Κοζάνη: Ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στο νέο εργασιακό ν/σ στην πλατεία της Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Τη φωνή τους ένωσαν συνδικάτα και φορείς, σε όλη τη χώρα αλλά και στην Κοζάνη, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κύρηξε η  ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Εργασίας.

Το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες, προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, για τις μεγάλες ανατροπές που θα φέρει το εργασιακό νομοσχέδιο, όπως την  κατάργηση της 5νθήμερης εργασίας , την εργασία σε δύο εργοδότες, αλλά και άλλες, νέες μορφές «ευέλικτης» απασχόλησης.

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” Κοζάνης, Παναγιώτα Λαμπαδά, δίνει το μήνυμα για την σημερινή διαμαρτυρία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής “είναι προκλητικό από την κυβέρνηση να ισχυρίζεται ό,τι προσπαθεί να προστατεύσει την απεργία, όταν χθες έστειλε στα δικαστήρια μια σειρά σωματεία και ομοσπονδίες που πήραν απόφαση να απεργήσουν”.

Η ίδια συνέχισε τονίζοντας “είναι προκλητικό να φέρνουν αυτό το νομοσχέδιο,την ώρα που υπάρχουν  οι καταστροφές από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές, τον πόνο, τις λαϊκές περιουσίες που καταστράφηκαν. Είναι επιλογή τους και ουσιαστικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα, το πως θα βγάζουν περισσότερα κέρδη επιχειρηματικοί όμιλοι και εργοδότες χωρίς να υπολογίζουν τις ζωές μας”.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν οι υποψήφια Δήμαρχος Τίνα Κουζιάκη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νόντας Στολτίδης και μέλη της “Λαϊκης Συσπείρωσης”, το Συνδικάτο Οικοδομών Κοζάνης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια και ο Φοιτητικός Σύλλογος ΗΜΜΥ.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.