Τρίτο φαβορί ο Γιάννης για MVP



Ευρωπαϊκή υπόθεση έχει γίνει το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ. Μετά από τα δύο σερί βραβεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τη σκυτάλη πήρε ο Νίκολα Γιόκιτς για δύο χρονιές. Αυτή η ευρωπαϊκή κυριαρχία μπορεί κάλλιστα να συνεχιστεί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο; Αυτό δείχνουν οι αποδόσεις που έβγαλαν οι στοιχηματικές εταιρίες για τον επόμενο MVP του NBA, αφού τα τρία από τα πέντε πρώτα φαβορί προέρχονται από τη Γηραιά Ήπειρο.

Πρώτος στη λίστα φιγουράρει ο Λούκα Ντόντσιτς. Πέρσι, το παιδί-θαύμα από τη Σλοβενία μέτρησε κατά μέσο όρο 28.4 πόντους με 9.1 ριμπάουντ και 8.7 ασίστ σε 65 αναμετρήσεις με τους Ντάλας Μάβερικς, ενώ έχασε και αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Αν καταφέρει τη νέα χρονιά να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις του θα είναι σίγουρα ανάμεσα στους βασικούς υποψήφιους για το βραβείο.

Ακολουθεί στις αποδόσεις ο Τζοέλ Εμπίντ. Ο Καμερουνέζος σέντερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς είχε 30.6 πόντους, 11.7 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ σε 68 εμφανίσεις τη χρονιά που ολοκληρώθηκε και κατά πολλούς άξιζε εκείνος το βραβείο που πήρε τελικά ο Γιόκιτς, οπότε έχει ένα ακόμα κίνητρο να παλέψει για αυτό από τη νέα σεζόν. Το πρέπει είναι μεγάλο, αφού παρά τις προσπάθειές του τα αποτελεσματα στοιχημα των Σίξερς δεν είναι τα αναμενόμενα.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο «Greek Freak». Μπορεί οι Μιλγουόκι Μπακς να μην διατήρησαν τα σκήπτρα τους, αφού οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αναδείχθηκαν πρωταθλητές, όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε σίγουρα ό,τι καλύτερο μπορούσε, κάτι που μαρτυρά και η στατιστική του, η οποία έγραψε 29.9 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 5.8 τελικές πάσες κατά μέσο όρο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.