Κασαπίδης: ‘Με τη δύναμη που μας δώσατε και τη στήριξη του Πρωθυπουργού πάμε μαζί για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή’- Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν υποψήφιοι και κόσμος τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο στήριξης της εκ νέου υποψηφιότητας του Γιώργου Κασαπίδη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην προεκλογική του ομιλία που έλαβε χώρα στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού.

Ο Πρωθυπουργός κατέφθασε συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη, το πρωί της Τετάρτης  4 Οκτωβρίου λίγα λεπτά μετά τις 10 π.μ., ενώ λίγο πριν μπει στο αμφιθέατρο, η διοίκηση της Ευξείνου Λέσχη Κοζάνης , ο λυράρης και τραγουδιστής Στάθης Αλεξανδρίδης μαζί με μέλη ποντιακού χορευτικού συγκροτήματος της περιοχής, τραγούδησαν ”Να έμνε έναν πετούμενον”, ενώ του χάρισαν μια αναμνηστική λύρα.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της σκηνής, τόνισε προς όλες τις κατευθύνσεις την στήριξη στο πρόσωπο του Γιώργου Κασαπίδη «στην υποψηφιότητα του Γ. Κασαπίδη και του συνδυασμού του συντονίζονται και οι δικές μας κυβερνητικές πρωτοβουλίες και γι’ αυτό και θα επιμείνω πάρα πολύ και θα ζητήσω από τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν μαζί αυτό τον αγώνα συντονισμένα και να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες αναπόφευκτα προκύπτουν όταν κάποιος έχει να διαχειριστεί τη λογική φθορά στην εξουσία. Πάμε δυνατά από την πρώτη Κυριακή, να εκλέξουμε τον Γιώργο, Περιφερειάρχη».

Ο ίδιος στάθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο για την Δυτική Μακεδονία «ξεχωριστή σημασία έχει αν αναλογιστεί κανείς τις μεγάλες προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά . Είναι γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε για τη χώρα και για τις περιφέρειες σημαντικά αυξημένους πόρους από την ΕΕ. Το πρόγραμμα για εδώ, για τη Δυτική Μακεδονία είναι αυξημένο κατά 60 εκατ€ και αυτό που έχει μεγάλη σημασία. Αυτοί οι πόροι να δαπανηθούν σε έναν συντονισμό και κοινό βηματισμό με την κεντρική κυβέρνηση και ακριβώς αυτό εξασφαλίζει η συνέχεια της παραμονής του Γιώργου Κασαπίδη.  Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε μαζί αρμονικά για το καλό το δικό σας. Για να μπορέσουμε να συντονίσουμε τις πολιτικές μας για να εξασφαλίσουμε ό,τι σημαντικά έργα τα οποία ωρίμασαν την προηγούμενη τετραετία θα υλοποιηθούν και να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι το κοινό μας όραμα  και το δικό μου όραμα για την Δυτική Μακεδονία, θα μπορέσει να γίνει πράξη. Μία περιφέρεια πρωταγωνίστρια στην πράσινη μετάβαση με αξιοποίηση των σημαντικών πόρων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που αυτή η κυβέρνηση μπόρεσε και εξασφάλισε. Μια Περιφέρεια που θα μπορέσει να παίζει κυρίαρχο ρόλο στις νέες μορφές παραγωγικής ενέργειας από τις ΑΠΕ μέχρι το υδρογόνο. Μια Περιφέρεια που θα μπορέσει να προσελκύσει και πάλι σημαντικές επενδύσεις στη μεταποίηση αξιοποιώντας τον καθοριστικό της ρόλο στο σταυροδρόμι πολλών δικτύων. Μια Περιφέρεια που θα μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών παιδείας και υγείας για τους κατοίκους της».

Ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης και επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία Δημιουργίας» άνοιξε την ομιλία του, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη στήριξη στο πρόσωπό του « είναι μεγάλη τιμή που σε εμένα προσωπικά, στον συνδυασμό μου αλλά και στην πόλη της Κοζάνης και στη Δυτική Μακεδονία με την παρουσία σας σήμερα εδώ και την μεγάλη μέρα των γενεθλίων της μεγάλης παράταξης . όλοι οι Δυτικομακεδόνες ενωμένοι δίνουμε ένα βροντερό παρόν στις αυτοδικοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου  με το σήμα της νίκης που ξενικά από εδώ από την Κοζάνη. Θα συνεχίσουμε και μετά τις 8 Οκτωβρίου να συνεργαζόμαστε με τη δική σας στήριξη από αυτή τη θέση ευθύνης αλλά πάνω από όλα με την ενότητα και την έμπνευση που εμπνέετε όλους τους Έλληνες και όλους τους Δυτικομακεδόνες με την τεράστια προσπάθεια που κάνετε όλα αυτά τα χρόνια και έχετε αντιμετωπίσει τρομακτικές δυσκολίες και σε όλες τα έχετε καταφέρει και μας κάνετε περήφανους που μας δίνετε δύναμη και έμπνευση να συνεχίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας προβλήματα. Τα δικά μας προβλήματα που δεσμευτήκαμε εδώ από αυτήν την αίθουσα πριν από τέσσερα χρόνια. Να αλλάξουμε την πορεία στη Δυτική Μακεδονία να πάμε σε μια τροχιά ανάπτυξης».

