Ευχαριστήριο μήνυμα της Χορωδίας Δωματίου Κοζάνης



 

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου η Χορωδία Δωματίου  σε μια γεμάτη Αίθουσα Τέχνης παρουσίασε την συναυλία – αφιέρωμα στον μεγάλο μας δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη.

Οι υπέροχες μελωδίες του Θεοδωράκη έντυσαν αρμονικά τους λυρικούς στίχους των μεγάλων μας ποιητών, αλλά και οι αριστοτεχνικά φτιαγμένες εναρμονίσεις του Δημήτρη Καρβούνη απογείωσαν τα τόσο αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια.

Ιδαίτερη σημασία είχε για την Χορωδία μας αλλά και για την πόλη μας η παρουσία του σημαντικού μαέστρου και συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη , Δημήτρη Καρβούνη.Ήταν μεγάλη η χαρά αλλά και η τιμή που μας έκανε αφ’ ενός να εμπιστευτεί στην Χορωδία μας τα έργα του και αφ΄ετέρου να ανταποκριθεί τόσο θερμά στην πρόσκληση να είναι μαζί μας την βραδιά αυτή και να μοιραστεί τις τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα έργα αλλά και την ζωή του Μίκη Θεοδωράκη. Τον ευχαριστούμε θερμά.

H συναυλία αυτή είναι η έκτη της Χορωδίας μας για την φετινή καλλιτεχνική χρονιά η οποία ήταν πλούσια σε εμφανίσεις.

Τον Δεκέμβριο ξεκινήσαμε με την παράσταση “Έλα γι’ απόψε” με προσκεκλημένο τον Γρηγόρη Βαλτινό, λίγο πριν τα Χριστούγεννα παρουσιάσαμε αφιέρωμα στον Antonio Vivaldi και το έργο του Gloria στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα αλλά και στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων.

Το Πάσχα συνεχίσαμε με το Ορατόριο “Μεσσίας” του Haendel και με την σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων ο “Μεσσίας” παρουσιάστηκε  στα Ιωάννινα και στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων.

Ο φετινός κύκλος συναυλιών θα κλείσει με την εμφάνιση της Χορωδίας μας στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου στις 1 Αυγούστου με την παράσταση “Έλα γι’ απόψε”. Θα έχουμε την χαρά να συμπράξουμε με την Χορωδία του συλλόγου ΜΟΥΣΑ της Άνδρου και την μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό όπως είναι το Φεστιβάλ αυτό το οποίο φιλοξενεί σπουδαίους καλλιτέχνες.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το κοινό της πόλης μας το οποίο μας στηρίζει σε κάθε μας εμφάνιση. Υποσχόμαστε μια ακόμα πλουσιότερη και πιο ενδιαφέρουσα νέα σεζόν.

Καλό καλοκαίρι!

 

Το ΔΣ της Χορωδίας Δωματίου

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.