Επενδυτικές ευκαιρίες της μεταλιγνιτικής εποχής – Παρουσίαση του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης



Με μία εκτενή αναφορά στους Αναπτυξιακούς Νόμους και στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρης Τσιούμαρης παρουσίασε τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2019 (απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την  αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στις λιγνιτικές περιοχές της χώρας έως το 2028) από πλευράς Ε.Ε., Κυβέρνησης και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην χθεσινή ημερίδα – ανοιχτή εκδήλωση «Νέος αναπτυξιακός νόμος και επενδυτικές ευκαιρίες στη Δυτική Μακεδονία» παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και πλήθος εκπροσώπων των παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε στα εξής:

Α. ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ (Σ.Δ.Α.Μ.)

  • Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα 2020-2023 Δ.Α.Μ.
  • Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027(Π.Δ.Α.Μ.)

Β. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ:

  • «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις» Ν. 4864/2021
  • «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης» Ν. 4872/2021 ( Ε.Υ.Δ.Α.Μ. & ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.)
  • «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» Ν.4887/2022

Γ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Δ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δείτε εδώ την παρουσίαση.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Επενδυτικές ευκαιρίες της μεταλιγνιτικής εποχής – Παρουσίαση του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

  1. Σίσυφος.Στελιος Κ

    - Edit

    Απαντήστε

    Πόσες φορές ακόμα θα παρουσιαστεί αυτή η δίκαιη ανάπτυξη;
    Θα βαρεθεί κι αυτή με τις ατέλειωτες παρουσιάσεις της ,τις μπουρδολογιες σας και γενομένη Άδικη θα σας πάρει στο κατόπι με τις πέτρες!!
    Να γελάσεις,να κλάψεις;
    Να βγεις στο μπαλκόνι και να χειροκροτας σαν Αμερικανός Γερουσιαστής τους ψεύτες και υποκριτές;
    Να τους μοιράσεις χάντρες και καθρεφτακια,μπας και ξυπνήσουν απ’ την μπουρδολογικη τους νάρκη;
    Να αρχίσεις να κόβεις εισιτήρια για την ξεκαρδιστική παράσταση στο Επιτελικό Τσίρκο;
    Παράσταση με τίτλο” η Δίκαιη Ανάπτυξη και η Άδικη κοινωνία”;
    3 χρόνια,3 χρόνια ,βρε Σίσυφοι της μπαρουφολογιας,ανεβάζετε στο βουνό τη Δίκαιη Μετάβαση,αυτή σας ξεγλιστράει,ξαναπέφτει κι εσείς πάλι και πάλι απ’ την αρχή τα ίδια ψέματα ,την ίδια ανηφόρα,τα ίδια παραμύθια!!
    Ποιες επενδύσεις;πόσες δουλειές εργασίας;
    4.400 στρέμματα γης( φωτοβ.παρκο Κοζάνης)αντί να είναι γεμάτα καλαμπόκια και σιτάρι,γέμισαν με καθρέφτες για να καθρεφτίζεται η Υποκρισία σας και οι παχυλές σας μπουρδολογιες!!!
    Και…και θα προσλαμβάνονται λίγοι εργάτες,5-6 ημέρες τον χρόνο….για να πλένουν με βρόμικο νερό( βλέπε φανάρια) τους λασπωμένους καθρέφτες!!!
    Εισιτήρια για την παραπάνω παράσταση πωλούνται στη Φώτοκαι Βολταικών Γωνία!!!
    Πήρατε μια Δυτική Μακεδονία και θα παραδώσετε ένα χωριό με χιλιάδες στρέμματα καθρεφτών γυρω- γύρω!!
    Ένα χωριό κι ένα τσίρκο που θα παίζει την παραπάνω παράσταση!!!
    Όλοι εσείς,της επιτελικής μπουρδολογιας, αρχής γενομένης απ τον υπερφιαλο και ανεκδιηγητο και ολετηρα της χώρας πρωθυπουργευοντα,να μαζευτείτε στο φωτοβολτ.παρκο της Κοζάνης ,ν αρχίσετε να χειροκροτατε Αμερικανικά- γερουσιαστικά,για να…για να φαίνεστε πιο πολλοί,μιας και οι καθρέφτες θα πολλαπλασιαζουν και εσάς και τις ,επί 3 χρόνια ,επιτελικές μπουρδολογιες!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.