Στα μέσα Δεκεμβρίου η εφαρμογή στο κινητό για τις ελλείψεις φαρμάκων – Έρχεται και η Ενιαία Λίστα Χειρουργείων



 

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην Υγεία και κυρίως στους τομείς όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη, όπως είναι τα χειρουργεία και οι ελλείψεις φαρμάκων.

Εκτός από τον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς, αλλά και τις μεγάλες λίστες αναμονής στα χειρουργεία –πρόβλημα που αναμένεται επίσης να διευθετηθεί έως τα τέλη του χρόνου με τη δημιουργία της ηλεκτρονικής Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων- ένας από τους πλέον επιβαρυμένους τομείς είναι αυτός των ελλείψεων φαρμάκων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ρίξει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην ψηφιακή μεταρρύθμιση, καθώς αυτή αναμένεται να βάλει τάξη σε πολλές εκκρεμότητες που λιμνάζουν.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους τα ψηφιακά εργαλεία που εφαρμόζονται ήδη στον τομέα των ελλείψεων, ήδη αποδίδουν και ο τομέας αυτός παρουσιάζει βελτίωση, όπως είπε την Τρίτη (07/11) στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών και Έρευνας, με τίτλο «Χαράσσοντας τον νέο «οδικό χάρτη» για το φάρμακο».
Εντωμεταξύ, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (Η.Σ.Πα.Δι.Φ.), το οποίο θεσμοθετήθηκε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, θα φέρει την πραγματική αλλαγή όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία διαχειρίζεται η ΗΔΙΚΑ Α.Ε., με σκοπό την παρακολούθηση σε ζωντανό χρόνο (real time) της διακίνησης φαρμάκων στην εγχώρια αγορά από τους εμπλεκόμενους φορείς, φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

newsit.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στα μέσα Δεκεμβρίου η εφαρμογή στο κινητό για τις ελλείψεις φαρμάκων – Έρχεται και η Ενιαία Λίστα Χειρουργείων

  1. ΟΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ,ΤΙΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ,ΤΟΥΣ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤΑΔΕΣ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.
    ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΗΝΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ?
    ΤΙ,ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ?
    ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ?

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.