Μουντομπασκετ 2023 – Ποιός θα θα το σηκώσει;



Ακόμα ένα Μουντομπάσκετ ετοιμάζεται να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές, συγκινήσεις και θέαμα. Φυσικά όλους του Έλληνες οπαδούς μας νοιάζει η Ελλάδα να τα πάει καλά και έχουμε όνειρο να δούμε την κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου σε επίπεδο εθνικών. Στο παγκόσμιο κύπελλο του 2023 πολλά μπορούν να αλλάξουν λόγω απουσίας μεγάλων αστέρων και απόσυρσης θρύλων του αθλήματος. Ποιά είναι τα φαβορί και το που βρίσκεται η Ελλάδα στην εξίσωση, θα το δούμε μαζί στη συνέχεια.

Τα φαβορί – Ποιός θα επικρατήσει;

Σε κάθε Μουντομπάσκετ δεν γίνεται να μην τοποθετήσουμε στην κορυφή των φαβορί την ομάδα των ΗΠΑ (απόδοση κοντά στο 1,90). Η επίλεκτοι του Στιβ Κερ είναι όλοι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για να κάνουν αυτό που περιμένουν όλοι οι φίλοι του Μπάσκετε καθώς και Οι καλύτερες ιστοσελίδες για στοίχημα στο Μπάσκετ, δηλαδή την κατάκτηση του τροπαίου. Από τους 12 αστέρες πιστεύουμε ότι ο καλύτερος αμυντικός για το ΝΒΑ το 2023, ο Τζάρεντ Τζούνιορ Τζάκσον θα κάνει την διαφορά.

 

Αρκετά πιο κάτω από την Αμερική, ακολουθεί ο Καναδάς με απόδοση κοντά στο 9,00. Η ομάδα του Ζόρντι Φερνάντεθ ποντάρει πολλά στο αστέρι της, τον SGA (Shai Gilgeous-Alexander). O point guard των Oklahoma City Thunder, πέρυσι είχε φανταστικά νούμερα και αναδείχθηκε 4ος πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν πίσω από τα μεγαθήρια Τζοέλ Έμπιντ, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νίκολα Γιόκιτς.

 

Ακόμα πιο κάτω θα βρούμε την μόνιμα ανταγωνιστική Γαλλία. Οι 12 παίκτες του Βενσάν Κολέ είναι όλοι κορυφαίου επιπέδου και παίζουν είτε στη Euroleague είτε στο NBA. Οι αποδόσεις για τη Γαλλία βρίσκεται κοντά στο 8,00 και ενώ δεν έχει φτάσει ποτέ σε τελικό Μουντομπάσκετ, το σύνολο των Γάλλων είναι ικανό για εκπλήξεις.

Η θέση της Ελλάδα – Πώς θα τα πάει η χώρα μας;

Η Ελλάδα θα βάλει τα δυνατά της στην διοργάνωση. Η ιστορία της εθνικής μας δείχνει ότι διαχρονικά είναι μια ανταγωνιστική ομάδα που δεν το βάζει κάτω. Ωστόσο, όλη αυτή η προσπάθεια θα γίνει χωρίς πολύ βασικούς παίκτες-κλειδιά, κάτι που θα κάνει την προσπάθεια της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, έναν πραγματικό άθλο.

 

Οι απώλειες των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη, Τάιλερ Ντόρσεϊ ρίχνουν κατακόρυφα την απόδοση κοντά στο 35,00 για την κατάκτηση του τροπαίου. Παρόλα αυτά, η εθνική μας έχει αποδείξει ότι η δύναμή της κρύβεται στην ομοιογένεια των παικτών της. Ο όμιλος της Ελλάδας είναι βατός και δύσκολα δε θα περάσει στην φάση των 16. Ωστόσο τα πράγματα θα δυσκολέψουν όταν θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με πιο μεγάλου δυναμικού ομάδες όπως η Ισπανία ή η Σερβία, οι οποίες είναι και αυτές ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο.

 

Η Ελλάδα έχει δείξει πολλές φορές ότι της πάνε τα δύσκολα, για αυτό παρόλο που οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, μην βιαστείτε να την ξεγράψετε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.