Πώς να κάνετε τα κουφώματα αλουμινίου να μην ιδρώνουν;



Τα ιδρωμένα πάνελ αλουμινίου αποτελούν εφιάλτη για πολλά σπίτια. Αυτό το ζήτημα εμφανίζεται την περίοδο του χειμώνα, καθώς και της άνοιξης και του φθινοπώρου, ακόμη και με την κατάλληλη θέρμανση. Αν και τα ιδρωμένα πάνελ αποτελούν ένα σχετικά μικρό πρόβλημα, μπορούν να οδηγήσουν σε άλλα, αρκετά μεγαλύτερα. Για ποιους λόγους λοιπόν τα είναι επιρρεπή σε αυτή την κατάσταση; Πώς μπορείτε να κάνετε τα κουφώματα αλουμινίου σας να μην ιδρώνουν; Ας δούμε λοιπόν παρακάτω.

Γιατί εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο;

Συνήθως, τα ιδρωμένα παράθυρα, αλλά και κουφώματα αποτελούν αποτέλεσμα συσσώρευσης υπερβολικής υγρασίας. Το μπάνιο και η κουζίνα αποτελούν τα πιο επιρρεπή σημεία για την εμφάνιση αυτού του φαινομένου.

Όταν ο θερμός αέρας έρχεται σε επαφή με μια κρύα επιφάνεια, “ιδρώνει”. Αυτό πραγματοποιείται σε μεγαλύτερο βαθμό την περίοδο του χειμώνα, που η διαφορά θερμοκρασίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό του σπιτιού είναι μεγαλύτερη. Δείτε αναλυτικά γιατι ιδρώνουν τα παράθυρα εδώ.

Πόσο κακό μπορούν να κάνουν;

Για αρχή, θα πρέπει να εντοπίσετε το σημείο από το οποίο εμφανίζεται η υγρασία. Για παράδειγμα, αν είναι από το εσωτερικό ή το εξωτερικό τμήμα του κουφώματος, ώστε να δείτε την σοβαρότητα της κατάστασης.

    •  

Ιδρωμένα κουφώματα από την εξωτερική πλευρά του σπιτιού: Είναι ένα καλό σημάδι ότι τα κουφώματα λειτουργούν άψογα. Αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, που ο εξωτερικός αέρας έχει μεγαλύτερη υγρασία από το εσωτερικό τμήμα του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι η υγρασία παραμένει εκτός του σπιτιού.

    •  

Ιδρωμένα κουφώματα από την εσωτερική πλευρά του σπιτιού: Συνήθως αποτελεί ένα κακό σημάδι, εκτός αν προέρχεται από την κουζίνα, το μπάνιο, ή άλλα παρόμοια σημεία. Ωστόσο, σε περίπτωση που εμφανίζεται και σε άλλους χώρους σημαίνει πως τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι είναι ιδιαίτερα ψηλά. Ο σωστός εξαερισμός του σπιτιού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

    •  

Εμφάνιση ιδρώτα στο ενδιάμεσο τμήμα των παραθύρων: Η εμφάνιση υγρασίας ανάμεσα στα τζάμια υποδηλώνει ότι η μόνωση των τζαμιών δεν είναι τόσο καλή όσο στο παρελθόν. Σε περίπτωση που η μόνωση είναι το ζήτημα, η αντικατάσταση των παραθύρων ή των κουφωμάτων θα σας δώσει τη λύση που αναζητάτε.

Πώς να το αντιμετωπίσετε

Η αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου δεν είναι πάντοτε δύσκολη. Μερικές φορές αρκούν και μερικές απλές κινήσεις. Μερικές από αυτές είναι:

    •  

Στέγνωμα ρούχων μόνο σε ένα δωμάτιο: Πολλοί είναι αυτοί τον χειμώνα που επιλέγουν να στεγνώνουν μέσα τα ρούχα τους. Για τον περιορισμό εμφάνισης υγρασίας, επιλέξτε ένα δωμάτιο που θα στεγνώνουν τα ρούχα και απομονώστε το από τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Αφήστε το παράθυρο ελάχιστα ανοιχτό, ώστε να αερίζεται διαρκώς, και να “δραπετεύει” η υγρασία.

    •  

Χρήση αφυγραντήρα: Η χρήση αφυγραντήρα όχι μόνο συμβάλλει στη μείωση των ιδρωμένων κουφωμάτων, αλλά και στην μείωση της εμφάνισης της μούχλας. Η χρήση τους καθιστά πιο δύσκολη την εμφάνιση αυτών των ενοχλητικών σταγόνων, ενώ βελτιώνει και την ατμόσφαιρα.

    •  

Παραμονή υγρασίας εκεί που δημιουργείται: Το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας δημιουργείται στο μπάνιο, και στην κουζίνα, και πολλές φορές εξαπλώνεται σε όλο το σπίτι. Η απομόνωση αυτών των δωματίων και το άνοιγμα των παραθύρων αμέσως μετά τη χρήση τους θα μειώσει την εξάπλωση υγρασίας.

Όσο σημαντικά βήματα είναι τα παρακάτω, το μεγαλύτερο ρόλο στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος παίζουν η σωστή κατασκευή και τοποθέτηση των κουφωμάτων αλουμινίου, ιδιαίτερα των ανοιγόμενων κουφωμάτων αλουμινίου (παραθύρων). Στην Alumin Smart Line βρισκόμαστε δίπλα σας και προσφέρουμε τα κουφώματα που θα προσφέρουν την κατάλληλη μόνωση η οποία θα μεταμορφώσει την καθημερινότητα σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.