Αύξηση κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ: Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι από 1η Μαΐου, σε μισθό και επιδόματα



Να καταπολεμήσει το «εκρηκτικό» μείγμα ακρίβειας επιδιώκει η κυβέρνηση, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει από 1η Μαΐου.

Οπως προέκυψε μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 50 ευρώ μηνιαίως.

Κατά συνέπεια, από τα 663 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα ο βασικός μισθός, από τον επόμενο μήνα οι εργαζόμενοι θα δουν στους λογαριασμούς τους το μηνιάτικο να ανέρχεται στα 713 ευρώ.

Ενας μισθός περισσότερος -Συνολική αύξηση κοντά στο 10%

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα, η εν λόγω αύξηση επί της ουσίας ισοδυναμεί αθροιστικά με ένα +9,7% πάνω σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021, αν συνυπολογιστεί και η πρώτη δόση του Ιανουαρίου.

Κερδισμένοι από τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, θα είναι οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας, οι οποίοι ουσιαστικά θα βάλουν στην τσέπη τους κάτι παραπάνω από έναν επιπλέον μισθό το χρόνο.

«Ένας 15ος μισθός προστίθεται, στο εξής, στο εισόδημά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και τα επιδόματα του ΟΑΕΔ (ανεργίας, επίσχεσης εργασίας, μακροχρόνια ανέργων, ειδικό εποχικό).

Ως εκ τούτου, το επίδομα ανεργίας, από 407 ευρώ που είναι σήμερα, θα αυξηθεί στα 438.

Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Συγκεκριμένα, μετά την αύξηση κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ τον μήνα, το «λαμβάνειν» των εργαζομένων ανά κατηγορία, από 1η Μαΐου θα υπολογίζεται ως εξής:

– Ο αμειβόμενος με τον κατώτατο μισθό, αν είχε συμπληρώσει το 2012 έως 3 χρόνια προϋπηρεσία, θα λάβει 713 ευρώ.
– Για τον μισθωτό με προϋπηρεσία από 3 έως 6 χρόνια ο μισθός διαμορφώνεται στα 784,3 ευρώ.
– Για τον μισθωτό με προϋπηρεσία από 6 έως 9 χρόνια ο μισθός διαμορφώνεται στα 862,73 ευρώ
– Για τον μισθωτό με προϋπηρεσία άνω των 9 ετών, ο μισθός διαμορφώνεται στα 949 ευρώ, ενώ αν προστεθεί και το 10% του επιδόματος γάμου για τους έγγαμους, ο μισθός φτάνει τα 1.044 ευρώ.

Εξάλλου, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε αναλυτικές διευκρινίσεις αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπου μέσα από 12 ερωτήσεις-απαντήσεις κατατοπίζει για το πώς διαμορφώνονται από εδώ και στο εξής οι μισθοί.

Πηγή: iefimerida.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Αύξηση κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ: Τι κερδίζουν οι εργαζόμενοι από 1η Μαΐου, σε μισθό και επιδόματα

  1. Δε μας παρατατε,Μεγαλοβδομαδιατικα,λαοπλάνοι και πολιτικά Ιουδόπουλα του κοσμακη,αυξησατε τον κατωτατο μισθο και πανηγυριζετε,πολιτικοι πανηγυρτζηδες!!
    Οσο και ν αυξηθει ο κατωτατος μισθος,παλι κατωτατος θα’ναι!!
    Αφηστε τον κατωτατο κι ασχοληθειτε με τους ανωτατους μισθους,αυτων που διοριζετε,3 χρονια τωρα,που αμειβονται ετησιως με μισθους,που ξεπερνανε ολες τις χιλιαδες κρουσματων της πανδημικής τριετιας!!
    Ο πληθωρισμος καλπαζει με ταχυτητα του 11% και δωσατε αυξηση του 7%!!!
    Σιγα μη σταξει η ουρα των πολιτικων γαιδαρων!!!
    Οσο και να τρεξει ο κατωτατος μισθος, ποτέ δε θα φτάσει το 11% του πληθωρισμου!
    Αυξηθηκαν τα παντα με διπλασιες και τριπλασιες τιμες…ας δωσουμε και μερικες δεκαρες στους ιθαγενεις,αντι για χάντρες και καθρεφτακια!!
    Και οι βουλευτες της Νεας Δημαγωγίας,έμπλεοι μεγαλης χαρας,θ αμολυθουν στις εκλογικες τους περιφερειες,ν αναγγειλουν το χαρμοσυνο μηνυμα της Άφατης Υποκρισιας,αυξηση του κατωτατου!!
    Δεκαρες στους Κολ( λ)η(ι)γες,χιλιαδες ευρω στους ημετερους!!
    3 χρονια τωρα,ξεσαλώσατε,διορισατε τόσους αργόσχολους ,δώσατε τοσα χρήματα και …..και λιγα ψίχουλα στους φτωχολάζαρους!!!
    Και βγηκε χθες ,ο αδέξιος Γόνος,σαν τρεμαμενος λαγος( βλεπει το πολιτικο του τέλος) και με νευρικες κινησεις του ” δεξιότατου μυαλού του,”αυξησε τον κατωτατο μισθο!!!
    Ο κοσμος σας πηρε χαμπάρι,τερμα τα παραμυθια,θα σας κυνηγάει ,ως τοίς κατωτάτοις τής γής,που μας λέει και η Ωδή στ’, των Καταβασιών του Πάσχα!!!
    Κυριε Πρωθυπουργεύοντα,όση Υποκρισία και να πεταξεις απο πάνω σου,δε μας πείθεις,δεν μπορεις να νιώσεις τον παλμό των ανθρώπων,γιατι;
    Γιατι,αν και Γόνος είσαι ένας γόνος για τους ελληνες!!!
    ” η αλιεία γόνου απαγορεύεται”
    Εισαι ενας κακομαθημένος ΤΙΠΟΤΕ,νομιζεις,οτι κληρονομησες την Ελλαδα,για να την ταλαιπωρεις,να την εμπαιζεις και να τη χλευάζεις,γιατι;
    Για ν αποδείξεις την αξια σου!
    Πολυ γρηγορα,κυριε Αφιλε και Άξενε και αδέξιε Γόνε,θα καταλαβεις ,οτι η Ελλαδα δεν ειναι οικογενεια σου ή ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΟΥ και ημείς ΚΟΛ(Λ)Η(Ι)ΓΟΙ ΥΜΩΝ…
    Καλή Ανάσταση ,κυριε Πρωθυπουργε,σχωρεμενα!!!!!
    ” Να σε κάψω Κυριάκο μ’ να σ’ αλείψω λάδι”

  2. εν το μεταξη την “αυξηση” του πενηνταρικου…θα τους την παρει με το φορο γυρω στα 60 ευρω..αφου το αφορολογιτο δεν αυξανετε
    ΡΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ,ΒΕΝΖΙΝΗ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ σε ολη την ευρωπη και πληρωνεστε με το μικροτερο μισθο ΞΥΠΝΑΤΕ..Μεγαλητερη αγοραστικη δυναμη εχει ενας βουλγαρος ενας αλβανος ενας σκοπιανος ενας τουρκος στη χωρα του παρα ενας ελληνας..ενας γερμανος με 2500 ευρω μισθο αγοραζει γιαουρτι ΦΑΓΕ TOTAL ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 30% ΠΟΙΟ ΦΘΗΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(O ΜΙΣΘΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 2000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 560)ενα νεο παιδι δεν θα μεινει στην Ελλαδα εκτος αμα ειναι πολιτικου

  3. " οι τεμπέληδες της εύφορης Ελλαδας( κοιλάδας)ΣτελιοςΚ

    - Edit

    Απαντήστε

    Για τον κατωτατο μισθο τα μαθαμε,για τον ανωτατο μισθο;
    Δωστε στους Στασσηδες και στους γαλαζοφρουρους του χατζηδακη και κανενα επιδομα,κανενα 500 ευρω,για να αγορασουν κουνοπέλαιο το καλοκαιρι,εκει αραχτοί που θα ειναι στο κατάστρωμα των θαλαμηγων τουςνα μην τους τρων τα κουνούπια!
    Γεμισε η Ελλαδα απο αριστους της δεκάρας,απο κολεγιοπαιδα που θησαυριζουν!
    Στασσης!!!!στο βιογραφικο του γραφει πολιτικος Μηχανικος,αλλα δεν τελειωσε σχολη πολιτικων μηχανικων,τελειωσε τριετες κολεγιο και ειναι μηχανικος διαχείρισης κατασκευων!!
    Αλλο πολιτικος μηχανικος,αλλο μηχανικος διαχειρισης κατασκευων και αλλο πυροσβεστης κι αλλο γεωπονος,που ελεγε ο Σταυριδης στην περίφημη ταινια” τα κίτρινα γάντια”
    Τεμπελχαναδες με δουλειες και ανθρωποι που εμαθαν τεχνες κι αλλοι που τελειωσαν ,δυο σχολες,πανεπιστημιακες και αλλα προσόντα,ανεργοι σε στάδιο καλπάζουσας κατάθλιψης,ζητιανεύοντας απ τους γονεις τους,για εναν πικρόκαφε,φαρμάκι και δυό τσιγαρα,σκέτα
    Και το προεκλογικο τους συνθημα ηταν” περισσοτερες και καλυτερες δουλειες”!
    Δε σας εφταναν, ψευδομενοι ενεκεν της υποκρισίας σας, οι πολλες,θελατε και καλες δουλειες!
    Δυο φορες ψευτες,δυο φορες υποκριτες!!
    Και αφου μας χορτασαν με μπουρδολογιες,3 χρονια,τι ανακάλυψαν ξαφνικα;
    Ενα καινουριο νομισχεδιο με ονονα” ξανά δουλειες”!!
    Οι πολλες δουλειες,οι καλες δουλειες,της προεκλογικης Μπαρουφολογιας,εγιναν απο προχθες” δουλειες ξανα”
    Φτανει πια,οχι αλλες δουλειες αρχιψευταραδες,δε θελουμε,θελουμε να ειμαστε ανεργοι,μπουχτισαμε απο τοσες δουλειες,δε θελουμε δουλειες,θελουμε να ειμαστε τεμπεληδες,με το ζόρι δουλειες;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.