Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα του 1ου Διαδικτυακού Συνεδρίου Νέων Επιστημόνων με θέμα «Ορυκτοί Πόροι-Περιβάλλον-Χημική Μηχανική», το οποίο διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου 2021.
Νέοι επιστήμονες (προπτυχιακοί, τελειόφοιτοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδάκτορες), παρουσιάζοντας 150 πρωτότυπες εργασίες τους, θα δώσουν το στίγμα της επιστημονικής έρευνας που διεξάγεται στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο στα αντικείμενα της Χημικής Μηχανικής, του Περιβάλλοντος και των Ορυκτών Πόρων. Οι 125 εργασίες θα παρουσιαστούν προφορικά και οι υπόλοιπες 25 εργασίες με τη μορφή πόστερ.
Τρεις προσκεκλημένοι ομιλητές εγνωσμένου κύρους θα πλαισιώσουν το πάνελ των εισηγητών με παρουσιάσεις ιδιαίτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος:
Δρ. Δημητράτος Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Βιομηχανικής Χημείας, University of Bologna, Ιταλία
Δρ. Ευσταθίου Άγγελος, Καθηγητής, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δρ. Τσίκαλας Φίλιππος, Επικεφαλής του Τμήματος Εξερεύνησης Υδρογονανθράκων της εταιρείας Vår Energi (πρώην Eni-Norge) στη Νορβηγία και Καθηγητής στο Τμήμα Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου του Όσλο.
Παράλληλα, θα διεξαχθούν δύο ειδικές συνεδρίες (εν είδει στρογγυλής τράπεζας) στα θεματικά πεδία «Γυναίκες και Επιστήμη» και «Ημέρα Καριέρας και Νέοι Επιστήμονες του Εξωτερικού», με προσκεκλημένους τους παρακάτω ομιλητές:
Δρ. Καλαμπούκας Λάμπρος, Τεχνικός Διευθυντής, επικεφαλής ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Alphonso Inc.
Δρ. Καλογήρου Σωτήρης, Καθηγητής, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Κοσμήτορας Σχολής, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δρ. Κούση Καλλιόπη, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Newcastle University, Αγγλία
Δρ. Λουλούδη Μαρία, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Δρ. Μητσοπούλου Χριστιάνα, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δρ. Σιαβάλας Γεώργιος, στέλεχος του ομίλου εταιριών Royal Dutch Shell, εργάζεται ως οργανικός πετρολόγος στο τμήμα Συστημάτων Πετρελαίου και Γεωχημείας Υδρογονανθράκων
Δρ. Σπύρτου Άννα, Καθηγήτρια, Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Με το πέρας των ομιλιών, θα ακολουθήσει βράβευση των πέντε καλύτερων παρουσιάσεων και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες (εισηγητές και απλούς συνέδρους). Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.chemop.gr. Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι μας στο youtube (www.youtube.com/channel/UCiuT9w21gC5DzXMApq35-lQ )
Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής συμμετεχόντων 22 Φεβρουαρίου 2021
Όλες οι λεπτομέρειες του προγράμματος είναι διαθέσιμες στο παρακάτω σύνδεσμο https://www.chemop.gr/index.php/program .
Το συνέδριο, όπως απεικονίζεται με αριθμούς:
150 πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες
126 νέες και νέοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους
125 προφορικές παρουσιάσεις και 25 πόστερ
3 θεματικά πεδία: Χημική Μηχανική-Ορυκτοί Πόροι-Περιβάλλον
3 κεντρικές ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές εγνωσμένου κύρους
2 ειδικές συνεδρίες: Ημέρα Καριέρας και Νέοι Επιστήμονες του εξωτερικού-Γυναίκες και Επιστήμη
7 σημαίνοντες προσκεκλημένοι ομιλητές στις ειδικές συνεδρίες
2 αίθουσες zoom και 1 κανάλι youtube με ζωντανή μετάδοση
4 τοπικοί φορείς χορηγοί (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμοι Κοζάνης, Σερβίων και Εορδαίας)
3 εταιρείες χορηγοί
Στις εργασίες συμμετέχουν:
350 μοναδικοί συγγραφείς
15 Πανεπιστήμια της Ελλάδας με πολλαπλά τμήματα, τομείς και εργαστήρια από το κάθε Πανεπιστήμιο
15 Πανεπιστήμια του εξωτερικού
8 ερευνητικά κέντρα
9 μεγάλες ελληνικές εταιρείες
5 δημόσιοι φορείς