Φλώρινα: Με πολλές εκπλήξεις επιστρέφουν τα «Πρέσπεια 2023» που φέτος κλείνουν 43 χρόνια ζωής – Όλο το πρόγραμμα



 

 

Το πρώτο βαλκανικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 24 έως και 27 Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πρέσπες 2023 που φέτος κλείνουν 43 χρόνια ζωής.

Όπως ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Λιάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος “το φεστιβάλ των Πρεσπών αλλάζει ρότα και γίνεται πια βαλκανικό φεστιβάλ”.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 24 Αυγούστου με ημερίδα για τη διαβαλκανική συνεργασία, στις 25 Αυγούστου θα είναι εκδήλωση αφιερωμένη στα 60 χρόνια από το θάνατο του Γρηγορίου Λαμπράκη με μουσικό πρόγραμμα με καλλιτέχνες από τη Φλώρινα στην τοπική κοινότητα Δροσοπηγής, στις 26 Αυγούστου στον Άγιο Αχίλλειο θα γίνει το βαλκανικό φεστιβάλ με παραδοσιακή μουσική από όλα τα Βαλκάνια και συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει στις 27 Αυγούστου με επανάληψη του πρώτου βαλκανικού φεστιβάλ σε πλήρη εξέλιξη στο κέντρο της πόλης της Φλώρινας.

Πρόγραμμα

Πέμπτη 24 Αυγούστου

Ημερίδα με σκοπό τη δημιουργία ενός λευκώματος υπό μορφή τουριστικού οδηγού για την καταγραφή και την ανάδειξη κοινών αρχιτεκτονικών στοιχείων ανάμεσα στη Φλώρινα και τα Μπίτολα. Συμμετοχή του Ελληνικού Προξενείου στα Μπίτολα, του ΑΠΘ και επιστήμονες από την πόλη που ασχολήθηκαν με το θέμα.

Παρασκευή 25 Αυγούστου

Εκδήλωση στη μαρτυρική κοινότητα Δροσοπηγής, αφιέρωμα στα 60 χρόνια από το θάνατο του Γρηγόρη Λαμπράκη. Συμμετοχή της οικογένειας του Γρ. Λαμπράκη, τα μέλη της λέσχης Γρ. Λαμπράκη. Μουσικό πρόγραμμα με ντόπιους καλλιτέχνες .

Σάββατο 26 Αυγούστου

Εκδήλωση στον Άγιο Αχίλλειο: Πρώτο Βαλκανικό φεστιβάλ μουσικής και χορού με συγκροτήματα από Ελλάδα, Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία και τη Β. Μακεδονία. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Γ. Κωνσταντίνου. Μετά τις εμφανίσεις των συγκροτημάτων θα ακολουθήσει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Κυριακή 27 Αυγούστου

Επανάληψη του Πρώτου Βαλκανικού Φεστιβάλ (στη Φλώρινα) σε πλήρη εξέλιξη χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων και τη συμμετοχή των Αγγελόφωνων από τη Βουλγαρία.

(Σημείωση: Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, οι εκδηλώσεις πλην Σαββάτου και Κυριακής, μπορεί και να αλλάξουν ημερομηνίες).

www.makthes.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.