Τρεις διαρρήξεις σε σπίτια στην Πεπονιά Βοϊου – Ήρθαν τετ α τετ με τους δράστες οι ιδιοκτήτες



Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Τρεις διαρρήξεις σημειώθηκαν  σε σπίτια στην Πεπονιά Βοϊου , το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουλίου 2023 .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR. άγνωστοι δράστες εισέβαλλαν σε οικίες στην Πεπονιά Βοϊου, τη στιγμή που ιδιοκτήτες βρισκόταν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού.

Πιο συγκεκριμένα , σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη οικίας, λίγο μετά τις 10μμ , επιστρέφοντας στην οικία των γονιών του, βρήκε το σπίτι σχετικά ακατάστατο, χωρίς όμως να δίνει την αίσθηση ότι κάτι ύποπτο συνέβη. Η γυναίκα παρατήρησε το παντζούρι της οικίας ανεβασμένο, αλλά ακόμα και αυτό θεώρησε ότι ενδεχομένως να το άφησαν οι γονείς της λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και συνέχισε τη διασκέδασή της στις εκδηλώσεις του χωριού.

Σε δεύτερο χρόνο, όταν στην οικία επέστρεψε συγγενικό πρόσωπο έπειτα από μια ώρα σχεδόν, ήρθε αντιμέτωπος με ένα βομβαρδισμένο τοπίο , όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Οι δράστες  φαίνεται να μπήκαν από το παράθυρο της οικίας, αφού ήταν ισόγειο, παραβιάζοντας το παντζούρι, χωρίς καμία δυσκολία, αφού οι ιδιοκτήτες λόγω ζέστης, είχαν ανοικτό το παράθυρο, . Την πρώτη φορά που επέστρεψαν οι ιδιοκτήτες στην οικία τους, φαίνεται ότι οι δράστες ήταν κάπου στο εσωτερικό του σπιτιού, ή στην αυλή , αφού μόλις έφυγαν οι ιδιοκτήτες, αυτοί φαίνεται να συνέχισαν ανενόχλητοι το “έργο” τους  .

Από το σπίτι αφαιρέθηκαν κοσμήματα αξίας περίπου 3.500ευρώ, ενώ όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες, τους άδειασαν μέχρι και τα ντουλάπια της κουζίνας .

“Δεν  μπορώ να διανοηθώ ότι βρεθήκαμε στο ίδιο χώρο με τους δράστες . Τα έβλεπα στις ειδήσεις και σε ταινίες και δεν πίστευα ότι συνέβησαν και σε μένα.

Ο Θεός φύλαξε και δεν είχαμε χειρότερα .”

Οι άγνωστοι δράστες, συνέχισαν το “έργο” τους, παραβιάζοντας άλλα δυο σπίτια στην Πεπονιά Βοϊου, το ίδιο βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουλίου .

Στη δεύτερη περίπτωση φαίνεται να μην βρήκαν λεία και έκαναν ζημιές στο εσωτερικό του σπιτιού, ενώ στη τρίτη περίπτωση, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Οι ιδιοκτήτες  κάλεσαν άμεσα την Αστυνομία, ενώ στα σημεία των διαρρήξεων βρέθηκε η Ασφάλεια Κοζάνης, καθώς και η σήμανση για αποτυπώματα .

Σε κάθε περίπτωση, έρευνα για τα συγκεκριμένα συμβάντα διεξάγει η Ασφάλεια Κοζάνης .

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι διαρρήξεις φαίνεται να είναι περισσότερο αυξημένες σε σχέση με την χειμερινή περίοδο, λόγω του γεγονότος ότι ο κόσμος λείπει περισσότερες ώρες από τα σπίτια, απουσιάζει σε καλοκαιρινές διακοπές και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες , όταν απουσιάζουν από τα σπίτια :

– Δεν το αναφέρουμε στα κοινωνικά δίκτυα

-Αφήνουμε ένα φως στον χώρο που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους δράστες

– Κλειδώνουμε και δεν αφήνουμε ανοιχτά παράθυρα

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.