Μαγνησία: Εκτός ελέγχου η φωτιά -Καίγονται αποθήκες με βλήματα της Πολεμικής Αεροπορίας – Απανωτές εκρήξεις στην περιοχή



 

Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που σημειώνεται αυτή την ώρα στο Σέσκλο, στη Μαγνησία την οποία οι δυνατοί άνεμοι 7 μποφόρ καθιστούν ανεξέλεγκτη. Η πύρινη λαίλαπα έφτασε στην παρακείμενη 111 Π.Μ της Πολεμικής Αεροπορίας. Ακούγονται ισχυρές εκρήξεις

Η φωτιά παίρνει νέες διαστάσεις, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στο σημείο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα χαράξουν ζώνη άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην κατεβεί η φωτιά μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Την ίδια στιγμή με πολλά μποφόρ πέντε αεροπλάνα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να τιθασεύσουν τις φλόγες, που πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές και βρίσκονται κοντά στα πρώτα σπίτια.

Η φωτιά λόγω των ανέμων ξέφυγε από τον έλεγχο των πυροσβεστών, με το επίκεντρο τώρα να βρίσκεται λίγα μέτρα πριν την είσοδο της Νέας Αγχιάλου.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την Αγχίαλο, ενώ κάτοικοι εγκαταλείπουν την κωμόπολη.

Μηνύματα του «112» για εκκένωση οικισμών

Διαδοχικά μηνύματα του 112 δέχτηκαν οι κάτοικοι εννιά περιοχών του δήμου Βόλου λόγω των αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εκκενώσεις γίνονται προληπτικά εξαιτίας της έντασης των ανέμων που αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο.

Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

realnews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.