γνωρίσεις τον αληθινό ! αυτό θα γίνει αν πεθάνουν “οι θεοί ” που λατρεύεις πριν πεθάνεις εσύ ! Νάσαι καλά να “χαίρεσαι” τη ζωή σου. Άντε γειά !

    1. Στη Γάζα,αγαπητέ φίλε,συγκρούονται πρωτίστως δύο θρησκείες,που μισούνται θανάσιμα.Και,οποία ειρωνία,έχουν τον ίδιο πατέρα.Τον Αβραάμ.Πιστεύεις στα αλήθεια πως αν ένας μουσουλμάνος σκοτωθεί για το Ισλάμ ή ζήσει ενάρετα,θα πάει στον παράδεισο όπου τον περιμένουν 72 παρθένες ( οι οποίες έχουν μεγάλα στήθη και μεγάλα μάτια και ο τυχερός θα έχει αιώνια στύση!Αρα παίρνει και το εργαλείο μαζί του!!!!!!!!).Και όμως 2 δις ανθρώποι το πιστεύουν.Πόσο παραλογισμό εμπεριέχουν οι διάφορες θρησκείες;Να μην αναφερθώ και στους καθ’ ημάς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.