Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για την αποτροπή εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη Γαλατινή Κοζάνης



Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Αποτροπή εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη Γαλατινή Κοζάνης»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Κοζάνης, κτηνοτρόφοι, αγρότες, πολιτιστικοί, αθλητικοί Φορείς και το κοινοτικό συμβούλιο της Γαλατινής Κοζάνης ομόφωνα αποφάσισαν στη γη τους να μην εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά. Συγκεκριμένα, μετά από πρόσφατη σύσκεψη των εν λόγω Φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ομόφωνα εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναδεικνύουν το σύνολο των ζητημάτων που επηρεάζουν τη διαβίωση στην αναφερόμενη κωμόπολη τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η περιοχή «…δε θα δεχτεί και το τελειωτικό χτύπημα να χαθούν τα βοσκοτόπια της και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις για να κερδοσκοπούν λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δώδεκα χιλιάδες στρέμματα, 17 εταιρείες, πάνω από 500 εκατ. επενδύσεις για την πράσινη ανάπτυξή τους. Εκατό οικογένειες, πάνω από 15 χιλιάδες αιγοπρόβατα, 2 χιλιάδες βοοειδή σε όλη την περιοχή του Ασκίου κινδυνεύουν. Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα, γάλα, τυρί, κρέας, προϊόντα που βραβεύτηκαν με χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και σε Διεθνείς Εκθέσεις λόγω της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας της περιοχής…». Τέλος, τονίζουν ότι οι εκτάσεις της περιοχής τους θεωρούνται οι καλύτερες χορτολιβαδικές εκτάσεις, χαρακτηρισμένοι βοσκότοποι και περιοχές natura.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να αποτρέψετε την όποια βούληση ιδιωτικής εταιρείας περί εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη Γαλατινή Κοζάνης, δεδομένου ότι οι κάτοικοι και οι Φορείς της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην ενδώσουν ούτε σε «ανταποδοτικά οφέλη» ούτε σε άλλου είδους δελεαστικές προτάσεις εξαγοράς συνείδησης προτιθέμενοι όντες να αγωνιστούν για τη γη των προγόνων τους και των μελλοντικών τους γενεών;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.