Οι μπάντες του ”Jazz Festival ΗΧΩ II” καθήλωσαν τον κόσμο με τις μουσικές τους δημιουργίες στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης- Δείτε τα βίντεο



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Μια ξεχωριστή βραδιά ήταν η χθεσινή, της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου,  στο Jazz Festival ΗΧΩ II στην Αίθουσα Τέχνης, όπου διοργάνωσε για δεύτερη χρόνια ο ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης.

Στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, έκαναν την εμφάνισή τους, τρία μουσικά σχήματα οι “Flying Root Quartet”, “Thanos Stavridis Trio” και  “Pantelis Stoikos Quartet”, τα οποία κέρδισαν κατευθείαν το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων και μοιράστηκαν με τον κόσμο τις μουσικές τους συνθέσεις και τα  βιώματα τους.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερο και η διάθεση όλων σε συνδυασμό με την αλλαγή του καιρού, ήρθε να ντύσει κατάλληλα την ατμόσφαιρα για ότι ακολούθησε.

Η μουσική βραδιά περιλάμβανε παρουσίαση κομματιών που συνέθεσαν οι ίδιοι καλλιτέχνες, παντρεύοντας παραδοσιακά ακούσματα με σύγχρονους ήχους, οδηγώντας τους ακροατές σε ένα σταυροδρόμι απόλαυσης της Jazz μουσικής. Δυνατά σολιστικά μέρη, ιδιαίτερες μουσικές συνθέσεις με έντονο το στοιχείο της δημιουργίας.

Αυτό άλλωστε ήταν και το κεντρικό μηνύματα του φεστιβάλ που ήρθε να γίνει θεσμός και να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να παρουσιάσουν τις μουσικές δουλιες, «Ανακυκλώνουμε τη μουσική, ανακυκλώνουμε τους χώρους, ανακυκλώνουμε τα υλικά».

Την αρχή έκανε η μπάντα  «Flying Root Quartet» με τους Ελιόνα Σινιάρη, Φίλιππο Κωσταβέλη, Λάκη Τζήμκα και Αλέκο Παπαδόπουλο, θα μας γνωρίσουν μουσικές παραδόσεις από διάφορες χώρες του κόσμου, μέσα από ενορχηστρώσεις του Λάκη Τζήμκα.

Τη σκυτάλη έλαβε το μουσικό σχήμα  «Pantelis Stoikos Quartet», με τους Παντελή Στόικο, Λάκη Τζήµκα, Γιώργο Κλουντζό και Γιώργο Αθανασίου, θα παντρέψει τη σύγχρονη jazz µε στοιχεία της εγχώριας και ευρύτερης µουσικής παράδοσης των Βαλκανίων, στο µεταίχµιο µεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Τη βραδιά έκλεισε το «Thanos Stavridis Trio» με τους Θάνο Σταυρίδη, Δάνη Κουμαρτζή και Χρήστο Τάσιο, θα παρουσιάσει μουσικές του κόσμου, μέσα από τις δύο προσωπικές δουλειές του ακορντεονίστα Θάνου Σταυρίδη.

Τη γεύση και ένταση στη βραδιά έδωσε το “Cocktail Company” με τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του και όχι μόνο, καλύπτοντας όλα τα γούστα.

 

 

 

 

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Οι μπάντες του ”Jazz Festival ΗΧΩ II” καθήλωσαν τον κόσμο με τις μουσικές τους δημιουργίες στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης- Δείτε τα βίντεο

  1. Εξαιρετικό το φεστιβάλ αλλά πολύ μεγάλη διάρκεια. Κουραστήκαμε και στα μισά είχε φύγει πολύς κόσμος. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.