Συνέδριο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 300 άτομα από την Δυτική Μακεδονία



Μετά από τρία χρόνια παύσης λόγω της πανδημίας, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς διοργάνωσης συνεδρίων στον κόσμο επέλεξε και πάλι την πόλη της Θεσσαλονίκης-για να φιλοξενήσει μια σειρά από τριήμερα συνέδρια που θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Συνελεύσεων της Σταυρούπολης (Λαγκαδά 349-353). Το συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τις 11-13 Αυγούστου 2023 αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 300 Μάρτυρες του Ιεχωβά από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Περίπου 6.000 παρόμοιες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν παγκόσμια το 2023 με το θέμα «“Κάντε Υπομονή” με Μακροθυμία!». Στη Θεσσαλονίκη και μόνο θα διεξαχθούν 10 επαναλαμβανόμενα συνέδρια σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από Παρασκευή έως Κυριακή, θα αναλύονται τα χαρακτηριστικά της υπομονής και της μακροθυμίας και με βάση το παράδειγμα που άφησαν βιβλικά πρόσωπα, θα τονιστεί η αξία που έχουν αυτές οι ιδιότητες στη σύγχρονη εποχή. Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα περιλαμβάνει το βάφτισμα νέων πιστών.

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά διοργανώνουν δημόσια συνέδρια για περισσότερα από 100 χρόνια σε γήπεδα, συνεδριακά κέντρα και θέατρα σε όλο τον κόσμο. Το καλοκαίρι του 2023 θα συγκεντρωθούν, για πρώτη φορά μετά την άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας, σε μεγάλες συνελεύσεις σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και δεν περιφέρεται δίσκος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή για τον εντοπισμό κάποιας τοποθεσίας ή ημερομηνίας διεξαγωγής της εκδήλωσης, παρέχονται στον ιστότοπο jw.org , στην καρτέλα «Σχετικά με Εμάς > Συνελεύσεις».

9 σχόλια στο άρθρο “Συνέδριο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Θεσσαλονίκη – Πάνω από 300 άτομα από την Δυτική Μακεδονία

  1. Η Αλήθεια για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά (Χιλιαστές)

    Οι μάρτυρες του Ιεχωβά δεν έχουν καμία σχέση με το Χριστό και την Εκκλησία Του, που ίδρυσε πριν από 2000 χρόνια. Οι μαθητές του Χριστού ονομάζονται χριστιανοί και όχι Μάρτυρες του Ιεχωβά (Πραξ 11,26). Ο Χριστός ίδρυσε εκκλησία και όχι εταιρεία. Αυτοί είναι μια οργάνωση που ίδρυσε ο Εβραίος έμπορος και ψευδοπροφήτης Κάρολος Ρώσσελ, στα τέλη του 19ου αιώνα στην Αμερική
    Η οργάνωση αυτή ξεκίνησε ως ιδιωτική επιχείρηση του Ρώσσελ, μεταβλήθηκε σε μετοχική εταιρεία – Φυλλαδική εταιρεία «Σκοπιά» – έγινε θρησκευτική αίρεση, οικοδομήθηκε σε «Θεοκρατία» η καλύτερα σε δικτατορία και σε «μόνη νόμιμη κυβέρνηση σ’ όλη τη γη», με έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης (π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, «Η λατρεία της Σκοπιάς», τόμ. Α’, Αθήνα 1993).

    Πιστεύει και διδάσκει ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Πολιτείας και του οικονομικού εμπορίου, συγκροτούν την οργάνωση του διαβόλου, είναι όργανα του Αντίχριστου, του 666 και πρέπει να καταστραφούν. «Φονεύσατε τους λάτρεις του Διαβόλου», γράφουν στα βιβλία τους (Διεκδίκηση Γ’, σελ. 97).

    Με πολύ θράσος και χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, αλλά με πολλή αυθάδεια ονομάζονται, τελευταία, «χριστιανοί», δηλαδή οπαδοί του Χριστού, ενώ δεν πιστεύουν το Χριστό ως Θεό τέλειο, ίσο με τον Πατέρα Θεό και τέλειο άνθρωπο, δηλαδή ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ, όπως διδάσκει το Ευαγγέλιο και ομολόγησε ο ίδιος ο Χριστός : «Θεός ήν ο Λόγος» (Ιωαν. 1,1), «Ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός» (Α’ Ιωαν. 5,20), «Εγώ και ο Πατέρας Θεός είμαστε ένα» (Ιωαν. 10,30).

