Μνημόσυνο για τους υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης κατά την άλωσή της από τους Τούρκους στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό



‘’Εάλω η Πόλις’’ – Μνημόσυνο για τους υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης κατά την άλωσή της από τους Τούρκους στις 29 Μαΐου 1453, τελέσαμε (29-5-2022) στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Έψαλαν: Γιάννης Τζινίκος, Γιώργος Σεραφείμ, Γιώργος Καραγιάννης.

Περιμένουμε να ακούσουμε τη φωνή της διεθνούς Κοινότητας των Λαών και των Εθνών και των διεθνών Οργανισμών του Πολιτισμού (λ.χ. της UNESCO) για την καταδίκη του βιασμού (= την μετατροπή σε μουσουλμανικό τέμενος) της Αγίας Σοφίας της Πόλης από το τουρκικό κράτος και την ενεργό πίεση και δράση τους για την απόδοσή της στον φυσικό και ιστορικό της δικαιούχο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως – Νέας Ρώμης.

Παράδειγμα: Το κράτος του Ισραήλ. Σεβάστηκε (και σέβεται) τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Ούτε σε μουσείο τον μετέτρεψε ούτε εβραϊκή Συναγωγή τον έκανε. Ο Πανάγιος Τάφος, προστατεύεται από το κράτος του Ισραήλ, λειτουργεί ως Ναός και έχει κυρίαρχο λόγο σ’ Αυτόν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ας πράξει ανάλογα (ή ας το υποχρεώσουν να πράξει – η διεθνής Κοινότητα και οι διεθνείς Οργανισμοί αν πραγματικά το θέλουν, μπορούν) και το τουρκικό κράτος για την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος

8 σχόλια στο άρθρο “Μνημόσυνο για τους υπερασπιστές της Κωνσταντινούπολης κατά την άλωσή της από τους Τούρκους στον Άγιο Διονύσιο εν Ολύμπω στο Βελβεντό

  1. Στέλιος Κ.καθηγητης

    - Edit

    Απαντήστε

    Είμαι αργά για κροκοδείλια δάκρυα!!!!!!
    Απ’ το 2020 ,που έγινε τζαμί η Αγία Σοφία,πόσες φορές χτυπήσατε πένθιμα τις καμπάνες όλοι σας οι Βαρθολομαίοι,Ελπιδοφόροι;
    Όταν εγκαινιάστηκε το Σπίτι των Τούρκων στην Αμερική,ποιος κρατούσε την κορδέλα των εγκαινίων για να την κόψει- εγκαινιάσει ο Ερντογάν;
    Ο Ελπιδοφόρος,ο Αρχιεπισκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής!!
    Και ποιος καθόταν ανάμεσα στον Ερντογάν και Ελπιδοφόρο;
    Ο Ταταρ,ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων!!
    ” Τώρα τέτοια θα λέμε;τώρα τέτοια θα λέμε,τώρα τέτοια θα λέμε για αγκαλιές( υποκρισία) και φιλιά;( Υποκρισία)
    Σιγά μη σταξει η Αυτοκρατορικη ουρά,ο Σάκκος του Βαρθολομαίου!!
    Αλήθεια αυτός έμαθε το νέο;( Της μετατροπής του Μεγάλου Μοναστηριού σε τζαμί)
    Α…μπα!!! Αυτός ανακηρυττε ,την ώρα εκείνη,την ανεξάρτητη Ουκρανική Εκκλησία!!!!!

  2. Στέλιος Κ.καθηγητης

    - Edit

    Απαντήστε

    Όπου θρηνεί ,βάλτε σημαίνει( το θρηνεί,του σχολιογραφου)

    Θρηνεί ο Θεός,θρηνεί η γης,θρηνούν τα επουράνια,θρηνεί κι η Αγία Σοφιά το Μέγα Μοναστήρι!!
    Και απ’ το 2020… Θρηνεί κι η” Αγία” Υποκρισία!!
    Συνεχίστε εσείς,να βοηθάτε την Ουκρανία και τα τάγμα(τα) του Αζοφ,που απ’ το 2014,αιματοκυλουν τους Ρώσους της Ουκρανίας και τον Ζελενσκι ,ο οποίος ΔΕΝ αναγνωρίζει τις θρησκευτικές Μειονότητες στην Ουκρανία και ιδιαίτερα τη χριστιανική Μειονότητα( μισεί τους χριστιανούς) και θα ξυπνήστε απ’ τον Μακάριο Ύπνο της Υποκρισιας,όταν..όταν ο Ερντογάν …..κάνει τζαμί την Άλλη Αγία Σοφία της Θεσσαλονικης!!!!!!!
    Τα βιβλία…τα διαβάζουμε ,απ’ τ αριστερά προς τα δεξιά και όχι απ’ τα δεξιά προς τ αριστερά!
    Τα ελληνικά βιβλία μην τα παραποιείτε,δεν είναι Τόρα( Μωσαικος Νόμος)!
    Δεν είμαστε στην εποχή της τουρκοκρατίας,σήμερα η Πληροφορία,με την ταχεία εξέλιξη της πληροφορικής,γίνεται γνωστή ,πριν γεννηθεί,ακόμα!
    Είτε ξέρεις γράμματα,είτε όχι,γρήγορα μαθαίνονται τα νέα!!!

  3. Στέλιος Κ.καθηγητής!!!!!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Όσο όμορφο είναι να βάζεις θαυμαστικά δίπλα σε λέξεις που γράφεις ελεύθερα και αβίαστα,τόσο άσχημο είναι να μη βάζεις θαυμαστικά δίπλα σε λεξεις για να λιβανιζεις και να χαϊδεύεις αυτιά των προϊσταμένων σου με αντάλλαγμα λίγη μάταιη αναγνώριση και διαιώνιση του ” σφάξει με Αγα μ ν’αγιάσω”
    Γράφω ελεύθερα και αναφορά δίνω σε κανέναν,παρά μόνο στον εαυτό μου και δεν επιζητώ καμιά ανταπόδοση,δε μασάω τα λόγια μου,μόνο θαυμαστικά τα βάζω!
    Ο,τι γράφω,το γράφω μέσα από βιβλία και Οχι….από πλάσματα της φαντασίας μου.Εάν έγραφα ψέματα,δε θα έβλεπες θαυμαστικα,θα έκρυβαν και τις λέξεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.