Πανελλαδικές 2022: Λατινικά, Πληροφορική, Χημεία – Ο σχολιασμός των θεμάτων από τα Φροντιστήρια εν τάξη



Λατινικά Ανθρωπιστικών Σπουδών

Στα Λατινικά, που επανήλθαν ως εξεταζόμενο μάθημα μετά από δύο χρόνια, εξετάστηκαν τα κείμενα 16, 36, 45. Τα δύο τελευταία έχουν εξεταστεί και στο παρελθόν ακόμη και σε επαναληπτικές εξετάσεις. Οι ερωτήσεις ετυμολογίας και εισαγωγής ήταν αντιστοίχισης, ενώ τα θέματα της γραμματικής περιείχαν τύπους, που απαιτούσαν αφομοίωση της ύλης και εξάσκηση σε όλα τα γραμματικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, οι γραμματικοί τύποι αντλήθηκαν από όλες τις ενότητες ονομάτων και ρημάτων. Από την άλλη, τα θέματα του συντακτικού περιείχαν μία πλήρη συντακτική αναγνώριση δευτερεύουσας βουλητικής, ανάλυση δύο μετοχών και ένα παράδειγμα μετατροπής από πλάγιο σε ευθύ λόγο. Τα συντακτικά φαινόμενα ανάλυσης μετοχής και πλαγίου λόγου δεν συμπεριλαμβάνονταν στην νέα ύλη, που προστέθηκε φέτος αλλά ως φαινόμενα έχουν εξεταστεί αρκετές φορές και στο παρελθόν. 

Σχολιασμός θεμάτων: 

Θέματα – Απαντήσεις: 

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2022/

Πληροφορική Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής 

Σήμερα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Πληροφορικής. Σε μια γενική εικόνα τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας λόγω της εκτενούς εξέτασης της νέας ύλης. Πιο συγκεκριμένα  Στο θέμα Α έκανε αισθητή την παρουσία της η νέα ύλη και είδαμε πρώτη φορά σε κάθε υποερώτημα ερώτηση θεωρίας. Το θέμα Β είχε δύο υποερωτήματα με το πρώτο να είναι αρκετά απαιτητικό θέλοντας από τους υποψηφίους να έχουν πλήρη γνώση των λειτουργιών της Ουράς ώστε να μπορέσουν να είναι αποτελεσματικοί στο δεύτερο υποερώτημα υπήρξε εξισορρόπηση της δυσκολίας για τους υποψηφίους με την μετατροπή της ΑΡΧΗ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ…ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ σε ΟΣΟ…ΕΠΑΝΑΛΑΒΕ και την κατασκευή ενός διαγράμματος ροής που είχε να εξεταστεί πάνω από 3 χρόνια σε κανονικές εξετάσεις. Τα θέματα Γ και Δ ήταν μέτριας δυσκολίας συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών ετσι οι υποψήφιοι που έδωσαν προσοχή σε κάθε ένα ζητούμενο των θεμάτων δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα στις απαντήσεις τους.

Σχολιασμός θεμάτων: 

Θέματα – Απαντήσεις: 

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2022/

Χημεία Θετικών Σπουδών & Σπουδών Υγείας 

Τα θέματα τη φετινή χρονιά ήταν βατά, αφορούσαν το σύνολο της εξεταστέας ύλης και ως προς το χρόνο ήταν διαχειρίσιμα χωρίς υπερβολική έκταση αλλά και χωρίς δύσκολους υπολογισμούς. Ωστόσο, απαιτητικό ήταν το Δ3 μόνο, με τον συμπολιμερισμό και το Β4 απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα από το διάγραμμα. 

Σχολιασμός θεμάτων: 

Θέματα – Απαντήσεις: 

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2022/

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.