Εργασιακό νομοσχέδιο: Συντάξιμος χρόνος ή έκπτωση στις εισφορές οι επιπλέον 5 ώρες – Διευκρινίσεις Γεωργιάδη για την παράλληλη απασχόληση



 

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τη διάταξη στο εργασιακό νομοσχέδιο για την παράλληλη απασχόληση, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια για την «ανταπόδοση» των επιπλέον 5 ωρών εργασίας που προβλέπονται πέραν του βασικού 8ώρου.

Συντάξιμος χρόνος ή έκπτωση στις εισφορές οι επιπλέον 5 ώρες

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, το επιπλέον 5ωρο εργασίας θα εξαρτάται αποκλειστικά από τη διάθεση του εργαζομένου και η ανταπόδοση σε ασφαλιστικό επίπεδο είτε θα προσμετράται σε συντάξιμο χρόνο, είτε θα υπάρχει έκπτωση στις εισφορές. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, όταν το νομοσχέδιο θα λάβει την τελική του μορφή και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στις συντάξεις, αποκαλύπτοντας μία τομή που ετοιμάζει το υπουργείο, το πλάνο της οποίας θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι που θα καταθέτουν αίτηση για σύνταξη, θα βρίσκονται σε επαφή μέσω skype με τον αρμόδιο υπάλληλο που θα έχει αναλάβει την υπόθεσή τους και θα καθοδηγούνται για τη διαδικασία και τα απαιτούμενα έγγραφα, ώστε να κερδίζεται πολύτιμος χρόνος και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία του πολίτη.

ethnos.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Εργασιακό νομοσχέδιο: Συντάξιμος χρόνος ή έκπτωση στις εισφορές οι επιπλέον 5 ώρες – Διευκρινίσεις Γεωργιάδη για την παράλληλη απασχόληση

  1. Στέλιος Κ,καθηγητης,

    - Edit

    Απαντήστε

    Άσε μας βρε εθνικε κλόουν,
    Καραγκιόζη κι εσύ και το 41% πρόβατα
    που σε ψηφιζουν.Καψατε την Ελλάδα ολη
    και σας πήρε ο πόνος για τις συνταξεις!
    Τι μας ειπε ο εθνικός μασκαρας;
    Οι συντάξεις θα βγαίνουν στο καφενείο,
    θα μπαίνεις στο τουιτερ και θα βγαίνει η συνταξη!
    Σούργελο εεεε σουργελο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.