Λ. Μαλούτας:’Μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τους κατοίκους του τόπου μας -Στόχος να είμαστε νικητές της 8ης Οκτωβρίου”- Δείτε τα βίντεο



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ ο εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, παρουσιάζοντας τα έργα, τα σχέδια και τους στόχους για τη νέα περίοδο μετά τις εκλογές, δίνοντας και το μήνυμα  «αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της εποχής για να είμαστε κοντά σε όλους. Μετά από την μακρύτερη αυτοδιοικητική πορεία με γνώση, εμπειρία και ικανότητα βρίσκουμε τους πόρους για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τους κατοίκους του τόπου μας. Στόχος να είμαστε νικητές την Κυριακή της 8ης Οκτωβρίου να συγκεντρώσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό».

Με την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης ‘Ενότητα Δήμου Κοζάνης’, ο κ. Μαλούτας ξεκίνησε την ομιλία του  χαρακτηρίζοντας το ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, ισχυρό αριθμητικά και ποιοτικά «ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας, φρεσκάδας, δυναμικό, ενωτικό, ισχυρό, συγκροτημένο με αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά κριτήρια, το οποίο απαρτίζεται από 304 συνολικά υποψήφιους. Το ψηφοδέλτιο συγκεντρώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του δήμου μας. Περιέχει ικανότατα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και πολλούς νέους από όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Μια ισχυρή ομάδα που θα μπορέσει να απαντήσει θετικά στις προκλήσεις της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου».

Νωρίτερα  ευχαρίστησε όλους όσους συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία γιατί αποφασίζουν «να αφιερώσουν στα κοινά, ό,τι πολυτιμότερο έχουν, τον ελεύθερό τους χρόνο, ενώ εύχομαι να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη εκλογική περίοδο ή να αναδειχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν τους δημότες να κάνουν τις επιλογές τους».

Ο κ. Μαλούτας συνέχισε την ομιλία του με την παρουσίαση των ενεργειών και πράξεων που προχώρησε η δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα και σε αυτά  που θα τρέξουν την επόμενη περίοδο, αλλά και στο κλείσιμο των εκκρεμοτήτων. «Εξασφαλίσαμε τεράστιους πόρους για το Δήμο, μέσα από το ΕΣΠΑ, το ΣΔΙΤ, το Ταμείο Ανάκαμψης που θα αγγίξουν στο τέλος της τρέχουσας περιόδου τα 200 εκατ.€. Τοποθετήσαμε την Κοζάνη στην πρωτοπορία της Ε.Ε. συμπεριλαμβανόμενης στις ‘100 ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης έως το 2030’, μια διάκριση που δεν είναι μόνο ένα brand name για την πόλη είναι βαθιά αναπτυξιακή. Στις 15 του μηνός, καταθέτουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κλιματικό σχέδιο, κλιματικό συμβόλαιο και το επενδυτικό σχέδιο. Από το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνονται πόροι για να μπορέσει να επιτευχθεί η κλιματική ουδετερότητα  που θα αγγίζουν τα 850 εκατ.€. Αυτά τα χρήματα δεν είναι σε ένα ράφι και μας περιμένουν. Είναι πόροι τους οποίους θα διεκδικήσουμε από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια. Ακόμη και ένα μέρος από αυτά τα κονδύλια να έρθει εκτιμήστε τί σημαίνει αυτό για το εισόδημα της περιοχής, την απασχόληση και την ποιότητα ζωής που θα προκαλέσει».

Ο ίδιος ανέφερε « έχουμε ένα σχέδιο για το μέλλον, πλέον η Κοζάνη μαζί με τους άλλους τρεις Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, την Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο, έχουν ένα οδικό χάρτη για την τηλεθέρμανση.».

Το μεγάλο στοίχημα και αυτό που κρίνεται στις εκλογές για τον ίδιο, είναι η επόμενη περίοδος «η Κοζάνη και ο Δήμος καλείται να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα της απολιγνητοποίησης. Η Κοζάνη βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μια σημαντική πρόκληση να αναπροσαρμόσει τον τρόπο ζωής της, τον τρόπο λειτουργίας της σε σχέση με το περιβάλλον, οικονομικό και περιβαλλοντικό».

Σε ερώτηση για την κριτική που ασκείται στην δημοτική παράταξη και εάν θα άλλαζε κάποιο στοιχείο στην αυτοδιοικητική πορεία του «η κριτική στα μικρά ζητήματα της καθημερινότητας είναι η εύκολη κριτική, γιατί στα μεγαλύτερα δεν υπάρχει αντίλογος. Τώρα εάν θα άλλαζα κάτι αυτό θα ήταν να αφιέρωνα περισσότερο χρόνο με τους πολίτες για να εξηγήσω και να δείξω τι ακριβώς κάνω. Οι εξελίξεις και οι περιορισμοί του κορονοϊού δεν μας επέτρεψαν να γίνει αυτό.».

Ο εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο, Λάζαρος Μαλούτας έκλεισε την ομιλία του καλώντας τον κόσμο στην κάλπη « η θητεία μας στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει ότι έχουμε την γνώση,  το όραμα, την ικανότητα και την εμπειρία να κάνουμε πράξη . Μπορούμε να σχεδιάσουμε, να διεκδικήσουμε, να υλοποιήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για αυτούς που κατοικούν στον Δήμο μας. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και απαιτούνται λύσεις και άμεσα έργα. Δεν υπάρχει χρόνος για μαθήματα πειραματισμούς και ανέφικτα σχέδια. Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου να αξιολογήσουν το έργο, την εμπειρία, τη γνώση και το όραμα των στελεχών της ‘Ενότητας’ και να την υπερψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, αναδεικνύοντάς την ως νικητή της αναμέτρησης».

Ο κ. Μαλούτας σε ερώτηση συναδέλφου ανέφερε « η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι μετά από αυτή την εκλογική περίοδο οδεύω και εγώ προς το τέλος».

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, με αφορμή και την κατάθεση του ψηφοδελτίου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

 

2 σχόλια στο άρθρο “Λ. Μαλούτας:’Μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τους κατοίκους του τόπου μας -Στόχος να είμαστε νικητές της 8ης Οκτωβρίου”- Δείτε τα βίντεο

  1. ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ!!

  2. Δεν έκανε τίποτα απολύτως 30 χρόνια μην τρώτε το παραμύθι ανοίξτε το μυαλό και τα μάτια σας πριν πάτε να ψηφίσετε

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.