Βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος



Με πολλή χαρά αγγέλλεται στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας ότι η συνελθούσα σήμερα, 9 Οκτωβρίου, Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, ψήφισε και αποφάσισε την παραχώρηση μιας θέσεως Βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στην πορεία της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο θα βοηθήσει στην καλύτερη διαποίμανσή της, με σκοπό την πνευματική ωφέλεια και εποικοδομή του φιλοχρίστου λαού της.

Τελευταία φορά που η Τοπική Εκκλησία είχε Βοηθό Επίσκοπο ήταν από το 1915 έως το 1918 τον Επίσκοπο Ειρηνουπόλεως Φώτιο Μανιάτη, μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη.

Κατόπιν ψηφοφορίας υπό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την θέση αυτή εξελέγη να διακονήσει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος, με τον τίτλο του Βοηθού Επισκόπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αμφιπόλεως, μίας ιστορικής Επισκοπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αυτός θα είναι ο λόγος της αυριανής, Τρίτη 10 Οκτωβρίου ε.ε., χαρμόσυνης κωδωνοκρουσίας στις 10:30 π.μ. από τους Ιερούς Ναούς της Κοζάνης, των Σερβίων και του Βελβενδού.

Όσον αφορά την Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Βοηθού Επισκόπου Αμφιπόλεως η Ιερά Μητρόπολις θα ενημερώσει το πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως με Δελτίο Τύπου.

Η Ιερά Μητρόπολις Σερβίων και Κοζάνης «ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ» εύχεται «ἡ Θεία Χάρις, ἡ πάντοτε τὰ ἀσθενῆ θεραπεύουσα καὶ τὰ ἐλλείποντα ἀναπληροῦσα» να χαριτώσει, ενισχύσει, φωτίσει και καθοδηγεί τον εφηφισμένο Επίσκοπο στην νέα, από υψηλότερη θέση, διακονία του, προς δόξαν Θεού και έπαινον της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Από την Ιερά Μητρόπολη


Με πολλή χαρά και συγκίνηση ακούσαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να δώσει θέση Βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Μητρόπολή μας και να εκλέξει για αυτήν την θέση τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο. Ο εψηφισμένος Βοηθός Επίσκοπος έλαβε τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Αμφιπόλεως.

Ο νέος Επίσκοπος γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1974 στα Σέρβια Κοζάνης και έλαβε τα πρώτα νάματα της εκκλησιαστικής γαλουχήσεως στην Ενορία της πολιούχου των Σερβίων, Αγίας Κυριακής. Επίσης, σ’ αυτήν την Ενορία βαπτίσθηκε από τα χέρια του μακαριστού Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου Δρόσου.

Ως Ενορία του Καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων ευχόμαστε στον εψηφισμένο Επίσκοπο Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρο κάθε ευλογία παρά Θεού, υγεία και δύναμη στην νέα του διακονία και να συνεχίσει με το ίδιο ταπεινό φρόνημα και το πρότυπο ήθος του την εκκλησιαστική προσφορά και πορεία του.

Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Θεοχάρης
Τα μέλη
Κωνσταντίνος Γανίτης
Κωνσταντίνος Τσιρέκας
Αναστάσιος Βασιλειάδης
Νικόλαος Λεπίδας

12 σχόλια στο άρθρο “Βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστοφόρος Αγγελόπουλος

  1. Δώστε στον υποφέροντα λαό την περιουσία της πάμπλουτης Εκκλησιας. Του ανήκει.

    - Edit

    Απαντήστε

    Εδώ ο κόσμος καίγεται….(Συγγνώμη επ ευκαιρία, εντάξει σε Κοζανη και Σέρβια – τοπο καταγωγης- όμως κωδωνοκρουσίες και στο Βελβεντό γιατί;)

    1. Για ημιμαθείς-αν όχι παντελώς αμαθείς- και εμμονικούς μη θρησκευόμενους σαν και σένα.
      Α. Δώστε στον υποφέροντα λαό την περιουσία της πάμπλουτης Εκκλησιας. Του ανήκει. Β. Γιατί κωδωνοκρουσίες ;

