Ενημέρωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων για την προστασία των Πιερίων σχετικά με τις εξελίξεις της εγκατάστασης ανεμογεννητριών



Οι εξελίξεις στο θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Πιέρια και στον Τίταρο επιταχύνθηκαν τον Φεβρουάριο.

Η διαδικασία εγκατάστασης των πρώτων 7 ΑΓ στη θέση «Παπά – χωράφι» στο Ελατοχώρι Πιερίας, πέρασε στο κρίσιμο στάδιο της διαβούλευσης, η οποία και έληξε την 1η Μαρτίου.

Στη διαβούλευση κατατέθηκαν οι αντιρρήσεις των Δήμων Κατερίνης, Σερβίων, Βελβεντού και των Κοινοτήτων Ελατοχωρίου και Ριζωμάτων, μαζί με τις υπογραφές πολιτών και φορέων που συγκέντρωσε η Πρωτοβουλία μας.

Οι εξελίξεις στο Ελατοχώρι είναι ο πρώτος κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα των ανεμογεννητριών που σχεδιάζονται κατά μήκος των βουνοκορφών στα Πιέρια και στον Τίταρο. Σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και εξειδικευμένο νομικό γραφείο και με τη στήριξη των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού συνεχίζουμε την προσπάθεια τεκμηρίωσης του αντιλόγου μας και ενημέρωσης των συνδημοτών μας.

Εν όψει των εξελίξεων αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας μας συζήτησε το κρίσιμο θέμα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στον ορεινό όγκο των Πιερίων-Τίταρου και επικαιροποίησε προηγούμενη σχετική του απόφαση, εκφράζοντας

-την αντίθεσή του στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις και την απόφαση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες προς τούτο ενέργειες,

-και την πρόθεσή του σε συνεργασία με τους Δήμους Βελβεντού και Κατερίνης, να προχωρήσει στην ανακήρυξη του ορεινού όγκου Πιερίων –Τίταρου σε «χώρο χωρίς ανεμογεννήτριες».

Η κινητοποίησή μας συνεχίζεται.

Η ενημέρωση όλων μας για τις συνέπειες της επιχειρούμενης παρέμβασης στις κορφές των βουνών μας είναι υπόθεση ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας.

Facebook (SOS ΠΙΕΡΙΑ)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.