Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και στην συγκεκριμένη περίπτωση χίλιες λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψει κανείς αυτή τη φωτογραφία.
“Όλοι υποκλίνονται μπροστά σε ένα παιδί” και κυρίως για να του υπενθυμίσουν ότι ποτέ δεν παίρνουμε πράγματα από αγνώστους.
Η πιο σύγχρονη εικόνα της γυναίκας είναι αυτή η φωτογραφία, τόσοι ρόλοι μέσα σε ένα μόνο κλικ φωτογραφίας. Η γυναίκα Αστυνομικός και ταυτόχρονα μητέρα, είναι αυτή που καλείται να έχει διαφορετική προσέγγιση σε κάθε περίπτωση. Αυτό που δεν μπορεί να αφαιρεθεί ποτέ όμως από το βιολογικό γίγνεσθαι καμίας γυναίκας, είναι το μητρικό της φίλτρο, το μητρικό ένστικτο.
Αυτό αποτυπώνεται με μεγάλη ευκρίνεια συναισθημάτων στη φωτογραφία, όπου η γυναίκα Αστυνομικός που μπορεί πριν από λίγη ώρα να βρισκόταν σε ένα δύσκολο και σκληρό περιστατικό, την επόμενη στιγμή,” υποκλίνεται” μπροστά σε ένα ανήλικο κορίτσι , δίνοντας του ένα γλειφιτζούρι και τονίζοντας, ότι ποτέ δεν παίρνουμε πράγματα από αγνώστους.
Είναι το μήνυμα που συμβουλεύουν όλοι οι γονείς στα παιδιά τους, είναι το μήνυμα που εκπέμπει ούτως η άλλως και η Αστυνομία στου γονείς για να προστατέψουν τα παιδιά τους.
Η φωτογραφία του KOZANILIFE.GR είναι τραβηγμένη πριν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην Κοζάνη.
Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR
Σάπιο Μήλο
- Edit
Συνήθως οι κακοποιήσεις συμβαίνουν σε συνθήκες όπου έχει ήδη θεμελιωθεί μια κάποια σχέση εμπιστοσύνης, όπως π.χ. σχολείο, φροντιστήριο, εκκλησία, ιατρείο, γειτονιά, διάφορες ομάδες και δραστηριότητες του παιδιού και φυσικά οικογένεια και συγγενικό/φιλικό περιβάλλον.
Δυστυχώς, η εικόνα του άγνωστου παιδεραστή με τις καραμέλες- δολώματα, που θα γινόταν εύκολα αναγνωρίσιμη ενστικτωδώς κι από το ίδιο το παιδί είναι εξαιρετικά σπάνια.
καταμάγια
- Edit
Πολύ σωστά!
Σάπιο Μήλο
- Edit
Ευχαριστώ καταμάγια. Πραγματικά είναι κρίμα. Ζούμε στο 2020, τα παιδιά έχουν πρόσβαση μέσω ίντερνετ σε πορνογραφικό περιεχόμενο κι εμείς συντηρούμε ακόμα στερεότυπα περασμένων δεκαετιών.
Αν και η εκκλησία δε συντηρούσε τέτοια – θρησκευτικά αυτή – στερεότυπα μόνο και μόνο επειδή είναι “ορθόδοξα”, θα ήταν συντονισμένη με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Θα μπορούσε ακόμα και να δώσει λύσεις σε τέτοια κοινωνικά προβλήματα. Δυστυχώς όμως προτιμάει τη μαγεία, την “ορθόδοξη” μαγεία φυσικά…
καταμάγια
- Edit
Ο χριστιανισμός και ειδικά η καθ’ ημάς ορθοδοξία,αγαπητό ”Σάπιο Μήλο”.όπως όλοι μας γνωρίζουμε,αντιμετωπίζει το Σώμα και ό,τι προέρχεται από αυτό (σεξουαλισμός,ηδονή,ορμές κλπ) σαν κάτι μιαρό,αμαρτωλό,διαβολικό!Γεννιόμαστε με το προπατορικό αμάρτημα και σκοπός της ζωής μας είναι να εξαγνιστούμε,στερούμενοι ομορφιές και χαρές μιας φυσικής πραγματικότητας!Για να κερδίσουμε έναν μετά θάνατον παράδεισο που κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι,μιάς και δεν έχει γυρίσει κανείς (και ούτε πρόκειται) για να μας τον περιγράψει!Πόσο μαζοχιστικό και εν τέλει,αφύσικο,συμφωνείς;Δεν είναι τυχαίο το μένος κατά του αρχαιοελληνισμού με ό,τι αυτός εξέφραζε!Και μιας και ανέφερα το προπατορικό αμάρτημα,μπορείς να μου απαντήσεις στο εξής ερώτημα;Ο Θεός είναι Παντογνώστης,έτσι;Γνωρίζει τα πάντα!Αρα γνώριζε ασφαλώς εκ των προτέρων πως ο διάβολος θα πείσει και την Εύα και τον Αδάμ,να φάνε το μήλο της Γνώσης!Συμπέρασμα;Στημένο το παιχνίδι;
Απές τι να πείς
- Edit
Απο τότε που η εκκλησια απέκτησε πετρινο κτίριο,το άγιο πνεύμα βγήκε απο το παράθυρο!μόνο ζήτω!ζήτω!Μόνο με τον εξω αποδω ασχολούνται!Με τον μέσα αποδω,ούτε λόγος!Νάχαμε να λέμε…
Σάπιο Μήλο
- Edit
Καταμάγια, πρέπει να βρεις ένα σοφό ασκητή, για να σου απαντήσει, γιατί νομίζω εγώ δεν είμαι σε θέση, μιας και στερούμαι πίστεως!
Πάντως, ο χριστιανισμός μιλάει για έναν Παράδεισο που αρχίζει να βιώνεται δυναμικά από αυτή τη ζωή κι όχι μετά θάνατον. Η εκκλησιαστική κουλτούρα έχοντας μετατρέψει τους ναούς σε μαυσωλεία ίσως να το ξεχνάει αυτό. Ο Θεός που περηφανεύεται πως πρεσβεύει είναι – σύμφωνα με τις δικές της γραφές – Θεός ζωντανών, όχι νεκρών.