Γιώργος Παπαδόπουλος : Υποψήφιος με την Ενότητα του Λάζαρου Μαλούτα -“Ή θα βρω τον δρόμο ή θα τον φτιάξω”



Με τη λατινική φράση Aut viam inveniam aut faciam, δηλαδή ή θα βρώ τον δρόμο, ή θα τον φτιάξω, πεποίθηση και φιλοσοφία η οποία θα συνοδεύει πάντα τη ζωή μου, ξεκινώ τον προεκλογικό μου αγώνα ώς υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ του Λάζαρου Μαλούτα.

Γεννημένος το 1990 στην Κοζάνη, από πατέρα Πετρανιώτη και μάνα από την όμορφη Μεταμόρφωση, μεγάλωσα στα Πετρανά, ενώ φοίτησα στο 3ο Γυμνάσιο και στο 2ο ΓΕΛ Κοζάνης. Άφησα την πόλη μου το 2008, όταν μετά τις πανελλήνιες, εισάχθηκα στην Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών.

Έκτοτε, λόγω της φύσης του επαγγέλματος μου, έζησα για μικρό ή μεγάλο διάστημα σε πάνω από δέκα πόλεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, όπου δραστηριοποιήθηκα σε πολιτιστικούς συλλόγους και εθελοντικές ομάδες.

Από τα μέρη όπου έζησα, αποκόμισα παραστάσεις, θετικά και αρνητικά, από τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων. Έζησα σε ακριτική πόλη με υποδειγματική ρυμοτομία, και αξιοζήλευτα εγγειοβελτιωτικά έργα στα χωριά του Δήμου. Σε νησί του Β. Αιγαίου με αυξημένη τουριστική δυναμική, ακόμα και στο κομμάτι του αγροτουρισμού. Στο δαιδαλώδες σύστημα αυτοδιοίκησης της πρωτεύουσας αλλά και σε επαρχιακή πόλη γνωστή για την καινοτομία και την πρωτοπορία της.

Το 2019, εκλέχθηκα στο πρώτο κλιμάκιο της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου μας, στην Κοινότητα Πετρανών, με μεγάλο στοίχημα να καταφέρω σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το συμβούλιο, να υλοποιήσω τις ιδέες που απέκτησα από τα μέρη που έζησα και να βελτιώσω όσο το δυνατόν περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης των συμπατριωτών μου.

Τέσσερα χρόνια μετά, τα Πετρανά κατά γενική ομολογία, είναι ένα από τα καλύτερα συντηρημένα χωριά του Δήμου μας, με ενεργειακά αναβαθμισμένο δημοτικό σχολείο, με παιδική χαρά στα πρότυπα των ισχυόντων ISO, με πάνω από είκοσι σημεία ανακύκλωσης με πλήρες σύστημα κάδων ανακύκλωσης και πολλές παρεμβάσεις εξωραϊσμού, σε όλο το χωριό, με τη πολύτιμη βοήθεια συμπολιτών μας, στους οποίους καλλιεργήσαμε το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς.

Παράλληλα, με την πολύτιμη αρωγή Περιφέρειας και Δήμου, η Τ. Κ. Πετρανών, βρίσκεται κοντά στον πρωτογενή τομέα, με ουσιώδη έργα, για την διευκόλυνση της εργασίας των αγροτών και κτηνοτρόφων, με διαρκή αγώνα συντήρησης και διατήρησης των αγροτικών δρόμων και την επίτευξη κατασκευής, μέσω δικτύου, αρδευτικού σωλήνα με εύκολη πρόσβαση, για την βοήθεια των αγροτών και τη ταχύτερη μεταφορά του νερού, για την κάλυψη των αναγκών τους.

Η συμβολή μας στην κοινωνική προσφορά και στον συνάνθρωπο είναι αξιοσημείωτη, καθότι δραστηριοποιούμαστε στην τακτική οργάνωση αιμοληψιών, στην εκπαίδευση των συμπολιτών μας στις πρώτες βοήθειες και τη χρήση απινιδωτή, τον οποίο έχουμε το προνόμιο να κατέχουμε στο Κοινοτικό κατάστημα, αλλά και στη διεξαγωγή ομιλιών ενδιαφέροντος, για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Επιπρόσθετα, η ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου σε συνεργασία με την Εκκλησία αλλά και ο κοινωνικός λαχανόκηπος, στα οποία έχουν πρόσβαση οι άπορες οικογένειες, δίνει ανθρώπινο χαρακτήρα στις δράσεις και τις προσπάθειες μας.

Είναι γεγονός ότι η Κοινότητα Πετρανών έχει παράδοση στην οργάνωση θεματικών events και στη διακόσμηση του χωριού κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, δράσεις που προσελκύουν επισκέπτες από όλο το Δήμο Κοζάνης.

Μεγάλο μας επίτευγμα, θεωρώ το γεγονός ότι τα Πετρανά, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, επιλέχθηκε και θα γίνει το ΠΡΩΤΟ χωριό-πρότυπο πράσινης ανάπτυξης με το πιλοτικό πρόγραμμα «Πληρώνω όσο Πετάω» το οποίο χρηματοδοτείται από το “Πράσινο Ταμείο”. Το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει, την τοποθέτηση ειδικών κάδων στους οποίους οι πολίτες θα τοποθετούν ανακυκλώσιμα υλικά και με ειδικές κάρτες, τις οποίες θα προμηθευτούν όλοι, θα γίνεται η μέτρηση των απορριμμάτων, προκειμένου στον τελικό, συνολικό υπολογισμό να υπάρχει η ανάλογη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

Την Κυριακή 8 του Οκτώβρη,

Ζήτω ταπεινά την εμπιστοσύνη μέσω της ψήφου των συμπολιτών μου, ώστε να προσπαθήσω να φέρω στο Δήμο Κοζάνης, καινοτόμες αλλά και υλοποιήσιμες προτάσεις. Οραματίζομαι έναν Δήμο στον οποίο οι πολίτες και περισσότερο οι νέοι άνθρωποι, θα εκφράζουν τις ιδέες τους και θα βρίσκουν γόνιμο έδαφος και προοπτική, ώστε αυτές να πραγματοποιούνται για το καλό του συνόλου.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Γιώργος Παπαδόπουλος : Υποψήφιος με την Ενότητα του Λάζαρου Μαλούτα -“Ή θα βρω τον δρόμο ή θα τον φτιάξω”

  1. Αφού έχεις γυρίσει πολλές πόλης της Ελλάδας και της Ευρώπης τέτοιο χάλι με δήμαρχο τον μαλούτα δε νομίζω να το έχεις συναντήσει πουθενά επόμενος δεν περιμένουμε καμία αλλαγή για την πόλη και τούς πολίτες της μόνο για ίδιου όφελος.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.