Τα μήλα είναι από τα αγαπημένα φρούτα του φθινοπώρου. Η μηλόπιτα από τα πιο δημοφιλή επιδόρπια που δύσκολα αντιστέκεσαι.
Φτιάξτε μία εύκολη και γευστική μηλόπιτα ρολό, με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και λίγα μήλα, και δώστε μία γλυκιά γεύση στο Σαββατοκύριακό σας.
Συνοδέψτε τον καφέ ή το τσάι σας κι αφήστε να σας παρασύρει το μεθυστικό άρωμα της μηλόπιτας.
Τη βρήκαμε στο διαδίκτυο και σας την προτείνουμε.
Υλικά συνταγής για μηλόπιτα ρολό
Για την γέμιση
5 κόκκινα μήλα
150 γρ. ζάχαρη
1 κτγ κανέλα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Για το κέικ
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ. ζάχαρη
3 μέτρια αυγά
120 ml γάλα
30 ml ελαιόλαδο
2 βανίλιες
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για το πασπάλισμα: Ζάχαρη άχνη
Eκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα και τον χυμό λεμόνι.
Ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι πάνω στην φωτιά μαζί με την ζάχαρη.
Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Σε ένα ταψί 46χ38 εκ. τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα με τα μήλα.
Με την βοήθεια μιας μεμβράνης πατάμε πολύ καλά το μείγμα να απλώσει ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά , την ζάχαρη , τις βανίλιες και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο , το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ .
Κοσκινίζουμε το αλεύρι γ.ο.χ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και το στρώνουμε σε όλο το ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, στρώνουμε μία λαδόκολλα από πάνω , βάζουμε τη σχάρα του φούρνου κι αναποδογυρίζουμε το ταψί βγάζοντας την πάνω λαδόκολλα.
Ρολάρουμε σιγά σιγά με τη βοήθεια της κάτω λαδόκολλας και η μηλόπιτα κέικ είναι έτοιμη .
Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή απόλαυση!
(συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη).