Βίντεο: Λίγο πριν το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στην Κοζάνη – Σε πλήρη εφαρμογή τα νέα μέτρα σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης



Σε πλήρη εφαρμογή των μέτρων μπήκε εκ νέου η πόλη της Κοζάνης από το βράδυ της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, έπειτα από τη σχετική απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα όπου τέθηκε σε ισχύ το σχετικό μέτρο που περιλαμβάνει το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 00:00, οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε προετοιμασία να κλείσουν τα καταστήματα τους, ενώ ο κόσμος φαίνεται να παραμένει στο κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα, από τις 22:00 τέθηκε σε εφαρμογή η καθολική χρήση μάσκας των πολιτών αλλά και η αποφυγή του συνωστισμού άνω των 9 ατόμων.

Με τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, η πόλη μπήκε εκ νέου σε κατάσταση ήπιας καραντίνας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.

Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν είναι:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
– Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Δείτε το βίντεο του KOZANILIFE.GR, το βράδυ της Τετάρτης λίγο πριν τις 00:00:

 

 

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.