Γιατί δεν έκλεισε το Γυμνάσιο Εράτυρας το 2019, ενώ είχε ανακοινωθεί η κατάργηση λειτουργίας του



 

Στις 30/5/2019, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Εράτυρας, μου έστειλε με email έγγραφο της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης με αρ. πρωτ. Φ19.1/5442 και ημερομηνία 28/5/2019, σύμφωνα με το οποίο, με εντολή του υπουργείου παιδείας το γυμνάσιο Εράτυρας, που λειτουργούσε σαν παράρτημα της Γαλατινής, θα έκλεινε. Όλοι γνωρίζουμε ότι αν κλείσει ένα σχολείο δεν ξανανοίγει.

Προσφέρθηκα να βοηθήσω, επικοινώνησα με το υπουργείο και υπέβαλα αίτημα για ανάκληση της παραπάνω απόφασης. Τελικά, στις 5/7/2019, ο τότε υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, που ευαισθητοποιήθηκε από τα επιχειρήματα που κατέθεσα, ενέκρινε κατ’ εξαίρεση και μόνο για το συγκεκριμένο γυμνάσιο την συνέχιση της λειτουργίας του για το σχολικό έτος 2019-2020. Έτσι, δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος ώστε το 2021 να αποφασιστεί οριστικά η λειτουργία του σαν αυτοτελές Γυμνάσιο Εράτυρας, όπως λειτουργεί και σήμερα. Στη συνέχεια προώθησα την απόφαση ανάκλησης της κατάργησης στην πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προς ενημέρωσή της.

Δημοσιεύω σήμερα τη σχετική απόφαση για να γνωρίσει η τοπική κοινωνία το ιστορικό της υπόθεσης.

Διότι, “όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή”.

Τσιόγκας Δημήτρης
Υποψήφιος σύμβουλος στο δήμο Βοΐου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.