  2. Η Αλήθεια για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά (Χιλιαστές)

    Ο Χριστός για τους μάρτυρες του Ιεχωβά είναι κτίσμα του Θεού, ένας τέλειος άνθρωπος, διαλεγμένος από τον Θεό, για να σώσει τον κόσμο, ως Μεσσίας. Δεν πιστεύουν ούτε στην διδασκαλία του Χριστού. Είναι δηλαδή αντίχριστοι, πολέμιοι του Χριστού και της Εκκλησίας Του. Ονομάζονται χριστιανοί για να εξαπατήσουν και να παρασύρουν τους αθώους χριστιανούς.

    Οι μάρτυρες του Ιεχωβά ισχυρίζονται ότι το όνομα του Θεού είναι Ιεχωβά, χωρίς να αναφέρεται πουθενά στην Καινή Διαθήκη. Ποιος γνωρίζει την αλήθεια και ποιος την διδάσκει ; Ο Χριστός βέβαια «που είναι η ίδια η Αλήθεια» (Ιωαν. 14,6). Όχι αυτοί.
    Οι μάρτυρες του Ιεχωβά αρνούνται και υβρίζουν χυδαία την Εκκλησία του Χριστού, τα Ιερά Μυστήρια, την Παναγία, τους Αγίους και γενικά ό,τι παραδέχεται η Εκκλησία, ως αλήθεια και πίστη. Υβρίζουν και χλευάζουν τον Τίμιο Σταυρό. Την σημαία μας. Αρνούνται τις μεταγγίσεις αίματος. Δεν υπηρετούν στον Στρατό παίρνοντας όπλο και πολλά άλλα.
    Πριν από μερικά χρόνια, οι μάρτυρες του Ιεχωβά, διέπραξαν το μεγαλύτερο έγκλημα των αιώνων. Τύπωσαν και κυκλοφόρησαν δική τους Καινή Διαθήκη, στην οποία άλλαξαν ονόματα, ρήματα, λέξεις, φράσεις, σημεία στίξεως, ώστε να συμφωνεί με τις πλανεμένες σατανικές αντιλήψεις τους.

    Με την δική τους Κ. Διαθήκη, τα βιβλία και περιοδικά που εκδίδει η εταιρεία τους, έρχονται στα σπίτια των χριστιανών με επίπλαστα χαμόγελα και ευγένειες, προσποιούμενοι τους γεμάτους ενδιαφέρον και αγάπη σωτήρες, θεωρώντας τους «προβατοειδείς» (Λύχνος, σελ. 88-89), δηλαδή ανόητους και προσπαθούν με διάφορα ύπουλα τεχνάσματα να τους παραπλανήσουν, κάνοντας πλύση εγκεφάλου, ώστε να τους φέρουν στην οργάνωσή τους. «Αλίμονο σας υποκριτές γιατί τριγυρνάτε στη στεριά και στη θάλασσα για να κερδίσετε ένα προσήλυτο, και όταν τον κερδίσετε τον κάνετε να αξίζει για την κόλαση δύο φορές παραπάνω από εσάς» (Ματθ. 23,15).
    Μακριά λοιπόν από τους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, τους αδίστακτους παραχαράκτες και διαστρεβλωτές του Ευαγγελίου του Χριστού και τους επαίσχυντους και αναίσχυντους υβριστές της Εκκλησίας Του, τους πράκτορες της Αμερικανικής πολυεθνικής και μετοχικής εταιρείας Σκοπιά των ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά, που έχει την έδρα της στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

    1. Μόνο όποιος τους γνωρίσει απο κοντά μπορεί να δεί πόσο καλοί άνθρωποι είναι και πόσο πιστοί και όχι θρησκόληπτοι άνθρωποι,
      Σέβονται τον συνάνθρωπο τους και προσπαθούν να βοηθούν . Ότι κι αν λες λοιπόν ακυρώνεται απο τις πράξεις τους. Συμπέρασμα εσείς παραπλανείτε μ αυτά που λέτε. έχουμε άποψη και τα μέσα για να την διαμορφώσουμε.

