Πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση για την θέρμανση στην Κοζάνη – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις με την θέρμανση τόσο στην Κοζάνη, όσο και στα χωριά, αλλά και το πως θα ανταποκριθούν οικονομικά στις τιμές που ολοένα και  αυξάνονται για αγορά καύσιμων υλικών, εξέφρασαν σωματεία και φορείς  στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Τι ζητούν τα σωματεία με την σημερινή τους κινητοποίηση:

Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση – διπλασιασμός των επιδομάτων θέρμανσης STOP στην ακρίβεια. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης, ηλεκτρική ενέργεια και είδη πλατιάς κατανάλωσης. Κυβέρνηση, δήμος, περιφέρεια να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες ξυλείας στους κατοίκους των χωριών σε χαμηλές τιμές.  Δωρεάν καυσόξυλα σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ευπαθείς ομάδες. Ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση-εξασφάλιση απρόσκοπτης παροχής θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου- καμία αύξηση της τιμής της τηλεθέρμανσης. Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ – κρατική επιχορήγηση για την κάλυψη των χρεών της. Να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν:

Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ν. Κοζάνης
Συνδικάτο Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης
Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Κοζάνης
ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ – Παράρτημα Κοζάνης
Αγωνιστική κίνηση γυναικών Κοζάνης μέλος ΟΓΕ
Φοιτητικός σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Παν. Δυτικής Μακεδονίας
Εργασιακό σωματείο ΕΚΑΒ δυτικής Μακεδονίας
Σωματείο Γουνεργατών και Γουνεργατριών Σιάτιστας

Στο τέλος της συγκέντρωσης με κεντρικό σύνθημα ”Κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση”. , ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.