Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Mr. Zhang Qingli για την μεταλιγνιτική περίοδο και τις νέες μορφές ενέργιας- Δείτε φωτογραφίες



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου, ο  Πρέσβης Mr. Zhang Qingli του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας, συνοδευόμενος από μέλη της και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Στάθη Κωνσταντινίδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η μετάβαση από την λιγνιτική περίοδο και τις νέες μορφές ενέργειας.

Ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε πως ήταν επιθυμία του κ. Ιωάννη

 

Πάιδα ”του Προέδρου και του συμβουλίου, εν όψη της επίσκεψης του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Κίνας να πραγματοποιήσουν μία επίσκεψη στην Κοζάνη και να ενημερωθούν από κοντά για τα ζητήματα της μετάβασης, το μεγάλο αυτό εγχείρημα το οποίο αφορά τον τόπο μας εμείς οργανώσαμε αυτή την επίσκεψη μία μερίδα ενημέρωσης και αυτοψίας ουσιαστικά, για τα ζητήματα του τόπου. Ευχαριστούμε θερμά την οικονομική επιτροπή”.

Ο κ. Πάιδας Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Ελλάδας, ανέφερε “ήταν επιθυμία να ενημερωθούν και να επισκεφθούν την περιοχή σας για αυτό το μεγάλο έργο της αναπτυξιακής μετάβασης από τις παλιές μορφές ενέργειας στις νέες. Μου εξέφρασαν το ενδιαφέρον να έρθουν οι ίδιοι στην Κοζάνη για να ενημερωθούν περεταίρω. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Στάθη Κωνσταντινίδη ο οποίος ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα που φρόντισε για αυτή την επίσκεψη’.

Ο εν ενεργεία  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, παρουσίασε το πρόγραμμα του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και τον οδικό χάρτη για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού προτύπου των περιοχών της μετάβασης.

Νωρίτερα, στο γραφείο του Περιφερειάρχη αντάλλαξαν αναμνηστικά. Ο κ. Κασαπίδης πρόσφερε στον  Mr. Zhang Qingli ένα κουτί το οποίο περιλάμβανε τοπικά προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ο  κ. Πρέσβης του έδωσε ένα κουτί ζωγραφιά άλογο που συμβολίζει τύχη.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο Mr. Zhang Qingli για την μεταλιγνιτική περίοδο και τις νέες μορφές ενέργιας- Δείτε φωτογραφίες

  1. Όλοι είναι για γέλια εκτός από τους Κινέζους.
    Τυχαία σας έδωσε το άλογο;
    Πάρτε άλογα κι οργώστε,όπως οι παππούδες σας.
    Φτιάξτε τον τόπο από την αρχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.