Κοζάνη: «Πνίγονται» από τη σκόνη στην Ακρινή – Καταγγελία για μη λήψη μέτρων



 

Σε καταγγελία προς κάθε αρμόδιο προχώρησαν ο Πρόεδρος Θεοχάρης Καζαντζίδης, μέλη του συμβουλίου και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Ακρινής του Δήμου Κοζάνης εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν λόγω των εργασιών που γίνονται στο νότιο τμήμα του χωριού μπροστά στην είσοδο του ορυχείου του Νοτίου Πεδίου στα απαλλοτριωμένα εδάφη.

Οι κάτοικοι της Ακρινής διαμαρτύρονται για τη σκόνη που έχει κατακλύσει το χωριό τους καθώς όπως υποστηρίζουν δεν γίνεται διαβροχή του εδάφους όπου γίνονται χωματουργικές εργασίες για την τοποθέτηση των πάνελ για το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, με αποτέλεσμα και λόγω των αέρηδων να «πνίγονται» στην κυριολεξία . Ο πρόεδρος του χωριού έχει ήδη ενημερώσει τη Διεύθυνση περιβάλλοντος για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα καθώς, όπως τονίζει, το πολύπαθο χωριό του, η Ακρινή, ζει σε τριτοκοσμικές συνθήκες με τα περιβαντολλογικά προβλήματα να συνεχίζονται και να ταλαιπωρούν τους κατοίκους.

Ο κ. Καζαντζίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση ενώ όπως επισημαίνει σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στις αγροτικές καλλιέργειες και στις κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς η σκόνη δημιουργεί ακατάλληλες συνθήκες για τη βόσκηση των ζώων.

ertnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.