«Οι Δυτικομακεδόνες ιστορικά έχουν αποδείξει ότι είναι πρωτοπόροι στους αγώνες και πάντοτε σέβονται  τους αγώνες που κάνουμε. Με την δική σας υποστήριξη μπορέσαμε και καταφέραμε και δώσαμε περιεχόμενο στην απόφαση για απολιγνιτοποίηση με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δίκαιης ανάπτυξης με έναν προϋπολογισμό 5 δισ € τα οποία είναι διαθέσιμα για τους αναπτυξιακούς σκοπούς, στόχους και κατευθύνσεις της Περιφέρειάς μας. Ουδέποτε η Δυτική Μακεδονία είχε ένα τόσο ισχυρό πρόγραμμα στη διάθεσή της, το οποίο είναι εγκεκριμένο από την ελληνική κυβέρνηση και ψηφισμένος νόμος του κράτους αλλά είναι και υπο την στενή παρακολούθηση της ίδιας της Ευρώπης, η οποία το θέτει παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη δεδομένο ότι ήταν και το πρώτο πρόγραμμα που εγκρίθηκε μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όλων των χωρών, όλων των περιφερειών και για πρώτη φορά η πατρίδα μας μέσω και της Δυτικής Μακεδονίας είναι πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων».

Ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στη δουλειά και το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για να υπάρξουν οικονομικοί πόροι που θα ενισχύσουν την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας  « εντείνοντας τις προσπάθειες μας από την πρώτη στιγμή για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις νέες ιστορικές και κοσμογονικές προκλήσεις αυξήσαμε τους ρυθμούς δουλειάς και έτσι με τον ίδιο τρόπο εργασίας καταφέραμε και  καταρτίσαμε το νέο επιχειρησιακό μας πρόγραμμα 2021- 2027 πρώτα από όλα κατατέθηκε στο υπουργείο ανάπτυξης και εγκρίθηκε επίσης από την Ε.Ε. προσθέτοντας άλλα 400 εκατ€ στην περιφέρειά μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα νοσοκομεία τονίζοντας πως « παράλληλα για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες χρηματοδοτήσαμε τις βασικές τους υποδομές με την επέκταση των πτερύγων στο Μαμάτσειο, στην Καστοριά , στη Φλώρινα, αλλά και την ενεργειακή τους αναβάθμιση στο σύνολο των κτιρίων για να μπορέσουμε να κάνουμε εξοικονόμηση πόρων της υγείας. Εξασφαλίσαμε τα χρήματα 8 εκατ € να κάνουμε δύο νέα κέντρα υγείας, στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα καθώς αυτά που λειτουργούν είναι σε πολλή κακή κατάσταση ενώ θέσαμε αρκετά κονδύλια για να ενισχύσουμε και την υποδομή του ΕΚΑΒ ».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, στάθηκε στην στήριξη της επιχειρηματικότητας « είναι ο βασικός μας τομέας που πιστεύουμε ότι μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία, δημιουργήσαμε την δεύτερη ζώνη καινοτομίας στη χώρα μετά της Θεσσαλονίκης που συγκροτούνται μεταξύ των δύο θυλάκων καινοτομίας μεταξύ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, ενώ ταυτόχρονα έχουμε θεσπίσει και τους άλλους τρεις Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά με προηγμένης τεχνολογίας περιεχόμενο. Στην Κοζάνη χωροθετείται το πάρκο κυκλικής οικονομίας, ο μεγαλύτερος υπερυπολογιστής της Ευρώπης, εξασφαλίσαμε από δικούς μας πόρους ένα ταμείο εγγυοδοσία για τον οργανισμό των επιχειρήσεων για να μπορούν να αξιοποιούν.  Με 60 εκατ. ευρώ που θα διευκολύνει πάρα πολύ την επιχειρηματικότητα  και την επενδυτική δραστηριότητα. Ενισχύσαμε και τους συνεταιρισμούς του Βελβεντό για να ενισχυθεί και η τοπική οικονομία».

Έκλεισε την ομιλία του στέλνοντας μήνυμα νίκης «να μπορέσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της νίκης της Δυτικής Μακεδονίας απέναντι στα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε. Να αγωνιστούμε με πάθος, με πείσμα, με δύναμη και αποφασιστικότητα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Με τη δύναμη που μας δώσατε  και με τη στήριξη του πρωθυπουργού μας, εγγυόμαστε πορεία δημιουργίας την επόμενη περίοδο που κανείς δεν μπορεί να περατώσει . Με τη δύναμη τη δικιά σας πάμε μαζί για τη νίκη στις εκλογές της 8η Οκτωβρίου, πάμε μαζί για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή».

Στο τέλος την προεκλογικής ομιλίας ανέβηκαν στην σκηνή ο Πρωθυπουργός μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, ενώ το παρόν στην πολιτική εκδήλωση έδωσαν και βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας.

