Έγιναν όλοι μια παρέα ταξιδεύοντας στα μονοπάτια της ρεμπέτικης μουσικής- Δείτε φωτογραφίες & βίντεο από το 1ο Ρεμπέτικο Αντάμωμα



Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Ένα διήμερο αφιέρωμα- οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι και τους δημιουργούς του, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και της Τρίτης 19& 20 Ιουνίου, στην οδό Κομπανίας, στην πόλη της  Κοζάνης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσικής.

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα  του Βαγγέλη Μαραμη  που  σύντομα  κέρδισε έδαφος και ένθερμους υποστηρικτές για την υλοποίησή του και το 1ο ρεμπέτικο αντάμωμα ξεκίνησε!  Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Ξάνθη Γιώργου (Στου Αιώνα Την Παράγκα) και του Πολύζου Θάνου (Κλεψύδρα).

Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία  του Βαγγέλη Μαραμη και  διασκέδασε με τραγούδια και οργανικούς σκοπούς που έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην εποχή μας και ανήκουν σε σημαντικούς συνθέτες του ρεμπέτικου πενταγράμμου, όπως οι Μάρκος Βαμβακάρης, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μανώλης Χιώτης, Γιώργος Μητσάκης κ.ά.

Ακούστηκαν τραγούδια που άνθισαν στην περίοδο του 19ου και 20ου αιώνα, έγιναν αξέχαστες επιτυχίες αποδεικνύοντας ότι το ρεμπέτικο παραμένει αναλλοίωτο, διαχρονικό και αξεπέραστο.

Στο διήμερο μουσικό ταξίδι  της ρεμπέτικης βραδιάς συμμετείχαν πέντε διαφορετικά μουσικά σχήματα και περίπου είκοσι μουσικοί, αφιλοκερδώς. Στη σκηνή εμφανίστηκαν οι:

Θάνος Πολύζος τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι
Μαζί του οι: Τόλης Νίρας  κιθάρα, τραγούδι και Μάρθα Ηλιάδου τραγούδι.
Μανώλης Μπαντώλας τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι
Αφιέρωμα στον Γιάννη Παπαϊωάννου
Μαζί του οι:
Τσιάρα Κατερίνα τραγούδι
Αναστάσιος Πεσλής μπαγλαμάς, τραγούδι
Κυριάκος Μπαντώλας κιθάρα
Χαΐτίδης Βασίλης ακορντεόν
Απόστολος Αποστολόπουλος τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι
Δημήτρης Δεληοριδης μπαγλαμαδάκι
Γιαννης Κουντουρας μπαγλαμαδάκι
Μαζί του οι:
Χρυσούλα Κεχαγιόγλου τραγούδι
Κατερίνα Τσιάρα τραγούδι
Σίμος Τσίφας κιθάρα, τραγούδι
Τόλης Νήρας μπάσο, τραγούδι
Βαγγέλης Μαραμής ακορντεόν
Γιάννης Περπερίδης τρίχορδο μπουζούκι και τραγούδι, μαζί του ο Αννίβας Παπαβασιλείου κιθάρα και τραγούδι
Κώστας Χόντος, μαζί του ο Αννιβας Παπαβασιλείου κιθάρα και τραγούδι

Επίσης στο 1ο ρεμπέτικο αντάμωμα, συμμετείχε το θεατρικό εργαστήρι ‘Θέατρο Παρέα’ δίνοντας την δική τους συμβολή με μικρά διαλλείματα ανάγνωσης κειμένων για τους δημιουργούς, ”άλλωστε το θέατρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μουσική και γι’ αυτό δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από μια τόσο σπουδαία πρωτοβουλία”.

Αξίζει να σημειωθεί πως την αφίσα της εκδήλωσης που έλαβε αρκετά θετικά σχόλια επιμελήθηκε και ανήκει στον Απόστολο Καραγιάννη.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.