Ξεκινά η 6η Γιορτή Τσίπουρου στην Κοζάνη – Κάθε Τετάρτη του Νοέμβρη πέντε μεζεδοπωλεία της πόλης κερνάνε το πρώτο τσίπουρο παρέα με έναν ξεχωριστό παραδοσιακό μεζέ



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Ξεκινά από σήμερα 1 Νοεμβρίου, η 6η Γιορτή Τσίπουρου στην Κοζάνη.

Η ιδέα γεννήθηκε το 2017,με κύριο σκοπό να προσεγγίσει τη γαστρονομική διαδικασία του τρύγου και της απόσταξης, μέσα από την εστίαση της πόλης. Έτσι, μία σειρά από καταστηματάρχες/οικοδεσπότες ανέλαβαν να στήσουν μία κατάσταση που να προσομοιάζει αυτή των καζανιών, δημιουργώντας έναν μοναδικό μεζέ που θα φέρνει θύμησες τρύγου καθώς η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είχε ανέκαθεν μία έντονη παράδοση αμπελουργίας, τρύγου και απόσταξης.

Από σήμερα Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και για κάθε Τετάρτη του Νοέμβρη, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πέντε μεζεδοπωλεία που συμμετέχουν στην 6η Γιορτή Τσίπουρου και να απολαύσετε ένα γευστικό ταξίδι παρέα με παραδοσιακούς μεζέδες που συνοδεύουν άρτια το ελληνικό απόσταγμα που έγινε ελληνική έκφραση κεράσματος και φιλοξενίας.

Το κάθε μεζεδοπωλείο κερνάει το πρώτο τσίπουρο και σερβίρει τον δικό του ξεχωριστό παραδοσιακό μεζέ.

Στην 6η Γιορτή Τσίπουρου συμμετέχουν 5 καταστήματα εστίασης:

01/11/2023 ΚΙΜΩΛΙΑ
08/11/2023 ΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ
15/11/2023 ΣΤΟΥ ΛΑΒΑ
22/11/2023 ΕΛΛ-ΟΙΝΩΝ
29/11/2023 ΚΟΥΡΟΥΜΠΕΛΟ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.