Η προεκλογική ομιλία επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί σε μια σημαντική μέρα για τη ΝΔ καθώς σήμερα γιορτάζει τα 49 χρόνια, από την ίδρυσή της.

 

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Κασαπίδης: ‘Με τη δύναμη που μας δώσατε και τη στήριξη του Πρωθυπουργού πάμε μαζί για τη νίκη από την πρώτη Κυριακή’- Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

  1. αν είσαι ικανός, να το αποδείξεις
    με πράξεις κι όχι φέρνοντας στην Κοζάνη,
    τον εθνικό γκαντέμη και ψάχνει ο
    κόσμος να βρει φυλαχτά με τίμιο ξύλο.
    ευτυχώς εφυγε!
    Αλλά, να μην είμαστε σίγουροι μέχρι το βράδυ,
    πρώτα αστράφτει και μετά βρονταει.
    Ο Θεός να βάλει τα χέρια του.

  2. Στέλιος Κ,καθηγητης.

    - Edit

    Απαντήστε

    ΕΠΑΘΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ.
    Σήμερα ψηφίζονται στη Βουλή
    νομοσχέδια για την υγεία,υγεία
    που ψυχορραγεί, ελλείψει
    νοσηλευτικού και ιατρικού
    προσωπικού και ο αετοπεταχτής,
    ο Πινόκιο,γυρίζει ανά την Ελλάδα
    και παρουσιάζει τους εκλεκτούς ,
    τους μπεους και αγοραστους και χαρδαλιαδες
    και τα άλλα όργανα της επιτελικης αχρηστιας!
    ” μητσοτακη,ο κόσμος καίγεται και πνίγεται καθημερινά
    κι εσύ πετάς αετό με τον χαρδαλια”( δικό μου)
    και τι γράφει ο χαρταετός στην κοιλιά του;
    ” παμε κι όπου βγει”
    Και ” εμείς διασφαλιζουμε την ασφάλεια των πολιτων”
    κι ο Ελλαδοταφίτης,βγάζει φωτο,γελώντας με το ζόρι,
    στα ερείπια της μισοκαμενης και μισοπνιγμενης Ελλάδας.
    Αληθεια,γιατί δεν πήγε στη Λαρισα για να παρουσιάσει
    τον Αγοραστο;γιατί ο θεσσαλικός κάμπος γέμισε λάσπες
    και δεν μπορεί να πετάξει τον χαρταετό του.
    Μητσοτακη;κι όλη η Ελλάδα να βαφτεί, πάλι,γαλαζια την Κυριακή
    το βράδυ ,δε θα χαίρεσαι,θα είσαι στενοχωρημένος,γιατι;
    όταν βρεθούμε κάποτε ,θα στο πω.
    Μ αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα,επί 4 χρόνια,
    έπαθε ο κόσμος παράκρουση,πάει μόνος του στον γκρεμό.
    μητσοτακη διπροσωπε,από τη μια όπλα και άρματα των νησιών
    στην Ουκρανία κι από την άλλη προστασία σε εφοπλιστές που μεταφέρουν
    ρωσικο πετρελαιο!
    κι ο κόσμος,τι θα κάψει τον χειμώνα,με 1,5 € το λίτρο, το πετρελαιο;
    θα σ έλεγα τι θα κάψει τον χειμώνα,αλλα;ας οψεται!
    Απομειναμε τέσσερις και ετοιμαζόμαστε να πάμε την Ελλάδα
    αδιάβαστη κι ακλαυτη και συ;αρχιψευταρε;μας μιλάς για επενδυτική
    βαθμιδα!
    Στα Κοιμητηρια,μόνο μάρμαρα και κεριά υπάρχουν κι όχι επενδυτικές
    βαθμιδες!
    δε φταις τόσο εσυ;φταίνε τα δεκανίκια σου ,Ανδρουλάκης και Κουτσουμπας!
    ούτε ένα 17% δε θα ειχες!
    αυτο, το 17%,είναι οι βολεμένοι που σε χειροκροτουν και καλά κανουν!
    το υπόλοιπο 24% είναι τα αφηνιασμένα πρόβατα σαν αυτά που φαγαν κανναβη
    στον βολο,πριν 17 ημέρες!
    Κουτσουμπα;Ο μεγαλύτερος εχθρός σου;Ο Τσιπρας!
    τι επες χθες στη Λαρισα;θα ενδυναμώσουμε το ΚΚΕ ,μαλιστα και που σε έφταιγε ο Τσιπρας;και τον σταυρωνες 4 χρόνια και χαίρονταν ο μητσοτακης;
    το μόνον που ενδυναμώνεις είναι η κοιλιά σου και το πλάτος της!
    και συ Ανδρουλακη;εσύ που κοιμάσαι στα έδρανα της Βουλής και γίνεσαι ☣ βού-κινο στο διαδικτυο;τι κακό σ έκανε ο Τσιπρας;
    τι να παρακολουθήσει από σένα βρε σαφρακιασμένοοοοο; ομητσοτακης;
    το ξυπνητήρι που έχεις στο έδρανο σου ,στη Βουλη;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.