Ακρίβεια – μέτρα στήριξης 2023: Market pass, «καλάθι νοικοκυριού» και ενισχύσεις για το ρεύμα



 

Ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης βρίσκεται η αντιμετώπιση της ακρίβειας την οποία προσπαθεί να καταπολεμήσει με δέσμη μέτρων που έλαβε από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της. Η πορεία του πληθωρισμού στα τρόφιμα οδήγησε την κυβέρνηση στην πρόβλεψη για παράταση μέχρι το τέλος του έτους του «Καλαθιού του νοικοκυριού» αλλά και του μέτρου του μέγιστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας. Ένα επιπλέον και διαχρονικό όπλο αποτελούν οι εντατικοί έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται και η παράταση του market pass. Αλλά και σε ό,τι αφορά στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοινώθηκαν χθες για τον Ιούλιο, ενισχύσεις για ευάλωτα νοικοκυριά και αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα υποχώρησε στο 2,7% τον Ιούνιο, από 4,1% το Μαΐο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, ενώ στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 5,5%, έναντι 6,1% τον Μάιο. Τον Ιούνιο του 2022 ο πληθωρισμός είχε φθάσει και το 11,6%. Ωστόσο, με βάση τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός καταγράφουν τις υψηλότερες ανατιμήσεις τον Ιούνιο (11,7%, έναντι 12,5% τον Μάιο), ακολουθούμενες από τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (5,5%, σε σύγκριση με 5,8% τον Μάιο), υπηρεσίες (5,4%, έναντι 5,0% τον Μάιο) και ενέργεια (-5,6%, σε σύγκριση με -1,8% τον Μάιο).

Περισσότερα εδώ

www.alphafreepress.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Ακρίβεια – μέτρα στήριξης 2023: Market pass, «καλάθι νοικοκυριού» και ενισχύσεις για το ρεύμα

  1. Από σήμερα ανέβηκε η τιμή του ρευματος!
    Ο Στασσης έδωσε μπόνους στον εαυτό του 110.000 τον χρονο!
    365.000 τον χρόνο + 110.000 μπόνους στον εαυτό του!
    Κι εσύ φουκαρακο ελληνακο ψήφισες την Κυριακή Μητσοτακη!
    Καλά να πάθεις.
    Ούτε κιχ!

  2. κι εγω που νομιζα πως ο λαικισμος πηγε μαζι με τον Αλέξη στα μπανια … στο Σουνιο… και το φθηνο ρευμα που θα μας εδινε… λεμε τωρα και κανενα ξαδερφο διορισμενο στην κεφαλη της ΔΕΗ με μισθο οχι πανω απο 1500 ευρώ..

  3. Δε φταίμε εμείς, η φαντασία σου ( βλακεια σου) τα φταίει.

    - Edit

    Απαντήστε

    Κι εσύ ψήφισες μητσοτακη ,
    μιας και ο Αλέξης διόρισε κάποιον ξάδελφό
    και δεν είδες τους 63 υπουργούς που συνεδριάζουν
    σε γήπεδο ποδοσφαίρου και που θα διορίσουν τη μισή ελλαδα!
    Εάν έχεις οικονομική άνεση, καλά κάνεις και ψηφίζεις
    Νέα Δημοπρασία( Πανουσης Τζίμης), εάν είσαι φουκαράς
    και ψάχνεις φθηνή ρίγανη για το καλάθι του νοικοκυριου ,
    δεν φταίει κανείς ο ραγιαδιαμός σου φταίει.

  4. το θεμα λοιπον ειναι ποιον ξαδερφο προτιμά ο καθένας …αλλα εσυ δεν το καταλαβαινεις .. και απο πανω νομιζεις πως εισαι επαναστατης .. τρομαρα σου…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.