Έντονη ανησυχία του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης για το μέλλον της ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής



Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης αφουγκραζόμενος τις καταγγελίες και την ανάδειξη των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό των νοσοκομειακών συναδέλφων μελών του συλλόγου του για τα δύο νοσοκομεία του Νομού Κοζάνης, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί δουλεύουν χρόνια τώρα στα όριά τους. Η Πανδημία ανέδειξε εντονότερα το ήδη υπάρχων πρόβλημα. Τα δύο Νοσοκομεία του Νομού εφημερεύουν καθημερινά. Είναι αδιανόητο επιστημονικά η στελέχωση μιας κλινικής από 2-3 ειδικούς γιατρούς. Δεν μπορούν να καλυφθούν εφημεριακά όλες οι μέρες του μήνα, δεν μπορούν να εκπαιδευτούν σωστά οι ειδικευόμενοι συνάδελφοι και να εξειδικευτούν οι ειδικοί, δεν μπορούν να παρθούν άδειες και τελικά η εμφάνιση του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης αυξάνεται συνεχώς με κίνδυνο την υγεία των ίδιων αλλά και των ασθενών.

Τα μεγάλα κενά στα δημόσια Νοσοκομεία καλύπτονται από τους Γενικούς Ιατρούς, υπερβάλλοντας εαυτόν και πέρα  από  τις υποχρεώσεις τους, οι οποίοι έχουν μετακινηθεί λειτουργικά πλέον μόνιμα σε Νοσοκομεία και ΚΥ των πόλεων αποψιλώνοντας έτσι συνεχώς την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες διαχρονικά. Το Brain Drain και η υποστελέχωση των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων δεν έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης στέκεται αλληλέγγυος στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δηλώνει παρόν στο δίκαιο αίτημά τους για ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΘΕΑΝΩ

Για το ΔΣ

4 σχόλια στο άρθρο “Έντονη ανησυχία του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης για το μέλλον της ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης

    - Edit

    Απαντήστε

    Είναι δυνατόν οι ολετηρες της δημόσιας υγείας να ενδιαφερθούν για την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων;
    Αυτοί οι επιτελικοι της αχρηστίας μισουν τη γνώση,μισούν τους γιατρούς ,μισούν τα φτωχά παιδιά που σπουδάζουν και έχουν ικανότητες!
    Το μόνον ενδιαφέρον τους ο διορισμός- ο χορτασμος φαιογαλαζιων Στασσηδων και Δημητριαδηδων( ανεψιός πρωθυπουργού), οι οποίοι σπούδασαν σε κολλέγια με προσόντα εισαγωγής,όχι τη γνώση και την αγάπη για μάθηση,αλλά με τα χρήματα των γονιών τους!!!
    Είναι δυνατόν θέματα της Υγείας και δη των γιατρών να βρίσκονται στα χέρια ενός Πλεύρη; Θεός φυλάξοι!!
    Γιατρός σημαίνει αγάπη στον άνθρωπο,γιατρός σημαίνει ανθρωπιστής,γιατρός σημαινει: ανοίγω την πόρτα στον άνθρωπο που πονάει και δεν εξετάζω ,αν είναι πλούσιος ή φτωχός,Έλληνας η Μετανάστης και..και!!!
    Όταν ξεχωρίζεις τους ανθρώπους σε κατηγορίες δεν είσαι γιατρός,όταν ξεχωρίζεις τους ανθρώπους σε κατηγορίες…μπορεί να είσαι και υπουργός!!
    Όποιος κατάλαβε,κατάλαβε!
    Όποιος δεν κατάλαβε,καλά κάνει,πάλι!!
    Σπουδάσατε τόσα χρόνια,πονεσατε,ξενυχτησατε,μάθατε δύο ωκεανούς Γράμματα,δε σας χαλαλιζω σε κανέναν Πλεύρη του κόσμου!
    Όση αξία έχει,ένας από σας τους γιατρούς,ξεχωριστά,δεν έχουν χίλιοι πλευρηδες μαζί!
    Τα λόγια τα παραπάνω…σε πρώην αγαπημένους μου μαθητές οι οποίοι υπηρετούν με αγάπη και Ζήλο την Ιατρική τους Επιστήμη!!!
    Σήκωσε με ψηλά το κεφάλι και ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ!!!
    Αν δεν αγωνιστείτε εσείς ενωμένοι για καλύτερες μέρες στα Νοσοκομεία,εσείς που έχετε τις γνώσεις και τα προσόντα,τις ταχύτατες προσβάσεις στην πληροφόρηση,τότε πως θ αγωνιστούν και θα παλέψουν οι απλοί ανθρωποι,οι απλοί εργαζόμενοι,οι στερούμενοι των ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ;
    “Η αναχή τραυματίζει βαριά την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”
    “Δε θυμάμαι”….ποιος είπε το παραπάνω γνωμικό,συγνώμη.

  2. Γιά τη διπλή μάσκα του ιατροφασισμού (υποχρεωτικότητα εμβολίου, αναστολή υγειονομικών ) καμιά ανησυχία δεν έδειξε ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.