Βούλιαξε η πίστα στο πανηγύρι “Πλατάνια” με το “Κοζανίτικο Τακίμι” – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Με χορούς και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, με σκοπούς από την Ήπειρο και Ποντιακούς χορούς, γλεντήσει ο κόσμος το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου, στον κατάμεστο χώρο απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης.

Την εκδήλωση άνοιξε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου “Πλατάνια”, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γοργόπης, ” η Γόρτυνα” από το Κιλκίς, με χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Το “Κοζανίτικο Τακίμι” με τον χορό ” μήλο μου κόκκινο” έδωσε το σύνθημα και αμέσως την πίστα κατέκλυσε πλήθος κόσμου με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας.

Το πανηγύρι στην περιοχή Πλατάνια, πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην εκκλησία Παναγία Φανερωμένη, με ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει εδώ και χρόνια, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης, “Πλατάνια”.

Την εκδήλωση αγκάλιασε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους και υποψήφιοι εκπρόσωποι πρώτου και δεύτερου βαθμού της αυτοδιοίκησης.

Η επόμενη μέρα 23 Αυγούστου, περιλαμβάνει ποντιακή μουσική βραδιά  με τον λυράρη και τραγουδιστή Παναγιώτη Χωλόπουλο, παρέα με τοπικούς καλλιτέχνες, για ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι.

 

 

 

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Βούλιαξε η πίστα στο πανηγύρι “Πλατάνια” με το “Κοζανίτικο Τακίμι” – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

  1. Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Κοζάνη ξυρίζεται.
    Αυτοί είμαστε αφού δεν καίγεται το σπίτι μας τι μας νοιάζει για τον διπλανό.
    Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά σας έρχεται. Πρώτα η πανδημία μετά η κλιματική αλλαγή η επισιτιστική κρίση και στο τέλος έρχεται ο μεσσίας να σας σώσει.
    Κλάους Σβαμπ.
    Μην ξεχάσετε το εμβόλιο να κάνετε, για το καλό σας .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.