      1. Αυτοίπου γνωρίζουν τους χρηστιανους μάρτυρες του Ιεχωβά ξέρουν πολυ καλά τι Πιστεύουν . με τα ασυστολα ψεύδη σας κάνετε πολυ καλό εργο τους ωθειται προς τα εκει

      2. Ο λαός μας λέει μια παροιμια εχει Οποιος εχει μάτια βλεπει δεν ξέρετε οτι μετα λεγόμενά σας τους ωθειτε Εκεί..Μακαρι να εμοιζαν ολοι με τους Χριστιανούς Μάρτυρες Του Αληθηνου Θεού Ιεχωβά

  3. Όλοι οι άνθρωποι είναι
    Ελεύθεροι για να πιστεύουν ο,τι
    Θέλουν,σύμφωνα με το διάταγμα των Μεδιολανων
    Του Μ.Κωνσταντινου,άσχετα αν αυτός σκότωσε
    Τον γιο του και τη γυναίκα του,γιατί πίστευε ότι
    συνωμοτουν εναντίον του.
    Ο,τι πιστεύει ο καθένας,αυτό ακολουθεί.

  4. ευτυχως που υπαρχουν ΒΙΝΤΕΟ στον ιστοτοπο των Μαρτυρων, για να βλεπουμε ποιοι λενε ψεματα, (οχι οπως παλια που ο καθενας ελεγε οτι ηθελε στο χωριο του).. παει ξυπνησε ο κοσμος. αυτα με τους μαρτυρε γινονται παγκοσμια, και υπαρχουν
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΙΝΤΕΟ που διχνουν τι πραγματι λεει ο θεος και οχι ο καθε ενας ανωμαλος που δεν εχει με τι να ασχοληθει στη ζωη του.
    ειναι ενας χαρουμενος λαος και οχι σαν τον καθε βρωμιαρη που λεει ψεματα. αμα εισαι μαγκας φιλε, βγες στο δρομο να τα πης τσαμπα, οπως κανουν οι μαρτυρες, ολα τα αλλα ειναι παπαριες …. και θεωριες και κουραφεξαλα. μην μας κανετε τους φιλολογους και αναλυεται μονο κειμενα, και χωρις να κουραζεστε,
    εαν υπαρχει μια αληθεια πανω στη γη, αυτοι οι ανθρωποι την εχουν. ολα τα αλλα ειναι ψεματα, οταν κανεις 1 απλη μελετη του Λογου του θεου, με τους μαρτυρες μονο, τοτε θα τα δεις ολα μπροστα σου να ανοιγονται και ξεχωριστα, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΜΑΤΡΙΞ, δεν υπαρχει περιπτωση. μονο αυτοι ξερουν τι γινεται στον κοσμο, και ολοι οι υπολοιποι ειναι κοιμιζμενοι , χωρις νοημα. σας κοροιδευουνε ψιλο γαζι. θα σας αναψουνε τα λαμπακια με αυτα που θα ξεχωριζετε να μαθετε να διακρινεται στον κοσμο. γι αυτο σας πουλανε θεωριες για να μην ξυπνησετε. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΛΕΤΗ. *** ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΛΛΑ…*** κοροιδα ειστε που ακουτε τον καθε εξυπνο που σας λεει θεωριες χωρις να βαλει το χερι στη τσεπη.

  5. Καλημέρα σε όλους κ όλες,
    μην έρχεστε σε αντιπαράθεση κ μίσος κ προσβολές μεταξύ σας.
    Θρησκείες υπάρχουν πολλές, Θεός ένας κ αυτός θα κρίνει στο τέλος για όλα τα καλά μας, αλλά κ για όλα τα κακά που νομίζουμε ότι ίσως με μια προσευχή παραβλέπει.
    Η Αγία Γραφή είναι μια, όλες οι μεταφράσεις που έγιναν δεν είναι 100%. Σε κάθε Θρησκεία υπάρχει αμύθητος πλούτος. Να προσεύχεστε καθημερινά, να ευχαριστειτε που είστε υγιείς κ να αγαπάτε κ τον εχθρό σας. Με αυτόν τον τρόπο είστε πολύ πιο κοντά στον Θεό από το να πηγαίνετε στην εκκλησία να ανάβετε ένα κερί, ή να πηγαίνετε πόρτα σε πόρτα να ξυπνήσετε συμπολίτες μας. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας, και ο κριτής είναι ένας για όλους μας. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.