Πλήθος πιστών στο Εξωκλήσι της Παναγίας Κοζάνης για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου- Δείτε φωτογραφίες



 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε στο Ιερό  Εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής “Παναγίας” Κοζάνης, για να παρακολουθήσει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας.

Από το απόγευμα της  Δευτέρας 14 Αυγούστου ο κόσμος παρευρέθηκε για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας και να τιμήσει τη μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 

 

2 σχόλια στο άρθρο “Πλήθος πιστών στο Εξωκλήσι της Παναγίας Κοζάνης για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου- Δείτε φωτογραφίες

  1. Το μεγαλύτερο και διαρκές θαύμα στο το ιερότατο πρόσωπο της Παναγίας μας, είναι η μόνιμη επισκίαση της χάρητος του Θεού σ’ αυτή, ώστε να μπορεί να ευεργετεί αέναα το ανθρώπινο γένος, ως ασφαλές «τoυ κόσμoυ καταφύγιoν». Η θέση της ως Θεού Μητέρα, δίπλα από το θρόνο της μεγαλοσύνης του Υιού της, της δίνει τη δυνατότητα να νοιάζεται και να δέεται ακατάπαυστα για μας. Έχουμε το μεγάλο προνόμιο και την υπέρτατη ευεργεσία να έχουμε «θερμή προστάτη και βοηθό» στον ουρανό Εκείνη, τη Μεγάλη Μητέρα μας, στην καρδιά, της οποίας όλοι έχουμε θέση, όλοι, ευσεβείς και ασεβείς. Τα «σπλάγχνα ελέους» της πάλλονται από λαχτάρα και αγάπη για την κάθε πονεμένη και ταλαιπωρημένη ψυχή ως «ελπίδα και στήριγμα και της σωτηρίας τείχος ακράδαντoν». Είναι η διαρκής «των θλιβoμένων η χαρά».
    Αυτό το γνωρίζουν οι πιστοί, ψάλλοντας: «Εν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλειπες Θεοτόκε»,

    1. ” Εχουμε το μεγάλο προνόμιο…”.Για ποιό λόγο έχουμε αυτό το προνόμιο εμείς και όχι κάποιοι άλλοι;Γιατί είμαστε μάγκες και ντερμπεντέρηδες.Προφανές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.