      Γνωρίζεις
      – πόσα τρισ.δραχμές χρωστά το κράτος στην Εκκλησία; ( με την απαλλοτρίωση τεραστίων εκτάσεων της Εκκλησίας. ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ 17-5- 1998).
      -το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά (γνήσιου Αριστερού)με τίτλο «Εκκλησία και Γένος εν Αιχμαλωσία», Εναλλακτικές Εκδόσεις 2018. Ο Συγγραφεύς είναι γνωστός πολιτικός αναλυτής, εκδότης του Περιοδικού ΑΡΔΗΝ, οικονομολόγος και ιστορικός ερευνητής. Διάβασέ το να ξεστραβωθείς.
      Γιατί τέτοια επιθετικότητα ; δεν είσαι χριστιανός ;
      Το δέος απέναντι στο μηδέν που σε περιμένει είναι μια πραγματική τραγωδία της ζωής σου.
      Σκληροτράχηλε και απερίτμητε τη καρδία και τοις ωσίν ( ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
      7,51) η αντιχριστιανική σου ψύχωση χρειάζεται ψυχαναλυτή.

      1. Από που βρήκε η εκκλησία α.ε. αυτήν την τεράστια περιουσία που μας τσαμπουνάς;Μήπως από την εργασία του προσωπικού της;Μάλλον όχι.Δεν φημίζονται και τόσο για την εργατικότητά τους,έτσι;Μήπως από παραχαραγμένα (στο Αγιο Ορος!..) χρυσόβουλα,από κάτι αρχιαπατεώνες;Μήπως από τα ”δωράκια” κάποιων σουλτάνων για τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους προσέφαιρε η εκκλησία α.ε.;Μήπως από τις δωρεές κάποιων σαλεμένων μητέρων βυζαντινών αυτοκρατόρων,που νόμιζαν πως έτσι θα πάνε στον παράδεισο;Μήπως από την ληστεία φτωχών ανθρώπων που αγόραζαν αντί πινακίου φακής,σε περιόδους λιμών;Μήπως από τις πωλήσεις του μοναχικού σχήματος σε πλουσιόπαιδες,για να αποφύγουν την στράτευση σε καιρούς πολέμων;Ακου σας χρωστάμε τρισεκατομμύρια.Μας κάνετε και χάρη δλδ που ζούμε στη χώρα μας γιατί είναι περιουσία σας.Αυτά να τα πείτε στους ομοίους σας,ίσως και σας πιστέψουν.

  2. Η Εκκλησία είναι μεγαλομέτοχος σε
    πολλές τράπεζες που παίρνουν τα σπίτια
    δανειοληπτών.Σαπίλα και Υποκρισία.

    1. Μεγαλομέτοχοι τραπεζών,μάσα,ραχάτι.
      Οπως στην τουρκοκρατία.
      Φωτιες,πλημμυρες κι ούτε μια λέξη συμπαραστασης
      στον κόσμο.

      1. Πως έγινε η περιουσία της;
        Ρασπουτιν Έλληνες αναγκάζουν
        γεροντάκια, να γράφουν τις περιουσίες τους
        στην Εκκλησία και μόλις πέσουν οι υπογραφές,
        μην τους είδατε τους Παντελήδες.

  3. Μεγαλομέτοχοι τραπεζών,μάσα,ραχάτι.
    Οπως στην τουρκοκρατία.
    Φωτιες,πλημμυρες κι ούτε μια λέξη συμπαραστασης
    στον κόσμο.

  4. ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΊΟ,ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΚΤΌΝΟ ΚΑΙ ΛΑΟΚΤΌΝΟ.

    - Edit

    Απαντήστε

    Σταυρώνεται ο κόσμος καθημερινά
    από τα προβλήματα και δε δίνουν δεκάρα.
    Μην ξεχνάμε, ποιοι Σταύρωσαν τον Χριστο.

  5. Πως έγινε η περιουσία της;
    Ρασπουτιν Έλληνες αναγκάζουν
    γεροντάκια, να γράφουν τις περιουσίες τους
    στην Εκκλησία και μόλις πέσουν οι υπογραφές,
    μην τους είδατε τους Παντελήδες.

  6. Τα καλύτερα μαγαζιά στην παραλιακή,
    τα κέντρα διασκέδασης είναι της Εκκλησίας.
    Εκατομμύρια από νοίκια κάθε μήνα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.