Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ – Χωρίς κάποιο πρόβλημα η διεξαγωγή των εξετάσεων -Το πρόγραμμα των επόμενων μαθημάτων



 

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR 

Πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων χθες Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 για τους  υποψήφιους μαθητές/τριες των Επαγγελματικών Λυκείων και σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου, για τους μαθητές και μαθήτριες των Γενικών Λυκείων, ξεκινώντας με το μάθημα Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Ο Εθελοντισμός ήταν το θέμα της έκθεσης στα ΕΠΑΛ , η βία κατά των γυναικών και φεμινισμός ήταν τα θέματα της έκθεσης των ΓΕΛ.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν χωρίς να έχει αναφερθεί κάποιο  κόλλημα ή πρόβλημα  στην όλη διαδικασία, ειδικά  μετά από το “κρασάρισμα” της τράπεζας θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, αιτία που ανησύχησε τους μαθητές κυρίως.

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη 31 Μαΐου, μετά και την δεύτερη επίθεση στο σύστημα της τράπεζας θεμάτων, το υπουργείο Παιδείας με επίσημη ανάρτησή του  ανέφερε πως δεν χρειάζεται οι καθηγητές και πόσο μάλλον οι μαθητές να αγχώνονται για το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς δεν είναι ίδιο με το  ενδοσxολικό.

Πιο συγκεκριμένα από τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαβεβαιώνεται ότι οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα και επισημαίνουν ότι το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών είναι απολύτως διακριτό από εκείνο της τράπεζας θεμάτων, που έγινε στόχος κακόβουλων επιθέσεων τις δυο προηγούμενες ημέρες.

Η 1η Ιουνίου, εκτός από ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι και η πρώτη η μέρα εξετάσεων για τους μαθητές και τις μαθήτριες των γυμνασίων. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των γυμνασίων θα διαρκέσουν μέχρι την 15η Ιουνίου.

Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Οι εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν αύριο 2 Ιουνίου 2023 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τρεις ημέρες εξετάσεων των μαθημάτων Προσανατολισμού:

6 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)

8 Ιουνίου: Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

12 Ιουνίου: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

Το πρόγραμμα στα ΕΠΑΛ

  • Πέμπτη, 1/6/2023 Νέα Ελληνικά
  • Σάββατο, 3/6/2023 Μαθηματικά (Άλγεβρα)
  • Τετάρτη, 7/6/2023 Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας
  • Παρασκευή, 9/6/2023 Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης
  • Σάββατο, 10/6/2023 Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών
  • Τρίτη, 13/6/2023 Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές
  • Πέμπτη, 15/6/2023 Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ ΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα
  • Παρασκευή, 16/6/2023 Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών, Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες εκτός των ειδικών μαθημάτων, αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους, σχολή και τμήμα, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους. Έπειτα θα μπορούν να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τα τέλη Ιουλίου.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.