Ρινοπλαστική και ωτοπλαστική: Επεμβάσεις που θα σας αλλάξουν τη ζωή και τη διάθεση



Στην σύγχρονη πλαστική χειρουργική, επεμβάσεις όπως η πλαστική μύτης και η πλαστική χειρουργική για τα πεταχτά αυτιά, πλέον γίνονται με απόλυτα ασφαλή τρόπο και με μέσα και εμπειρία που άλλοτε δεν διέθετε ο πλαστικός χειρουργός.

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική είναι μια επέμβαση που μπορεί να επιλεγεί για μικρές και μεγάλες ηλικίες. Μάλιστα η επέμβαση θεωρείται ότι πρέπει να γίνει σε μικρή ηλικία των 5 ετών για να αποφύγει το παιδί να ακούσει αρνητικά σχόλια για τα αυτιά του από τους συμμαθητές του στο σχολείο. Επιπλέον σε αυτή την ηλικία έχει αναπτυχθεί ο ωτικός χόνδρος και μπορεί να γίνει με ασφάλεια η επέμβαση. 

Μετά την επέμβαση

Η διάρκεια του χειρουργείου φτάνει την μία ώρα και τριάντα λεπτά και ο ασθενής μπορεί μόλις συνέλθει από την νάρκωση να επιστρέψει σπίτι του, χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα έχει τυλιγμένες στο κεφάλι του ειδικές γάζες, οι οποίες θα είναι σφιχτές, για να αποτραπεί το αιμάτωμα.

Ο πόνος είναι απόλυτα ελεγχόμενος με παυσίπονα και η επιστροφή στην καθημερινότητά εξαρτάται από την φύση της. Για έναν ενήλικα και δουλειά γραφείου, μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ ένα παιδί θα χρειαστεί να περιμένει 10 ημέρες για να επιστρέψει στο σχολείο.

Ρινοπλαστική

Ο πλαστικός χειρουργός μύτης είναι υπεύθυνος για την διενέργεια της επέμβασης αυτής. Η ρινοπλαστική μπορεί να αποφασιστεί για πολλούς λόγους. Συνήθως αίτιο είναι το στραβό διάφραγμα και η κακή ποιότητα της αναπνοής αλλά και το ότι μία στραβή μύτη χαλάει την αισθητική του προσώπου.

Μετά την επέμβαση

Η νοσηλεία διαρκεί περίπου ένα 24ωρο και ο ασθενής φέρει νάρθηκα στην μύτη του που διατηρεί για όσο χρονικό διάστημα τον συμβουλεύσει ο γιατρός του.

Μετά από 5 ημέρες σε πολύ ελαφριά εργασία μπορεί να επιστρέψει κανείς. Αν η εργασία του είναι απαιτητική τότε καλό είναι να περιμένει δύο εβδομάδες.

Την έβδομη ημέρα κατόπιν της επέμβασης θα αφαιρεθεί ο νάρθηκας.

Πλαστικός Χειρουργός

Dr. Δημήτριος Λουλούδης

Ιστοσελίδα: drlouloudis.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.