Η ‘Πανδώρα’ στην Διονυσίου Αεροπαγίτου- Το δικό της ηχόχρωμα άφησε η ιστορική Φιλαρμονική στο Διεθνές Φεστιβάλ Rudimental Drumming -Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Το δικό της στίγμα άφησε η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης ‘’Πανδώρα’’ με τη συμμετοχή της, στο 1st International Rudimental Drumming & Marching Bands, που  πραγματοποιήθηκε  για πρώτη φορά στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.

Η αποστολή της Φιλαρμονικής ‘Πανδώρα’, ξεκίνησε το Σάββατο με την συμμετοχή και εμφάνισή της στην παρέλαση που έλαβε χώρα στην Διονυσίου Αεροπαγίτου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου των Αθηνών.

Μέσα από τις παραδοσιακές Κοζανίτικες και Μακεδονίτικες μελωδίες, η μπάντα μετέφερε στο ευρύ κοινό τον ρυθμό και το ηχόχρωμα της, με σκοπό οι παραδοσιακές μελωδίες να χρησιμοποιηθούν και ως πρότυπα εκμάθησης των σύνθετων και ιδιαίτερων παραδοσιακών χορευτικών ρυθμών, στον κόσμο.

Την σκηνή του αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου κατέλαβαν στρατιωτικές και φιλαρμονικές μπάντες από την Αυστρία, τη Φιλανδία, την Ελβετία, τη Γαλλία αλλά και αρκετά σχήματα από την Ελλάδα, με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ομιλίες από Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Στην όλη διάρκεια του φεστιβάλ, ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της παρέλασης των συμμετεχόντων στην Διονυσίου Αεροπαγίτου, κάτω από τον Ιερό Βράχο, ‘όπου πρόσφερε ένα εντυπωσιακό θέαμα στους παραβρισκόμενους, οι οποίοι απόλαυσαν και χειροκρότησαν θερμά τις μπάντες.

Η διοργάνωση είχε ως στόχο να εμπνεύσει την ελληνική κοινότητα των drummers & percussionists αλλά και τη νεότερη γενιά να γνωρίσουν τις παραδόσεις του rudimental & marching drumming από όλο τον κόσμο, ενώ αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.